Reklama

Reklama

Život na zámku

(seriál)
  • Slovensko Život na zámku
Drama / Rodinný
Česko, (1995–1998), 44 h 35 min (Minutáž: 50–53 min)

Režie:

Jaroslav Hanuš

Scénář:

Jan Míka

Kamera:

Jan Osten

Hrají:

Tomáš Töpfer, Kateřina Macháčková, Kateřina Kaira Hrachovcová, Petr Hradil, Jiřina Jirásková, Pavel Soukup, Jana Synková, Lenka Termerová (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(52)

Obsahy(1)

V seriálu se potkáme s početnou rodinou Králových, s babičkou (v neodolatelném podání J. Jiráskové), doktorem Králem (T. Töpfer), jeho ženou, profesorkou gymnázia (K. Macháčková), dcerou Simonou (K. Hrachovcová) a synem Otakarem (P. Rajchert). Hlavní osu seriálu tvoří osudy rodiny žijící v menším českém městě. Budeme sledovat jejich snahu o výměnu bytu, radost nad nečekaným dědictvím i smutek nad ztrátou zámku, získání nové ordinace, problémy se zamilovaným synem, nezdárným studentem, i dcerou, která by se ráda stala novinářkou… (Česká televize)

(více)

Recenze (169)

gezper 

všechny recenze uživatele

Kdysi se to dalo sledovat, teď již s trochu nostalgickou slzou musím uznat, že to již hodně ztratilo původní kouzlo - tehdější televizní tvorby, doby, .. a taky to začali dost natahovat. No nic, ponechám si vzpomínku na shlédnutí kdysi před lety a teď si to raději již nebudu kazit více díly, musel bych asi dát slabší tři (50%). [60%] ()

Haniczka 

všechny recenze uživatele

Mě se to líbilo. Dá se na to koukat i po letech, je to prostě taková velká rodinná sága z českých luhů a hájů. Nemyslím, že dneska by to někdo zvládl lépe, s ohledem na to, co se dnes točí. Pro mě je také zvláštní jev, že starší generace byla v hereckém obsazení víc sexy a zajímavá než jejich děti. K. Macháčková u mě s přehledem válcuje naprosto unsexy a nudnou K. Hrachovcovou a Soukup s Töpferem mají víc sex-appealu, než všichni ti otravní a nudní mladí kluci. ()

Reklama

Zagros 

všechny recenze uživatele

Porevoluční české seriály, které jsem viděl, bych dokázal spočítat na prstech jedné ruky. Život na zámku byl jedním z nich. Dodnes nevím, proč jsem se na seriál začal dívat a proč jsem se vydržel dívat až do konce. Nikdy to nebude vysoce opěvovaný zázrak, přesto dokázal velké množství lidí pravidelně připoutávat k televizním obrazovkám. Tvůrcům nelze upřít řemeslně dobré dílo (vzhledem k době a cílové skupině), které o hodně převyšuje český seriálový průměr. Opravdu marně hledám důvody, proč se mi to líbilo, ale líbilo a to je podstatné. ()

Pisoarec 

všechny recenze uživatele

U mě jasně jeden z nejlepších, českých seriálů devadesátých let. Konečně alespoň do značné míry dílko o normálních, obyčejných lidech, ne žádných boháčích a uměle zahraných postavičkách. Tady se uplatňuje civilní herectví, zejména Tomáš Topffer a hlavně Vašek Vydra, coby sedlák Mráz, je skutečně vynikající. V některých dílech osudy rodiny Králových a nejen jich zajímavě gradují a stalo se mi, že jsem se několikrát ani nemohl dočkat dalšího pokračování. Život na zámku mě zkrátka vtáhl a musel jsem čekat dlouhých deset let na to, než se objevil další adekvátní zástupce na poli televizních seriálů a to Dobrá čtvrt, režírovaná Karlem Smyczkem, která sice kvalit Zámku nedosahuje, nicméně je to působivý počin. ()

Ripley 

všechny recenze uživatele

Pro mne velice povedený porevoluční seriál.Srovnávání se seriály Jaroslava Dietla je zcela na místě.V době vzniku se seriálů už tolik netočilo(dnes je to zase naopak a je jich až moc) a autor Jan Míka přišel v pravou chvíli s výborným námětem a propracovanými postavami.Režisér Hanuš nabral skvělé herce.Exceluje zde především Tomáš Töpfer a JIřina Jirásková.První sérii hodnotím plným počtem.Druhá a třetí je o něco slabší takže za 80%.Čtvrtá série bohužel už jen ždímá. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (29)

  • V seriálu rodina získá zámek Temniště, ve skutečnosti se jedná o zámek Roztěž u Kutné Hory. Nechal ho vystavět hrabě Jan Špork v druhé polovině 17. století. Dále se filmovalo v obci Vojkov, kde byly nafilmovány scény z domova důchodců. (Stocki)
  • Seriál se natáčel od jara 1994 do října 1998 a natáčelo se v Kolíně a na zámku Roztěž. [Zdroj: Wikipedia.cz] (rafix)

Související novinky

Bronislav Poloczek (1939 - 2012)

Bronislav Poloczek (1939 - 2012)

16.03.2012

Po vleklých zdravotních problémech dnes zemřel ve věku 72 let herec Bronislav Poloczek. Pocházel sice z hornické rodiny, ale vzhledem k otcovým problémům s účastí ve 2. světové válce pod britskou… (více)

Reklama

Reklama