Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(7)

Boba Fett (Temuera Morrison), který už není nájemným lovcem, objevuje na Tatooinu své nové já po boku Fennec Shand (Ming-Na Wen). (Disney+)

Recenze uživatele -bad-mad-wolf- k tomuto seriálu (5)

Boba Fett: Zákon podsvětí (2021) 

Okázale (a zbytečně!) hloupý seriál, v němž se plýtvá vlastním potenciálem a zhovadile se rozvrtává potenciál seriálu jiného (Mandalorian) - až moc je totiž vidět, kterak byla látka smýkána aktuálními zvraty v pohledu producentů a jak moc to odnesla celá struktura. Situaci zachraňuje množství opravdu cool a fanservice momentů, ty ale vytáhnou celek maximálně tak někam k průměru. SW geeci si svoje důvody pro vysoké hodnocení možná najdou (a pozéři taky), u diváka s komplexním pohledem na věc je to prakticky vyloučeno. ()

Kapitola 3: Ulice Mos Espy (2022) (E03) 

(prej SPOILER) Jako jo, je tu ten OMG WTF badass supermoment, kdy DANNY TREJO přiveze Bobovi novýho RANCORA!!! No. Zbytek je tak trochu chudej příbuznej, což je divný, když je ten příbuznej ve skutečnosti pěkně prachatej. Zatím se zdá, že se současnej příběh s verbováním Fettova služebnictva nakonec setká s retrospektivní Tusken linií (otázka nadcházející války a vlády), což nemusí bejt navzdory předvídatelnosti špatně, ovšem za překvápko budu rád + můžeme začít uzavírat sázky, zda si v sérii střelí nějaký cameo Mando. Jinak se tou nostalgií necham šolichat rád, ne že ne. ()

Kapitola 4: Bouře se blíží (2022) (E04) 

Minulá epizoda měla jen rancora, tahle je na nerdgasmic momenty bohatší (přičemž zejména Sarlacc revisited kdekomu utrhne genitálie). Předvídatelnost a povinný fanservice zůstávají, ale moc hezky to bobtná a moc hezky se na to kouká. Když těsně před závěrem zabrnkají TY správný notičky, je vymalováno. ()

Kapitola 6: Z pouště přichází cizinec (2022) (E06) 

Poslední dvě epizody kdekdo namítá, že je to moc Mando a málo Boba, každopádně podobné výtky jsou trochu mimo. Naopak, symbiotické zpracování materiálu je výbornou volbou, která umožňuje širší rozprostření vyprávění, aniž by kdokoliv významněji trpěl. Tenhle spin-of byl koneckonců s Mandalorianem od prvopočátku úzce spjatý - v Mandalorianovi začal, s Mandalorianem tematicky souvisí, v Mandalorianovi byl oficiálně ohlášen a pokud bude třeba, v budoucnu se od Mandaloriana osamostatní. Vzhledem k tomu, že Fettova linie aktuálně směřuje k jedinému cíli, kterému je věnována péče dostatečná, není ani druhý odklon do bratrských vod na škodu. Pokud by se k bratříčkům v dalších seriálech nezaujatě přidala ještě nějaká ta sestřenka a synovec, buďme rádi. A zbytek? "I will give you a choice." - je až paradoxní, jak silný tenhle moment byl v kontextu příběhu, v němž zjevně nepřehodil výhybku vypravěč (Kathleen Kennedy, jdi se bodnout). ()

Kapitola 7: Ve jménu cti (2022) (E07) 

Rodriguezovské epizody mají takové společné jmenovatele. Všichni v nich střílí hůř než stormtroopeři, choreografie je dementní a všechno spoléhá především na cool momenty. Zamrzí převážná absence epičnosti a vůbec čehokoliv, co by říkalo, že jsme ve velkém finále (zdejší finální přestřelka/honička není ani tak dlouhá a intenzivní, jako spíše zdlouhavá a umělá). Boj se dvěma droid-tanky je chvílemi extrémně WTF - jste obří zabijácká mašina, vaše oběti před vámi utíkají rovně v široké otevřené ulici a vy... prostě střílíte za ně do písku. Vážně na to máme koukat? Hlídání celého města v SEDMI lidech, prapodivné rozhodování o obraně a náhle jednoduché odstranění mastermindů... no, snad se k tomu ani nebudu vyjadřovat. Jsou tu i scény, které jsou super, byť paradoxně nesouvisí se samotnou "válkou" - třeba krocení splašeného rancora nebo bad ass revival s Cad Banem. V celkovém součtu mě nejvíc mrzí, že po téhle epizodě přichází dost vniveč to úzké propojení s Mandalorianem, jež se mi doteď líbilo - a to jak pro Bobu, tak pro Manda (a Luka taky). Mandovi se aspoň vyřešila situace s prckem (byť víme, PROČ se TOHLE stalo), ale Boba se může právem cítit jako při přerušené masturbaci - pravá satisfakce tak úplně nedorazila a celá řádka dřívějších podzápletek, postav a náznaků zamrzla v mrtvém bodě. Doufejme, že se v případných pokračováních rozjedou suverénnější linky a nebudeme mít pocit, že se vlk nažral a koza zůstala celá. Teda spíše Disney se nažral a divák zůstal... v očekávání. ()

Související novinky

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

05.11.2023

V současné době hraje u studia Disney prim spíše seriálová odnož Star Wars. Poslední celovečerní film jsme v kinech viděli téměř před čtyřmi lety, od té doby jsme však dostali seriály Ahsoka, Andor,… (více)

Guillermo Del Toro málem natočil Star Wars

Guillermo Del Toro málem natočil Star Wars

23.09.2023

Scenárista David S. Goyer (Muž z oceli, Terminátor: Temný osud) čerstvě dělal rozhovor v podcastu Happy Sad Confused a kromě jiného taky potvrdil jednu dlouholetou Star Wars spekulaci. Totiž že v… (více)

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

27.08.2023

Jedním z důvodů, proč se vůbec povedl vznik seriálu Mandalorian, byl tehdejší technologický průlom zvaný StageCraft, jenž byl od té doby použit v řadě dalších filmových i seriálových produkcích. V… (více)

Reklama

Reklama