Reklama

Reklama

Hunger Games: Balada o ptácích a hadech

  • USA The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes (více)
Trailer 5

Začínají desáté Hladové hry. Osmnáctiletý Coriolanus Snow čeká jen na to, jak v nich zazáří. Tentokrát jako mentor jednoho z vyvolených. Tvrdě dřel, aby dokázal naplno využít svůj šarm, znalosti a dovednosti, které mohou dovést vyvoleného k vítětství. Bohužel, štěstěna mu není nakloněna. Dostal ponižující úkol. Trénovat největšího outsidera, dívčí zástupkyni chudého dvanáctého kraje Lucy Gray. V aréně bude probíhat boj na život a na smrt. Mimo arénu se v Coriolanovi ale probouzejí city... a tak se musí rozhodnout, zda bude dodržovat pravidla nebo se bude řídit pudem sebezáchovy, který mu radí něco jiného. Boj o přežití nakonec odhalí, kdo je nevinné ptáče a kdo had, čekající na svou příležitost zaútočit. (Forum Film CZ)

(více)

Diskuze

Jarin69

Jarin69 (hodnocení, recenze)

Takhle to dopadá, když se snažíte vyprášit uplně vydojené vemínko.

DanlinDan

DanlinDan (hodnocení, recenze)

Yoshitsune

Ani ne. Maximálně nějaký kratší seriál. Protože zase toho obsahu v knize není mnoho. Jasně nějaké 3-4 díly jako ze seriálem Kontinental by šlo udělat, ale nic víc. Pokud teda by si nevymysleli svůj příběh, který není ani v jedné knize. 

na příspěvěk reagoval Yoshitsune

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

Nemyslel sem předchozí filmy, myslel sem aktuální situaci a postavení Hunger Games, lépe by se to v dnešní době uchytilo jako seriál, protože to téme je prostě obsáhlé. Vezmi si takové The Boys. 

na příspěvěk reagoval DanlinDan

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Dneska by to možná šlo už i v seriálové podobě, i když stále i dneska seriály mají podle mě mnohem větší problémy s rozpočtem než celovečerák.

Když natočíš blockbuster za třeba 150 mil. - 150 minut - milion dolarů na minutu stopáže.

Seriál, třeba s 8 epizodami, každá 50 minut - 400 minut - takže by teoreticky potřeboval 400... no ale dejme tomu, že v seriálu je právě více prostoru pro kecání atd., co nestojí tolik, takže jen 300 milionů. Které seriály maj i dneska takto štědrý rozpočet? Téměř žádný a proto stále musí docházet ke kompromisům a tomu, že to často vypadá levněji. 

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Yoshitsune

Zase by to vypadalo o dost hůř. Myslím, že filmy ty knihy zadaptovaly hodně slušně. Jde to, když kniha není příliš dlouhá a scénárista/režisér je dostatečně schopný. 

na příspěvěk reagoval Yoshitsune

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

Po dalším traileru... další studená sprcha. 

Tak to ve finále asi stáhnou jen na copulus v zoo... na lesní arénu na mýtině rovnou můžeme zapomenout. Nějak se mi už na to nechce jít... proč to zase sakra mění?

-_+

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Jinak výborný trailer a vše, co jsem viděl, zatím nasvědčuje tomu, že se tady znovu odvedla poctivá práce pro co nejlepší adaptaci skvělé knihy :)

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

je fajn, že Německý vojáci a jejich oblečení z filmů nezmizeli aaa to je vážně StG 44 aka Sturmgewehr 44. Krása. 

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

Nevka

dost uspěchá? Po konci her se to tak táhne.... že bych to opravdu dál nerozebíral. 

Ten zbytek už je opravdu o ničem. Tedy hlavně už není o hladových hrách a plno diváků tam jistě usne. 

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

Zrovna mám naposloucháno a už podle traileru to vypadá divně. Ta aréna je upřímně, hodně malá Splátci jsou celkem dost čilí... No vlastně, nevidím vůbec žádný souboj z arény, drony co přinášejí sponzorské dary, vlastně ani žádné stromy? Hmmm... 

že to asi vemou hezky hopem... i podle knížky kde to nejlepší z HG... tedy arénu, taky pěkně seřízli. 

Hlavně na na přirozenou smrt vyčerpáním... Což jsem vážně nepochopil. 

Protože už ve starým Řecku věděli že Gladiator se musí nejen dobře živit, aby v aréně dlouho vydržel.. kdo by taky chtěl koukat na souboj živých mrtvol. -_-

Uživatel Prometheus69 smazal svůj příspěvek.

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

ESNYR

Jsou to splátci... Zástupci krajů. 

Jsou v podstatě něco jako oběti... Bohům.

Bohové jsou v tomto případě ta strana co vyhrála válku a to je Kapitol. 

Akorát tady s nima ještě zacházejí jako ze zvířatama. Žádnou romantiku nečekej ... Jako u původní trilogie. :))))

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

Mám pocit že to tak drsný nebude, protože je do té zoo zrovna moc nevyklopí. 👌😀

A tak si myslím že to bude trochu otupený než v knize. 

Takže se obávám že si ten styl PART1 osvojí spousty filmových titulů a oni to natáhnou na 3 díly zase... 

Rychle a zběsile taky nebylo označené PART ale číslovkou 10. 

Čichám tedy další podraz... 

Wixicz

Wixicz (hodnocení, recenze)

DanlinDan

Tak zrovna "Haymitchovy" hry představují naprosto úžasný materiál pro zfilmování, protože jen z toho krátkého popisu v knize je jasné, že to byla jízda. A vůbec bych se nedivil, kdyby se toho chytli, pokud toto bude mít úspěch.

na příspěvěk reagoval DanlinDan

DanlinDan

DanlinDan (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

Možný spoiler--Já bych si tak přál další knihu z tohoto světa. Zatím jsem žádný info ohledně nějaké knihy nenašel- Kdyby někdo jo tak prosím dejte vědět. Ale sequel k tomuto příběhu by nebyl špatný. Třeba film z her, kdy soutěžil Hejmič. Nějaké info o jeho výhře v knize je, takže by to bylo taky možné.

na příspěvěk reagoval Wixicz

DanlinDan

DanlinDan (hodnocení, recenze)

Nevka

Spoiler--Yes. Stopáž je pro mě největší nepřítel, vzhledem k tomu jak bohatá kniha je. Třeba to bude mít i 3h xd. Ale spíše ne. I přes to doufám, že to nějakým způsobem dobře z adaptují, jen záleží co do filmu dají a co ne.

ESNYR

ESNYR (hodnocení, recenze)

Notyvole 5 film a pořád není jasný proč a kvůli čemu se tam zabíjí a proč je celej svět v troskách. A já nadával na "logiku" u chodících mrtvých. Snad má někdo pastelky a týden času aby mi to vysvětlil. Bohužel to asi uvidím, bo dcera ....

na příspěvěk reagoval Prometheus69

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Nevka

KNIŽNÍ SPOILERY Jo, možná ten závěr byl zbytečně rychlej a jako by useknutej. Ale možná to byl od autorky i záměr. 

A nevím, sledovat Snowa, jak intrikaří v politice Kapitolu, to už by nebyl tak úplně Hunger Games (i když by to nemuselo být úplně nezajímavé). Třeba nějaký sequel nakonec vznikne, hlavně pokud uspěje film :)

na příspěvěk reagoval DanlinDan

Nevka

Nevka (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

SPOILER - - - - - - - Za mě určitě. Jen je problém, že se to na konci dost uspěchá. Ona i celá ta scéna v lese působí trochu moc šíleně. Ty základy pro Snowa to dává dobré, ale s ohledem na to, jak je formulovaný zbytek knihy... Prostě bych 200 stran toho morálního rozkladu ve finálním stádiu ještě mnohem raději viděl i v Kapitolu "po Lucy". Přijde mi, že ta knížka mohla mít dva rozumně rozložené díly.

na příspěvěk reagoval TheDarKnig, DanlinDan, Prometheus69

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Nevka

KNIŽNÍ SPOILERY Já bych řekl, že ten origin tam je, možná ne origin jeho absolutního vzestupu k moci, ale origin jeho  definitivního smíření se s morálním rozkladem, jen aby mohl stoupat. O to v knize šlo.

Ale nejlepší na knize je, že Snow je docela "zlý" člověk od začátku. Který se snaží trochu změnit se k dobrému, ale přitom stále myslí jen na sebe a všechny manipuluje (i když si to sám třeba někdy ani neuvědomuje). Řekl bych realističtější přístup než u většiny ostatních "villain origin" příběhů. 

Jinak trailer super, těším se na Lucy (zdá se, že ji Zegler vystihla dost přesně :) i Dinklageova Cascu. 

na příspěvěk reagoval Nevka

Nevka

Nevka (hodnocení, recenze)

Trailer super, líbí se mi. Ale řekne absolutně všechno. :D Jinak knížka má dost úspěchaný závěr, ten origin Snowa tam vlastně ani není. Jsem zvědavý, jak si s tím poradí tady.

na příspěvěk reagoval TheDarKnig

Související novinky

Warneři už zvažují odsuny premiér

Warneři už zvažují odsuny premiér

21.07.2023

Čeká nás nová vlna odkladových novinek tak jako za časů pandemie covidu? Soudě dle reakcí stávkujících herců a scenáristů zřejmě ano, k dohodě se studii se totiž údajně v dohledné době nikterak… (více)

Twilight sága se vrací

Twilight sága se vrací

20.04.2023

Mysleli jste si, že nic horšího než remake Harryho Pottera v podobě televizního seriálu už nehrozí? Pak vězte, že studio Lionsgate čerstvě oznámilo také návrat Twilight ságy. Stmívání se pak rovněž… (více)

Filmový BioShock našel režiséra

Filmový BioShock našel režiséra

26.08.2022

Netflix, BioShock a režisér Já, legenda nebo Hunger Games. Tak přesně tahle kombinace teď má fanoušky dnes již kultovní herní série přimět k tomu, aby se začali mírně těšit na filmovou adaptaci.… (více)

Reklama

Reklama