Reklama

Reklama

VOD (1)

Obyvatelé Haddonfieldu to zatím netuší, ale smrt přichází do jejich ospalého městečka. Před patnácti roky vyvraždil Michael Meyers polovinu svojí rodiny, bylo mu tehdy jen 11 let. Od té doby byl pod zámkem v psychiatrické léčebně. Nyní v podvečer Halloweenu, svátku zesnulých, přichází zpět, aby našel svou malou sestru. Dr. Loomis (Malcolm McDowell) jako jediný opravdu ví, čeho je maniak schopen a vydává se varovat městečko. Úspěšné znovuzrození jednoho z nejslavnějších hororů nově odhaluje pozadí patologicky narušené mysli a oslovuje jak nové diváky tak i fanoušky původní série. Režisér Rob Zombie obrací čas a pátrá po původu čistého zla jménem Michael Meyers. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (639)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Rob Zombie svojim spracovaním ďalšieho dielu série Halloween ničí všetku tajomnosť osobnosti Michaela Myersa. Rozpitváva udalosti, ktoré sú pre obdivovateľov silne atmosferického Carpenterovho filmu z roku 1978 nepodstatné. Je to len komerčný ťah, ktorý zarobí ešte nejaký ten dolár. Herecké výkony sú nepresvedčivé, scenár povrchný, čiste účelová kamera bez nápadu, a nevýrazný soundtrack sa s komponovanou Carpenterovou hudbou použitou pri prvej časti, nedá ani len porovnať. Celý tento nový "Halloween" mi príde ako niečo úplne zbytočné. Rob Zombie teda stále u mňa ostáva lepším hudobníkom (i keď aj tam má rezervy) ako filmovým režisérom. ** ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Patolog s příhodným jménem Zombie přišel, nabil defibrilátor a na poslední chvíli oživil legendu, která si věčný spánek ještě zdaleka nezaslouží. Michael Myers vraždí krysy, psy, kočky a v neposlední řady také členy vlastní rodiny a vám při jeho řádění bude tuhnout nejen úsměv na rtech, ale i svalstvo po celém těle. Zombie dělá z Halloweenu od začátku napínák, který v první polovině nepovolí ani o píď, aby v druhé půlce pozvolna upouštěl tlak a vrátil vás tak do původní polohy. Cením si Zombieho odvahy jít částečně vlastním směrem a zároveň vyhovět několika momentkami (především ve druhé hodině) i zastáncům Carpenterovy klasiky. Jak je u vlasatého rebela zvykem, krev teče proudem, sexu také není málo a ošklivost materiálu je přímo úměrná brutalitě vyleptané na celuloidu. U mě má tahle reimaginace místo na poličce jisté. ()

Reklama

obitus 

všechny recenze uživatele

Zombieho "reimaginace" se v první půli zasekla ve světě Devil's Rejects. Vše je špinavé, ošklivé, zlé, prostě fuck. Včetně rodiny malého Michaela, který ve volném čase s ledovým pohledem vraždí drobná zviřátka. Není divu, že mu jednoho podzimního dne rupne v mozku a bezbranné tvorečky vymění za bezbranné lidi. Druhá půlka pak poměrně věrně kopíruje Carpiho, aniž by se pokusila dosáhnout alespoň špetky atmosféry originálu. Odkazů je mnoho, stejně jako skvělých béčkových herců, ale výsledek je zoufale nezajímavý, nudný a veskrze podprůměrný. A to včetně se Zombiem spojované brutality a násilí. Rozdílů mezi workprintem a konečnou verzí je mnoho, ale celkovém zúčtování vychází oba střihy stejně špatně. Snad se Rob příště vzmůže na vlastní látku, rozhodně by mu to prospělo. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

R.Z. se snaží být stylový, v rámci žánru se mu to snad i trochu daří, ale jinak je tenhle film jen rutinní a ničím neobjevnou, dobře vyrobenou, obsazenou, odehranou a obehranou nápodobou čehosi, co kdysi v >béčkovější< podobě bylo originální a lze už dnes považovat za kultovní... A tak ač se Velký Majkí snaží sebevíc, tenhle nový vývar z dýně zůstane d.m.s.n. jen odzívanou oddechovkou a u všech svatých tedy >kultem< nikdy nebude... - - - P.S. Dlužno ovšem přiznat, že Malcolm McDowell coby léčitel pošuků v časech M.M. ještě coby malého blonďatého andílka je opravdu okouzlující! Jeden ze světlých momentů filmu(!), s takovým felčarem za chrbátem bych si šel do blázince na čas odpočinout i já a rád... ;o))) - - - - - (Poprvé viděno 12.2.2010 na dvd, v původním znění s č. titulky, hodnocení 2684., komentář zde jako odzívaný mnohý - 12.2.2010) ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Zombie nezklamal...první půlka je opravdu fantastická psychárna, kde se surovou atmoškou ani trochu nešetřilo. V druhé půlce se představí přes dva metry vysoké hovado, které by nikdo nechtěl nasrat ;-) Tady film opravdu trochu ztrácí, ale určitě potěší "duch Michael" a připiglování nabodávače na stěnu....pasáž, kdy Michael stíhá Laurie je nicméně velmi zbytečně dlouhá a člověk se začne koukat na hodinky. Suma sumarum je to ale výborná věc, u které pohoní většina slasher maniaků (mi ho honila...do toho vám je hovno ;-) ()

Galerie (37)

Zajímavosti (36)

  • Snímek obsahuje dosud nejvíce sprostých slov z celé série. (JasonIX)
  • Film pri svojej premiére v USA cez víkend Dňa práce vytvoril v roku 2007 nový rekord pre tržby počas tohto víkendu. Zarobil viac ako 30,5 milióna dolárov. (Marceloo)
  • Zhruba ve čtvrtině filmu, když Michael Myers (Tyler Mane) čeká na koledníky, sleduje jeho táta film Věc (1951). John Carpenter režíroval pozdější novou verzi, také nazvanou Věc (1982). Původní Věc se objevila i v jeho v prvním Halloweenu (1978). (Campbell)

Související novinky

Americký vlkodlak opět vyje na měsíc

Americký vlkodlak opět vyje na měsíc

30.06.2009

Samozřejmě v remaku. Hollywoodská studia už vyzobala snad všechny slavné hororové série, teď půjdou i po těch méně slavných. Americký vlkodlak v Londýně je sice žánrovou klasikou, ale zůstal spíš v… (více)

Probuďte mrtvé!

Probuďte mrtvé!

04.06.2008

Včera nám tu dělal bu-bu-bu Tim Burton (ve smyslu vyhrožování dalším filmem ve stejném stylu), dnes probudíme pár dalších strašidel. Především je tady adaptace komiksu Stevea Nilese, autora předlohy… (více)

Jděte s těmi remaky do háje!

Jděte s těmi remaky do háje!

08.04.2007

...chce se člověku zařvat, když na něj webové filmové zpravodajství prakticky denně chrlí zvěsti o dalších a dalších předělávkách klasických kusů. Člověk by čekal, že ten otravný trend bude slábnout,… (více)

I nemrtví točí filmy

I nemrtví točí filmy

10.01.2007

Rob Zombie, frontman metalové kapely White Zombie, má za sebou již mnoho úspěchů jako zpěvák a skladatel a tak se před pár lety střemhlav vrhl na kariéru režiséra a scénáristy v jedné osobě. Po dvou… (více)

Reklama

Reklama