Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sestry Samantha a Tara Carpenterové a dvojčata Chad a Mindy přežily řádění tajemného vraha ukrytého pod maskou ducha v městečku Woodsboro. Ve snaze zapomenout na tyto tragické události se všichni čtyři přestěhují do New Yorku, aby tam začali nový život. Netrvá to ale dlouho a objeví se nový a ještě brutálnější vrah v masce Ghostface a jejich životy jsou opět v ohrožení. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (12)

Trailer 5

Recenze (355)

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $35miliónov║ Tržby USA $108,161,389║ Tržby Celosvetovo $168,961,389▐  Tržby za predaj Blu-ray v USA ║ Tržby za predaj DVD v USA ║ Stále dokola ta istá bezduchá vyvrazdovačka, bez lepšieho impulzu. 100x opakovaný priebeh scén! Nikam sa to neposunulo, aj keď ústredná dvojica nie je úplne na zahodenie a ešte prvá tretina je ako tak znesiteľná. Postupne to padne do klasického balastu plného naivne blbých scén. A záver to samozrejme zas dá úplne dole. Už by to chcelo nejaký  svieži nádych. Zlatý prvý diel, ostatné sa mu nepriblížili ani z ďaleka. /40%/ ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Chcem si cez sviatky dobehnúť zopár hororových restov a čím iným začať, než hororom, ktorého ďalšia časť sa v posledných dňoch / týždňoch kompletne rozpadla? Myslím si, že Christopher Landon je pre Scream režisér ako stvorený, takže mi je velmi lúto, aký osud postretol Scream 7 a mrzia ma nechutné politické nátlaky, ktorým produkcia podlieha. Ale teraz späť k tomuto filmu. Z Woodsboro sa dej presúva do New Yorku, aj keď sa nedá povedať, že by to príbehu nejako prospelo. Samantha sa stane hlavným cielom nového vraha, ktorý ale nemá prešpekulovanú motiváciu a s pribúdajúcimi minútami filmu dochádzajú nápady a začína sa vytrácať tá fresh atmosféra, ktorá k tejto sérii neodmyslitelne patrí. Herecky to je stále super, bodycount je vysoký, staronové charaktery príjemne zakompované, ale skrátka tomu chýba niečo, čo by zanechalo výraznejší dojem. Práve preto som sa tešil na réžiu Christophera Landona, ktorý dokáže roztočiť poriadnu hororovú zábavu. Som zvedavý, ako to so sedmičkou nakoniec dopadne, ale vela nádejí tomu do budúcna nedávam. ()

Reklama

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Šestka pokračuje tam kde pětka a teď nemyslím jen příběhově, ale ve všech věcech, takže v mnohém dělá ty samé chyby a přešlapy a to je škoda. Protože tady už mi hlavní hrdiny, tak nějak víc sedly a líbil se mi jejich vývoj a to že zkoušeli žít se všemi těmi démony, kteří jdou za nimi. A opět platí pravidlo, hlavně nad filmem nepřemýšlejte, nepřemýšlejte nad tím kdo vraždí tří metrové borce, nepřemýšlejte nad tím kdo dokáže zvednout napíchnout lidské tělo a další podobné věci, které se ve filmu stanou. Protože když nad tím budete přemýšlet, nebude úplně spokojení s výsledkem. No a pak je tady motivace vrahů, zdá se mi to, nebo zdejší dvojice režisérů a scénáristů, prostě jen recyklují předchozí filmy od Cravena ? A opět Mindy se zde snaží bořit čtvrtou zeď a žije z toho co Randy Meeks, udělal jako první. Ta postava vlasntě nemá co nabídnout a tak vykrádá, mrtvou postavu, její bratr aspoň slouží jako bitkař když už nic jiného, ale Mindy je v tomhle směru zbytečná. Mrzí mně že tady neni víc interakcí mezi Samanthou a Billym, bylo by fajn vidět jak jeho dar se přenáší na jeho dceru. Nicméně "odchod" Gale je zde hodně slušný a přidává jaký bod k dobru, rvala se jako ďábel a to je stojí za respekt, škoda že to takhle neměl Dewey. Roger L. Jackson aka Ghostface, má zde velice slušné monology a z některých jde i strach, škoda že ti kteří zabíjejí toho neumí úplně využít. Samotnéí vraždy, sou slušně a zároveň smutné, protože ty mně tak nějak držely u filmu. Jako neni to jako předchozí film, kdy mi bylo trapně to sledovat a když zkusíte strčit mozek do mrazáku, tak to i ujde, ale fakt tady neni co by bořilo nějaké mezníky. Ale stále doufám a věřím v návrat Stuarta, který by prostě neměl žádnou hloupou motivaci a nebo vykrádačku, ale prostě by se snažil dokončit to co on a Billy začali. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Moje fatální náklonnost k vyvražďovačkám je sice jedna věc, ale druhá věc je i nechuť k podobným užvaněným sebeparodiím a teatrálnímu přehrávání aktérů. Tedy stejné neduhy, jako u posledního (loňského) dílu. A taky vesměs stejné (a tedy bezduché a nesympatické) postavy. A hlavně kvůli nim nejdu o hvězdu výš, i když bych rád a i když jsem o tom uvažoval, stejně jako minule. Je v tom ovšem několik dobrých scén i detailů a za ztrátu času šestý Scream rozhodně nepovažuju. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Ghostface takes Manhattan. Závěrečné odhalení opět vycucané z prstu a tentokrát už i trochu směšné. Prostředí NYC ale fajn osvěžením. Pár překvapivých scén, např. sámoška (killer útočí drze i na veřejnosti), scén s velkým ale dostatečně nevyužitým potenciálem (metro) a další násobná bodnutí do břicha, po kterých postavy dál fungují jakoby nic. Z úspěšně oživené série se stává řízná, ale ne zrovna chytrá opakovačka pro teenage publikum, která může běžet napořád. O půl hvězdy slabší než předešlý, pátý díl. Nejvíce cool scéna je po závěrečných titulcích. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (31)

  • Se svojí 123minutovou stopáží je tento díl nejdelší z celé série Vřískot. (HanzoBureshi)

Související novinky

Sedmý Vřískot vítá staré známé

Sedmý Vřískot vítá staré známé

12.03.2024

Kolem vřískající série bylo v nedávných měsících poměrně velké rušno. Poslední Vřískot 6, jenž měl premiéru zhruba před rokem, v kinech vydělal slušné peníze, stejně jako jeho předchůdce pátý díl,… (více)

Sedmý Vřískot přišel o hlavní hvězdu

Sedmý Vřískot přišel o hlavní hvězdu

22.11.2023

Zajetá a komerčně úspěšná hororová série je ve velkých problémech. Třiatřicetiletá herečka Melissa Barrera, hvězda posledních dvou dílů populární hororové řady Vřískot, totiž dostala vyhazov z… (více)

Sedmý Vřískot střídá post režiséra

Sedmý Vřískot střídá post režiséra

03.08.2023

Oblíbená hororová řada opět mění tvůrčí tým. Poté, co otěže nad sérií původních čtyř filmů z let 1996 až 2011 v režii legendárního Wese Cravena v roce 2022 převzalo režijní duo Matt Bettinelli-Olpin… (více)

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

14.04.2023

Studio Universal v současnosti chystá několik projektů, jimiž by rádo navázalo na své zajeté a osvědčené značky. Jedním z nich je tento týden oznámený a blíže nespecifikovaný příspěvek do světa… (více)

Reklama

Reklama