Reklama

Reklama

Resident Evil: Infinite Darkness

(seriál)
  • Japonsko バイオハザード: インフィニット ダークネス (více)
Trailer 1

VOD (1)

Epizody(4)

Obsahy(1)

Skoro tři desetiletí po objevu viru T dojde k epidemii, která odhalí temná tajemství Umbrella Corporation. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (69)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Netflix vydal 4 dílnou minisérii očekávaného Resident Evilu od Capcomu a rozhodně byly ambice výše, ale jako jednohubka je to naprosto v pořádku.Líbilo se mi zasazení do Bílého domu, ale jinak dějově je to docela ploché, ale o to mi zde naštěstí nešlo, co se však povedlo je rozhodně vizuál a poctivá CGI animace, podobně laděných filmů vzniká málo, takže se leckteré mouchy dají odpustit, akce je parádní, krvavá, brutální ( ale na můj vkus jí až tak moc není) a ve výsledku i těch Zombie se moc nedočkáme, monstrum až ve finále a atmosféra je místy tajemná, ale rozhodně bych si ji dokázal představit děsivější.Mrzí mě o to víc, že když se jednou za pár let dočkáme takového projektu, tak to zdaleka nedosahuje kvalit mých oblíbených dílů z Love Death and Robots, ale pořád lepší tohle než další drama, to bez debat.• Příběh 2/5, Akce 3/5, Humor 1/5, Násilí 3/5, Zábavnost 4/5 Hudba 3/5, Vizuál 4/5, Atmosféra 3/5, Napětí 3/5. 6.5/10 ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Tak ne. Ani Netflixu se nepodařilo udělat dobrý Resident v televizi. Vůbec nerozumím, proč je to rozděleno na čtyři díly po dvaceti pěti minutách. Abych čtyřikrát viděli intro. Které je mimochodem to nejlepší na celém seriálu. Animace opět super jako u filmů. Leon i Claire jsou perfektně nadabováni. Ale příběh je nudný, nepodstatný a ve výsledku ani negraduje. Tohle je prostě strašně zbytečný počin, který fanouškům nedá vůbec nic. A nefanouškům? Ty se musejí v příběhu ztrácet totálně. Seriál jim vlastně vůbec nic nevysvětlí a z povídání hlavních hrdinů jim musí jít hlava kolem. Velmi promarněná šance. (40 %) ()

Reklama

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Ne, tohle nebylo vůbec dobré. A co je nejhorší, vlastně nudnější než některé z těch opravdu zlých filmů Andersona. Příběh absolutně banální. Byla snaha to zakrýt trošku zmateným kouskováním informací, ale prakticky vše se dalo úplně lehce odhadnout na konci první dvacetiminutovky. Mnohem problematičtější byla ovšem celková prezentace. Dialogy mezi postavami strašně nedovařené, i když se snažily místy působit chytře. Což v reálu znamenalo velmi povrchní geopolitický komentář směrem k USA a asi desetkrát opakovanou mantru, že strach je kořenem všech hrůz. Konkrétně tohle mělo být zřejmě základem pro závěrečné příběhové dilema, ale nemohlo to dramaticky fungovat, když byla tak nezvládnutá dramaturgie. V závěru vlastně přestalo fungovat téměř vše a celý vývoj prvních cca 60 minut se ukázal zbytečný, protože do minisérie musel být naroubován klasický videoherní RE bossfight. Což bylo samo o sobě docela fajn a videohru to opravdu připomenulo, jenom bylo zoufale vidět, jak moc jsou tvůrci omezeni vytvořeným vesmírem/kánonem. No a druhá část odvrácené mince byla řemeslná část prezentace. Při tvorbě se peníze našly zřejmě jenom na hlavní postavy, jejich obličeje a do jisté míry těla/sexy oblečení, prakticky vše ostatní vypadalo někdy průměrně a mnohdy naprosto ohavně. Včetně drtivé většiny animace pohybu, chůze, běhu. Postavy se v akci hýbaly divně zrychleně a nepřirozeně nebo během klidnějších sekvencí zase trhaně (schválně se zaměřte na poslední záběr odcházejícího Leona, jak vypadá jeho chůze, uff) a vedlejší postavy/postavy v pozadí vypadaly při prakticky jakémkoliv záběru jako něco z herních cutscén nejméně z před 10 (15) let. Člověk si tak nemohl užít opravdu téměř nic, snad kromě dvou obstojných, ale relativně krátkých akčních scén a dvou či tří krátkých interakcí mezi Leonem a Claire. Fotka prezidentovy dcery byla taky fajn. 3,5/10 ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Mám rád Resident Evil svět, urodí se v něm různé hry, filmy, komiksy, meme a teď i seriál, občas je to průměr, občas je to hrůza a občas sou nějaké ty záležitosti skoro až srdcovka. Bohužel tendel seriál, bych řadil mezi ty průměrnější. Jednak, těch necelých třicet minut na kždý díl, je prostě málo, měli z toho buď udělat film a nebo natáhnout délku.  Ale větší problémem je to, že až na druhou epizodu, to neni moc hororové a ani pořádně akční, předchozí animované filmy, pokaždé to zkusili jinak. Naštěstí v tomhle směru, si seriál drží kvalitu jak po stránce animace, tak i dabingu a ozvučení. Za zmínku stojí i dobře napsaný příběh, který sice nijak nepřekvapí, ale v rámci Resident Evil světa, to patří mezi ty lepší příběhy. Byť motivaci, jedné postavy je totálně špatná, kdy z osobní posmty, přejde do stavu "Ať hoří celý svět" . Co tyče mutací a monster, tak žádná velká sláva, druhá epizoda nabídne celelkem fajn potvůrky, ale zombie ničím nepřekvapí, Tyrant nemá na rameni oko a ani pořádně zmutuje. Je to celkem fajn výplň, mezi jednotlivými filmy a hrami, navíc se u Leona prohloubí  PTSD, takže je celkem hezky vysvětleno, proč se později vydal na dráhu alkoholika a odmítá se s Chrisem bavit. Dávám sice tři hvězdičky, ale je to dost s odřenýma ušima. ()

NifKor 

všechny recenze uživatele

Residen Evil jsem v době, kdy vyšel první teaser trailer nehrál a je vtipný, že mě seriál díky traileru na hru nalákal a zahrál si ji díky němu. Musím ale uznat, že jsem čekal od seriálu hodně a ten nijak extrémně nezklamal, ale také mě vůbec nepotěšil. Příběh je urychlený, postavy jsou v jistých momentech divný, animace mi už od prvního dílu nesedla a vím, že i Netflix umí udělat lepší. 4. díly fakt nestačí, seriál ale není taky tak extrémně špatný, že by ho fanoušci série nenáviděli. Má to pár dost dobrých scén nebo i překvapivých momentů, které seriál tahají nahoru společně s Leonem a Claire ale není to nic extra (nechápu, že tam nebyla Ada Wong a místo ní tam dali její napodobeninu). 6/10 ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

  • Resident Evil: Infinite Darkness v příběhu zabírá místo několik měsíců po Harvardville Incidentu v listopadu 2005 („RE Degeneration“) a pravděpodobně probíhá ve stejném období s „Lost in Nightmares“ z poloviny roku 2006 („Resident Evil 5: Untold Stories“). (ScarFace_V8)

Související novinky

Kdo si zahraje v seriálovém Resident Evil?

Kdo si zahraje v seriálovém Resident Evil?

13.06.2021

Netflix odhalil kompletní obsazení hlavních postav nadcházejícího hraného seriálu ze světa Resident Evil. Slavná herní franšíza se tak brzy dočká nejen dvou seriálů na Netflixu (z nichž jeden bude… (více)

Nový Resident Evil byl dotočen

Nový Resident Evil byl dotočen

29.12.2020

Přestože natáčení začalo teprve v listopadu, nový filmový Resident Evil má za sebou již poslední klapku. Snímek tak nyní čeká rychlá postprodukce a příští září dorazí do kin. Děj se tentokrát bude… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno