Reklama

Reklama

Život na zámku

(seriál)
  • Slovensko Život na zámku
Drama / Rodinný
Česko, (1995–1998), 44 h 35 min (Minutáž: 50–53 min)

Režie:

Jaroslav Hanuš

Scénář:

Jan Míka

Kamera:

Jan Osten

Hrají:

Tomáš Töpfer, Kateřina Macháčková, Kateřina Kaira Hrachovcová, Petr Hradil, Jiřina Jirásková, Pavel Soukup, Jana Synková, Lenka Termerová (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(52)

Obsahy(1)

V seriálu se potkáme s početnou rodinou Králových, s babičkou (v neodolatelném podání J. Jiráskové), doktorem Králem (T. Töpfer), jeho ženou, profesorkou gymnázia (K. Macháčková), dcerou Simonou (K. Hrachovcová) a synem Otakarem (P. Rajchert). Hlavní osu seriálu tvoří osudy rodiny žijící v menším českém městě. Budeme sledovat jejich snahu o výměnu bytu, radost nad nečekaným dědictvím i smutek nad ztrátou zámku, získání nové ordinace, problémy se zamilovaným synem, nezdárným studentem, i dcerou, která by se ráda stala novinářkou… (Česká televize)

(více)

Recenze (169)

Ripley 

všechny recenze uživatele

Pro mne velice povedený porevoluční seriál.Srovnávání se seriály Jaroslava Dietla je zcela na místě.V době vzniku se seriálů už tolik netočilo(dnes je to zase naopak a je jich až moc) a autor Jan Míka přišel v pravou chvíli s výborným námětem a propracovanými postavami.Režisér Hanuš nabral skvělé herce.Exceluje zde především Tomáš Töpfer a JIřina Jirásková.První sérii hodnotím plným počtem.Druhá a třetí je o něco slabší takže za 80%.Čtvrtá série bohužel už jen ždímá. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

Miroslava Hanuše rozhodně nelze nazvat špatným řemeslníkem, ovšem totéž už stěží půjde provést v případě Jana Míky, o němž hovořili-li na Kavkách jako o novém Dietlovi, příliš nepřeháněli, když v rámci žánru i tématu velmi slušně odehraná záležitost skutečně působí jako zrestituovaná dietlovina.. A tak královský Život v zámku a podzámčí jen kráčí ve stopách divácky vděčné televizní předrevoluční tvorby, ten komerční zápach telenovel však nelze nezachytit.. Zajímavě rozehrané téma.. ()

Reklama

cutugno 

všechny recenze uživatele

Môj najobľúbenejší seriál z českej produkcie.....kto ho pozná a je fanušikom tohto seriálu tak pochopí prečo mu dávam plné hodnotenie. Tomáš Topfer zahral svoju postavu priam geniálne. A musím pochváliť výkony aj všetkých hercou ktotý si vňom zahráli. Osobne si myslím že česi nielen že hrajú najlepší hokej ale vedia aj natáčať kvalitné seriáli. Radosť sa pozerať ()

donkocicak 

všechny recenze uživatele

Seriál, který dnes možná zavání lacinou televizní výbavou. Faktem ale zůstává, že Jan Míka si s příběhem a dialogy poradit uměl. Nebyly fádní. A Töpfer je fajn herec, který mě dokáže vždycky rozesmát :) jen těch dílů vyrobili možná moc a poslední řada seriálu byla taková obyčejná. Neurazila, ale nijak výrazně nenadchla. ()

Haniczka 

všechny recenze uživatele

Mě se to líbilo. Dá se na to koukat i po letech, je to prostě taková velká rodinná sága z českých luhů a hájů. Nemyslím, že dneska by to někdo zvládl lépe, s ohledem na to, co se dnes točí. Pro mě je také zvláštní jev, že starší generace byla v hereckém obsazení víc sexy a zajímavá než jejich děti. K. Macháčková u mě s přehledem válcuje naprosto unsexy a nudnou K. Hrachovcovou a Soukup s Töpferem mají víc sex-appealu, než všichni ti otravní a nudní mladí kluci. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (29)

  • Seriálová ulice Na Zámku se ve skutečnosti jmenuje Na Groši a nachází se v Praze Hostivaři. (Flyer)
  • V epizodách, kdy doktor Král (Tomáš Töpfer) dostavuje dům, je vidět, že naproti domu je panelový činžák. V epizodě Podnikatel (1998) jezáběr na celou ulici, kde stojí již dokončený dům rodiny Králových a tady jsou naproti domu všude kolem rodinné domky. I skelet hotového domu je jiný než ten, který dostavovali. (Gareth_Jones)
  • Představitel Otakara Krále Petr Rajchert hrál v době vzniku seriálu v tehdy začínající kapele Chinaski. Celým seriálem se tak táhne skrytá reklama na jejich první album. V epizodě 3. zazní hudba kapely na diskotéce z kazetového přehrávače, v epizodách 22 a 30 se pak například objevují plakáty kapely na zdech pokojů. (X-256)

Související novinky

Bronislav Poloczek (1939 - 2012)

Bronislav Poloczek (1939 - 2012)

16.03.2012

Po vleklých zdravotních problémech dnes zemřel ve věku 72 let herec Bronislav Poloczek. Pocházel sice z hornické rodiny, ale vzhledem k otcovým problémům s účastí ve 2. světové válce pod britskou… (více)

Reklama

Reklama