Reklama

Reklama

VOD (1)

Basketbalový skaut, kterému se smůla lepí na paty (Adam Sandler), objeví hráče s jedinečným talentem a taky komplikovanou minulostí. Nemá sice souhlas klubu, ale rozhodne se svoji hvězdu dostat do Států na vlastní pěst. A všemu navzdory oba nakonec dostanou poslední šanci ukázat, že koše pro ně nevisí příliš vysoko ani v NBA. (Netflix)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (269)

verbal 

všechny recenze uživatele

Šablonovitá, tisíckrát viděná inkluzní telelimonádička a neherecká příležitost pro všechny ty „hvězdy“ National Black Association, na něž už nezbyl animák ani v novém Spejsdžemu, o zakřiknutém talentovaném venstraníkovi, který pořádně potrénuje a vynikne, tentokrát snad v tom nejnudnějším od dob vynálezu kolektivních sportů. Tedy možná těsně po curlingu a vodním pólu. Ve sportu, který se stal ve Spojených sráčích nechutným pseudoprivilegovaným ZOO a nástrojem vykořisťování, ponižování a zneužívání talentovaných astrofyziků z BLM zkurvenými rasistickým bílými hubami, jež tyjí na jejich úkor a jejich prostřednictvím vnucují méně talentovaným ghettovým bratrům, co nedostali rovnou šanci prodriblovat se tím tolik xenofobním a segregačním školstvím třeba až k maturitě, a slaboduchým bílým raperům hnusné, nevkusné a nepraktické homotenisky, ve kterých se jim zapařují a mykotizují nohy. Šablonovitá, tisíckrát viděná inkluzní telelimonádička, ovšem vcelku průměrně zábavná, a kupříkladu mnohem záživnější než to Bradovo dvouhodinové statistické flusání do kelímku, s překvapivě sympatickým a výjimečně netrapkujícím Pískařem v roli mámtovpičistického lovce mouřenínů a bílých mutantů s růstovými poruchami, zkoušeného a zklamaného životem zejména proto, že má doma odpornou stokilovou, ale zato řádně emancipovanou čokomachnu. ()

Timak 

všechny recenze uživatele

Ale jo, tohle by šlo. Že Sandler umí hrát, to víme, akorát už to dlouho neukázal. Takže v tomhle palec nahoru. No a co se týče filmu samotného - nic objevného. V podstatě jsme tyhle vykoupení viděli už 100x a pokaždé je to stejné, ale je to natočený hezky a s láskou k basketballu, takže mě si to získalo. ()

Reklama

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Poměrně nevzrušivě podaný klasický sportovní vzestupový film, jen zde není žádný dramatický finální zápas, žádné koše v poslední sekundě, zato je tady další film, po Muži, ženy a děti, kde Adam Sandler ukazuje, že umí hrát a umí hrát vážně. Zákulisí basketbalu je sympaticky plné bývalých hráčů, trenérů a funguje to velice dobře. Ale je to hodně rodinné, basket je místy jen kulisa řešení osobních problémů, což ale ničemu nevadí, zahrané je to solidně ode všech, jen nechápu kdo by věřil teorii, že Queen Latifah někdy sportovala. Ta mi tam jediná moc neseděla, není ani moc sympatická. Nijak ohromující, ale mile se to aspoň vymyká klišé podobných filmů. Navíc mě potěšilo, že vzpomíná na svoje vrstevníky, takže žádní Lebronové a napomádované selfie hvězdy současnosti, ale pěkně devadesátkoví opravdoví frajeři, takže John Stockton, Clyde Drexler, Scottie Pippen! ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Sportovních příběhů už byla celá kopa, ale jak to tak vypadá, tak nikdy jich není dost, aby jste se jich přejedli. Navíc zde je v hlavní roli civilní Adam Sandler, který je v tomto ohledu vždy skvělý a celé je to směřované na fanouška NBA, přičemž i nefanoušek si najde pár hezky zpracovaných životních dramat. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Popravde, keď sa Adam Sandler dostane do vážnejšej role, pôsobí na mňa ešte úprimnejšie a lepšie ako keď sa snaží robiť komédiu. A vďaka kvalitnému castingu, skvelému basketballu, dobrému srdcu a príjemnej atmosfére, ktorá z tohto filmu vyžaruje sa "Hustle" stáva jeden z mojich najobľúbenejších filmov s Adamom Sandlerom. Pravdou je, že posledné roky som už dávno nevidel ani Queen Latifah vo vážnejšej úlohe a musím povedať, že ako jeho manželka pôsobila rovnako skvele. A okrem toho tu máme Juancha Hernangomeza ako mladého talentovaného basketbalového hráča, ktorý ale potrebuje trošku poštuchnúť správnym smerom. Talent treba vylepšovať a treba sa zdokonaľovať. A tréningy v tomto filme vyzerajú výborne. Behy kopcom, driblovanie, hody cez koleso, koncentrácia na hru... všekto je tu obsiahnuté a pôsobí to skvele. Okrem toho je aj film preplnený veľkými menami zo sveta basketbalu, športové časti vyzerajú perfektne a najmä vzťahy medzi našimi hlavnými hrdinami sú veľmi dobre zachytené. Mám taký pocit, že Stanley vidí v Boovi tak trošku toho atletického syna, ktorého nikdy nemal. A to puto medzi nimi je veľmi dobre spracované. Ale to neznamená, že nepodporuje svoju dcéru vo svojom sne byť filmárkou. Celkovo láska k rodine je tu vidieť asi aj zo strany Boa aj Stanleyho. Obaja tomu filmu veľmi veľa dávajú. Pre mňa úprimne skvelý film, ktorý miestami ma aj prekvapil svojim smerovaním, hoci sa samozrejme dočkáme finále, ktoré by sme chceli vidieť. Sú tu určité aspekty, ktoré som vedel predvídať, no sú minimálne spracované na úrovni, ktorú musím na filme oceniť. Dávno ma Adam Sandler takto nepotešil. Naposledy to bolo asi v "Uncut Gems". Tak mu dávam na jeho herecké konto novú čiarku medzi dobrými filmami. Hodnotenie: A- ()

Galerie (143)

Zajímavosti (7)

  • Podľa pôvodného scenára mal Adam Sandler nájsť zázračného hráča v Číne. Pod tlakom Netflixu, ktorý nemá svoj biznis v Číne, sa lokácia zmenila na Malorku. (megajalec)
  • Stanley (Adam Sandler) má na sobě tričko s nápisem „Federal Donut“, což je skutečná filadelfská restaurace proslulá nejen koblihami, ale také smaženým kuřetem. Federal Donut má také pobočku uvnitř Wells Fargo Center, kde hraje tým 76ers. (LUKICKK)
  • Ve filmu si zahrály více než 2 desítky v té době aktivních nebo bývalých profesionálních NBA basketbalistů, kteří většinou ztvárnili sami sebe. Výjimkami ale byli například Juancho Hernangómez (Bo), Kenny Smith (Leon) nebo Anthony Edwards (Kermit Wilts), tedy právě ti, kteří dostali nejvíce prostoru. Kromě toho se zde objevilo i několik legend streetballu. (ArsenalEagle)

Související novinky

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Reklama

Reklama