Reklama

Reklama

Sanitka 2

(seriál)
Trailer
Česko, 2013, 12 h 29 min (Minutáž: 57–58 min)

Režie:

Filip Renč

Scénář:

Ivan Hubač

Kamera:

Petr Hojda

Hrají:

Jiří Dvořák, Jaromír Hanzlík, Dagmar Havlová, Pavel Zedníček, Zlata Adamovská, Marek Vašut, Petr Kostka, Tomáš Juřička, Michal Dlouhý, Iveta Jiřičková (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Pokračování legendárního seriálu z 80. let minulého století. Zažijeme setkání s původními postavami, nyní již o něco staršími, i s postavami úplně novými, které se připojují k třináctidílnému televiznímu románu o záchranné službě těchto dní. Je to stejný úkol jako před lety, ale přesto se v mnohém změnil, stejně jako se změnila doba i lidé, kteří v ní žijí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (18)

Trailer

Recenze (346)

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Asi nebylo nezbytné točit pokračování osudů záchranářských týmů, ale po strhujícím závěru jsem se dala obměkčit a už neříkám, že to bylo šlápnutí vedle. Pro mě osobně to bylo zajímavé v tom, že se člověk více dozvěděl o tom, jak to probíhá, když vytočíte 155.. Oproti staré Sanitce zde měl dostatek prostoru i tým "andělů", sester, které navigují, jak pomoct a které musí odhadnout, kolik vozů na místo poslat. Samozřejmě, že se polovina věcí točila okolo vztahů, a tím pádem mě tam některé věci šíleně vytáčely, ale nakonec se to vstřebalo. Krom vztahů mě taky doháněla k šílenství všepřítomná politika (nevím, jestli to takhle ve skutečnosti funguje, a jestli ano, pak to jsou všichni šašci počmáraní). Některé díly haprovaly mezi 2-3*, některé zase mezi 4-5*, takže bych to měla shrnout na průměr, ale.. když tu vidím to číslo 44%, tak se mi to zdá málo, proto přidávám a zaokrouhluji na 4*. jooo, zvedla jsem to o jedno procento ;-) ()

liborek_ 

všechny recenze uživatele

Na Sanitce Reborn je nejvíc fascinující ta koncentrace klišé a stereotypů, se kterou je zinscenován snad každý jev, o kterém se za posledních 10 let alespoň jednou psalo v novinách, každý vztahový spletenec, každá dějová linka. Na Sanitce Reborn je také facinující ten nepoměr mezi vcelku dobrým herectvím a naprosto šíleným hereckým neumětelstvím; ten úžasný žánrový mix sahající od komedie až po softporno; ten kontrast mezi technologickou profesionalitou a provinčním amatérstvím. Pokračování Sanitky je tak úchylně rozplizlé, tak neskutečně scénáristicky a dialogově diletantské, že jsem nemohl odolat a (provinile přiznávám) podíval jsem se na všechny dosavadní epizody, abych se elitářsky ujistil, že tento výstup české televizní tvorby symptomaticky předznamenává smrt televize jako média, které lze brát vážně... ()

Reklama

igi B. 

všechny recenze uživatele

Jojo, tak ještě že maj šíbři v četečku zase vejvar za ty pepečka. Ale já to chápu, voni ti naši údmělci přece vždycky trpěli bídou a prachy na kultůru nejsou, že... . . . Jedna hvězda tedy za to, že opravdových sraček plodí naše >veřejnostádní< a ty naše tévé okolo kolem a kolem dávno víc a že si naše hvězdy národní zase aspoň trochu polepšily, hlavně paní exprezidentová bude mít zase nějaký drobný na kosmetiku a zlatá Zlata na nový šmuky. Jinak je to želkultuře naší zase jen další šašskotelevizácký stádumilný šmé. Při setkání s postavami jsem se málem udělal a jak to budou dělat dál už mě zase ale fak nezajímá. Když tak si zavolám nějaký ty emergencí! Tak zachraň se kdo můžeš a stádu zdar! - - - P.S. A Budaři, ty alternatívče jeden, probuď se, stává se z tebe karikatura čudlárenské plytkosti!!! - - - P.P.S. A hahaha, slyšet z tlamky nejmenované pražské čudly mistra V. že v "...jůesej se musí makat..." působí jak slovo (z)boží. Ještě že Bůh není a v USA by tyhle naše artistický party někde v béčkových produkcích nejspíš pochcípaly hlady... - - - P.P.P.S. A slyšel jsem, že když Renč lezl ze sanitky, šlápl do hovna a tak si bude kupovat větrolet. Ale to jsou už asi jen nějaké bulvární plky, že... Howgh. - - - - - (Poprvé a nejspíš i naposledy - to si raděj budu číst postřehy zdeuživatele Dobytka, aha, ale on se na to po třetí epissodě taky vysral - doslova protrpěn pouhodlouhý první díl, hodnocení 854., komentář zde rozmrzelý jako stýčtyřicátýsedmý - 14.10.2013) ()

Eleanor05 odpad!

všechny recenze uživatele

Myslíte si, že neexistuje trapnější a umělohmotnější seriál z nemocničního prostředí, než je Ordinace v Růžové zahradě? Omyl! Ordinace si alespoň neklade ambice "konkurovat zahraničním seriálům". Ne, Renči, opravdu jim konkurovat nemůžeš. Vzhledem k tomu, že si to myslíš, nikdy jsi žádný zahraniční seriál neviděl... ()

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Srovnání se starou Sanitkou ? Expozice naznačila obávané a od druhého dílu jde do tuhého. Koho tak pochválit ? Snad producenta, že to s PR dostali až od vysílání. Renč vysekl další pomník, Hubač ml. v myslích zůstane, a vůbec... Občasný herecký výkon (Zedníček) sice zvedne úroveň o pár cihel výš, ale jak se celkově zbavit pocitu trapnosti z kalkulu a formalismu nejhrubšího zrna? Co někdy v TV oprášit dramaturgické řemeslo ? Užitkově 1-2* ()

Galerie (394)

Zajímavosti (34)

  • První díl Sanitky 2 sledovalo skoro půldruhého milionu diváků. (hippyman)
  • V dnešní době není v Praze na každý výjezd automaticky posílán lékař tak, jak je to zobrazeno v seriálu. (Chufu)
  • Výbuch rockového klubu natáčelo 160 komparzistů. (M.B)

Reklama

Reklama