Reklama

Reklama

Studio 30 Rock

(seriál)
Ukázka z filmu 10
USA, (2006–2013), 50 h 36 min (Minutáž: 22 min)

Tvůrci:

Tina Fey

Hrají:

Tina Fey, Alec Baldwin, Jane Krakowski, Tracy Morgan, Judah Friedlander, Jack McBrayer, Keith Powell, Scott Adsit, Katrina Bowden, Grizz Chapman, Kevin Brown (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(138)

Obsahy(1)

Tento komediální seriál sleduje každodenní počínání Liz Lemonové, která je hlavní scénaristkou fiktivního zábavného pořadu "The Girlie Show". Se svými spolupracovníky vymýšlí scénky pro tento pořad a všechno jde, jak má, když vtom do jejich životů přichází Jack Donaghy s tváří Aleca Baldwina. Jejich nový šéf je dost svérázný až "divný" a člověk nikdy neví, co od něj čekat. Seriál se nesoustředí na samotnou práci scénáristů a spíš ji jen využívá jako katalyzátor vtipných situací. Sledujeme hlavně osudy charismatické Liz, která z nového šéfa a každodenních pracovních problémů šílí. A to ještě neví, že zanedlouho bude muset kočírovat ulítlého černošského komika Tracyho Jordana a ještě se neustále potýkat s problémy jejího osobního života. (scroochy)

(více)

Videa (13)

Ukázka z filmu 10

Recenze (213)

Huntelaar 

všechny recenze uživatele

1. série Pro nováčky především trpělivost, protože Studio 30 Rock se rozjíždí velice rozvážně. Prvních pár dílu se i přes slibný námět a dvě výborné hlavní postavy nezmůže na nic víc, než obklopit se karikaturama jejichž vrcholný humor je konfrontace s trapnou situací. Ale od 5.-6. dílu tyto problémy úplně sami vyšumí. Tracy Morgan aka Tracy Jordan přestává mít nutkání vyrovnat se Chrisu Rockovi s Martinem Lawrencem v pozici nejprotivnějšího negra (no rasism) v Hollywoodu, Jane Krakowski už není je blbá blondýna a Judah Friedlander jen úchylnej geek. Tina Fey s pozice autorky pak zásobuje postavy popkulturními odkazy plnými doušky, někdy i přestylizovaným product placementem a především sadou prudy na americkou republikánskou politiku. To jsem se pak i divil, jak jim to NBC (když Bush byl ještě v úřadě) vůbec povolila a taky, že zaplavou cen Emmy akademici ukázali své politické sympatie. 2. série Za plný počet. ()

nineweh 

všechny recenze uživatele

Nějak moc nechápu, z čeho jsou všichni tak nadšení. Ok, Baldwin tu má asi svou životní roli, Liz je roztomile trhlá (co jiného od Tiny čekat), ale většina ostatních mi spíš jen leze na nervy a vtipy mi taky nepřijdou bůhvíjaké. Možná jsem špatná cílová skupina, ale pro mě to je jen lehoulince nadprůměrný sitcom, u kterého nemusím moc vnímat a obvykle už u prvního závěrečného titulku zapomenu, co se v tom díle vlastně stalo. (Psáno v půlce 3. série) ()

Reklama

BS 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsme tu psal, že to je jeden z nejlepších sit-comů, ale to jsem se mýlil, jeto nejlepší sit-com. Tina Fey (hlavně) a Alec Baldwin stvořili dokonalé postavy z kterých ujetá životní moudra a hlášky jenom čiší ("Paradoxní, expert na management krizového vývoje a on se oběsí."). K tomu musíme připočíst ujetý štáb a je jasné, že tohle nuda nebude. EPIC! "We are goin to after after after after after party." ()

P1tr 

všechny recenze uživatele

Přes, dnes již nepochopitelnou počíteční averzi, jsem se na cenami ověnčený 30 Rock podíval a ihned jsem byl lapen do mašinérie Aleca Baldwina, Tracyho Morgana a skvělého humoru Tiny Fey. Tento sitcom je opravdu výtečný a může za to především chytrý a vtipný scénář, který korunují bravurní herecké výkony v čele se jmenovanou dvojící Baldwin/Morgan. Po třech sériích to mají výborně rozjeté, teď už v tom jen pokračovat. ()

Rssa 

všechny recenze uživatele

Velmi nevyrovnaný sitcom, jehož výkyvy jsou mi záhadou. Dobré je, že se znovu připomněl Alec Baldwin, jehož postava Jacka je hodně povedená, stejně tak hlavní hrdinka v podání Tiny Fey. Tým scénaristů je taktéž výborný (Frank a hlavně divný Lutz). Bohužel můj odpor ke vždy nevtipnému Tracy Morganovi mi nedovoluje spolu s otravným poslíčkem Kennethem dát více než 3 hvězdy. 75 % ()

Galerie (1 832)

Zajímavosti (46)

  • Rachel Dratch se v seriálu objevuje v několika malých rolích a pokáždé hraje jinou postavu (např. Elisabeth Taylor nebo Barbaru Walters). (BS)
  • Epizoda obsahuje potitulkovou scénu. (Duoscop)
  • Tina Fey je jednou z nejlépe placených televizních hereček. Dostává 300 000 dolarů za epizodu. (Beagle)

Související novinky

Zemřel herec Rip Torn

Zemřel herec Rip Torn

10.07.2019

Ve věku 88 let zemřel herec Rip Torn, známý například z HBO pořadu The Larry Sanders Show, původních Mužů v černém, nebo Broadwaye. Torn byl za svou roli drsného producenta Garryho Shandlinga… (více)

Dokonalý trik Carreyho a Carella

Dokonalý trik Carreyho a Carella

13.10.2011

Nejúspěšnější bavič 90. let a jeden z nejúspěšnějších komiků současnosti se potkali už na placu Božského Bruce a u mikrofonu Hortona. Ale až teď to spolu rozjedou naplno díky komedii Burt Wonderstone… (více)

Reklama

Reklama