Reklama

Reklama

Gympl s (r)učením omezeným

(seriál)
Česko, (2012–2013), 100 h 24 min (Minutáž: 59–72 min)

Hrají:

Lucie Benešová, Libuše Šafránková, Ondřej Gregor Brzobohatý, Karel Heřmánek, Zuzana Bydžovská, Marta Jandová, Václav Vydra nejml., Kristýna Leichtová (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(97)

Obsahy(1)

Hradecké gymnázium je škola se špatnou pověstí, která má před sebou poslední podmínečný rok své existence. Buď se "něco" stane, nebo bude zrušena. Ví to ředitel Matula (Karel Heřmánek), jenž ale utopil pohled na realitu ve sklence chlastu, ví to zástupkyně Eva (Lucie Benešová), která by se ráda dostala k moci a dokázala, že škola by pod jejím vedením určitě prosperovala, ví to i češtinářka Eliška (Libuše Šafránková), jedna z posledních, které osud hradeckého gymnázia a jeho studentů není lhostejný. Na školu přichází mladý pedagog Adam (Ondřej Gregor Brzobohatý), který ještě neztratil všechny iluze. Z vlastní zkušenosti ví, že i z outsiderů se mohou stát hvězdy. Ačkoli se to zdá zpočátku nepravděpodobné, on je strůjcem a hybatelem úspěchu, díky kterému se škole podaří vyhnout hned prvnímu průšvihu v novém školním roce.
Učitelský sbor plný pestrých charakterů, romantika, svébytný humor i drsnost školního prostředí, studentské trable i nikdy nekončící problematika vztahů rodičů, dětí a učitelů – kdo by tento osobitý, často vtipný, ale někdy i krutý svět neznal? Seriál Gympl s (r)učením omezeným přenese televizní diváky zpátky do světa školních lavic, který kdysi důvěrně znali nebo se v něm, ať už jako rodiče, učitelé, nebo studenti, pohybují dodnes. (TV Nova)

(více)

Recenze (422)

Snorlax odpad!

všechny recenze uživatele

Paní Libuško Šafránková, já Vás měla tak ráda! Já si Vás vážila a obdivovala ve Vás výbornou herečku, která si vybírá role. Kdeže loňské sněhy jsou? Proč lezete mezi tu šmíru? Jestli máte finanční problémy, nestyďte se, Vašich bývalých (po tomhle už jsme jen bývalí) fanoušků je zajisté hodně. Rádi na Vás uděláme sbírku. A bude to nepopsatelně menší ostuda, než když budete hrát v této stupidní sračce (omlouvám se, ale v češtině neexistuje výstižnější pojmenování). ()

Mr.KarlAdler odpad!

všechny recenze uživatele

Ať už hlavně nikdo nechodí s tím, jak jsou podobné věci ze života! Už z ukázek je patrné, že jde o skutečně mistrovsky vyblíznuté dílo, a když ani to neodradí, můžu s klidem konstatovat, že samotný zážitek ani (když už) neodreaguje, je prostě smrtící. Ale kdyby toho aspoň nebylo všude tolik a v hlavních vysílacích časech. Lidi na to prostě čumí, to je k breku. ()

Reklama

insurgentes odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle je teda doopravdy nekoukatelný výkal, který ještě parazituje na mém oblíbeném režisérovi (název, logo, Šteindler.. tím to ale hasne). Zápletky absolutně o ničem, nejdřív jsem měl tendenci nudné pasáže přeskakovat posuvníkem, ale pak jsem si uvědomil, že bych musel přeskočit celý děj jednoho dílu, a nevím, asi v dalším by to nebylo lepší, že ne. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Já to pořád zkouším a zkouším...Sleduju snad každej pilotní díl těch s**ček na nově a primě a nestíhám valit oči...Mladý Brzobohatý mi do role začínajícího kantora absolutně nesedí a když mi do ní nesedí tak ji pravděpodobně dobře nehraje....Popelka alias Libuše Šafránková je také dosti nepřesvědčivá a hra na city v podobě malých fakančat je rovněž zavádějící.Škoda jen,že potenciálu tohoto názvu se někdo neujal lépe...No na to jak je nova zazobaná a tuneluje kde se dá by mohla maličko zvýšit kvalitu vlastního produktu v podobě podobného a trochu odlišného seriálu jako byl comeback - p.s. angažování začínajících nových herců - čerstvě vystudovaných by vůbec nebyla špatná investice.// Po delší době změna komentáře---> Za svým vyloženě protestním obdobím a vzdoru vůči české kinematografii jsem už dávno udělala tlustou čáru. Čas od času si totiž tento seriál pouštím, a používám ho jako naprosto skvělou příležitost, jak si odpočinout. Občas mě docela štvou hudební scény, které jsou jako vystřižené z High School Musical, ale občas člověk něco musí překousnout. Příjemně mě překvapila herečka Marta Jandová (teda spíše zpěvačka), kterou jsem nikdy dříve neměla ráda. Za mě teda se seriál po zhlédnutí od prvního po poslední díl zlepšil z odpadu na 3/5. :-) ()

Hnedoocko 

všechny recenze uživatele

Že se i Marta Jandová nechá takhle ponižovat, to jsem teda nečekala. Zase jeden další seriál, který na chvíli zabaví pár desítek lidí a už se o něm neuslyší. Naprostá ztráta času... To nemluvím o konkurování obou televizí, Nova a Prima...kde na Nově přichází se začátkem školního roku se seriálem "Gympl s (r)učením omezeným" a Prima pro změnu se seriálem "Základka"...no kde to jsme? ()

Galerie (271)

Zajímavosti (28)

  • Když se Eliška (Libuše Šafránková) zlobí na Adama (Ondřej Gregor Brzobohatý), protože si myslí, že se ji snaží připravit o vedení sboru Zvonek, ptá se ho, jestli nechce rovnou její stůl a boty. Jde o odkaz na scénu z filmu Rozpuštěný a vypuštěný (1984), kdy rozčilený policejní inspektor Trachta křičí na svého kolegu inspektora Klečku, který mu z kanceláře sebral koberec, jestli se mu náhodou nelíbí i jeho stůl, klobouk, nebo boty. (ryccoly)
  • V 86. epizodě s názvem "Ctirad a Šárka" mluví Šárka (Kateřina Hrachovcová) na chodbě s Miladou (Zuzana Bydžovská) a má na sobě leopardí šaty, které jsou na ramínka. V další scéně mají šaty rukávy a v následující scéně jsou opět na ramínka. (Rose.Doesnow)
  • Ústřední píseň „Šestej pád“ napsal a otextoval Ondřej Brzobohatý. Celou ji napsal asi během dvou týdnů, přičemž melodie mu prý přišla na mysl prakticky hned. Text byl podle jeho slov složitější. Nazpívali ji Dan Bárta a Ewa Farna. [Zdroj: denik.cz] (hippyman)

Reklama

Reklama