Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Joseph D. Pistone je zvláštním agentem FBI, který je nasazen do mafiánského podsvětí pod krycím jménem Donnie Brasco. K mafii se dostane tak, že se vydává za odborníka na šperky. V jednom baru si ho všimne jistý Benjamin Ruggiero zvaný Lefty. Chce po Donniem, aby mu pomohl prodat jeden vzácný prsten. Donnie mu řekne, ať prsten dá raději své ženě, protože je falešný. Lefty Donniemu nevěří. Vezme ho s sebou za mužem, který mu prstem prodal. Donnie muže zmlátí a donutí ho, aby jako náhradu dal Leftymu své drahé auto. Lefty začíná Donnieho brát... Lefty je mafián, ne zrovna s vysokým postavením, ale s kontakty na ty nejvyšší bosse. Zpočátku je vůči Donniemu opatrný, ale netrvá moc dlouho a vezme ho do mafiánské společnosti a dokonce se za něj zaručí. To znamená, že kdyby Donnie někdy zradil nebo něco zkazil, schytá to i Lefty. V mafiánských špičkách to začíná vřít. K moci se dostává Sonny Black. Lefty je naštvaný, protože ho přeskočili. Myslí si, že svůj rajon měl dostat on, a ne mladší Sonny. Mezitím Donnie postupně shromažďuje důkazy proti mafiánskému podsvětí... Sonnymu kšefty moc nejdou, a tak se na Donnieho doporučení rozhodne omrknout Floridu, kde mafie není moc rozrostlá. Všechno jde výborně, po dohodě s místním mafiánským bossem si tam zřídí vlastní hernu. Donnie tím  splní úkol od FBI a zapojí ještě jednoho agenta z Floridy do akce… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (478)

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Pomalý rozbeh ma síce trochu znepokojil (presnejšie nudil) a vravel som si, že ak to takto bude pokračovať ďalej, tak sa jedná o dosť veľký prúser...Našťastie opak je pravdou !Donnie Brasco je veľmi pekne spracovaný skutočný príbeh s vynikajúcim ústredným duom...Newell síce nie je taký skvelý rozprávač ako F.F.Coppola. alebo Martin Scorsese, napiek tomu sa môže Donnie Brasco zaradiť aj v silnej "mafiánskej" kinematografickej konkurencii k tomu lepšiemu. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Hoci DONNIE BRASCO nezabije americké mafiánske klasiky á la KRSTNÝ OTEC a MAFIÁNI, rozhodne nie je žiadnym béčkom. Mike Newell zrežíroval (podľa skutočných udalostí) údernú drámu s vynikajúcimi hereckými výkonmi Al Pacina, Johnnyho Deppa, Michaela Madsena a Anne Hecheovej na tému „Čo to s človekom urobí, ak sa musí dlhodobo pretvarovať?“. Ak máte v láske skôr "civilnejšie" mafiánske opusy typu PRÍBEH Z BRONXU, možno sa vám tento film bude páčiť svojím spôsobom ešte o kúsok viac, ako "tvrďácke", hore spomenuté sekery. ()

Reklama

Madison 

všechny recenze uživatele

Mám rada filmy z mafiánskeho prostredia rovnako ako mafiánov s chladnokrvným výrazom v očiach, ťažkým revolverom a prešpekulovanými mafiánskymi intrigami. Myslela som, že Al Pacino čoby gangsterská legenda, si tu zahrá toho najhoršieho z najhorších a bude vyvražďovať masy jedna radosť, ale napriek jeho príslušnosti k mafiánskemu impériu, sa mu v očiach črtal výraz akéhosi bezvýznamného, životom znechuteného mafiánika a vidieť ho v takejto pozícii, bolo dosť komické. Na druhej strane mi veľmi imponoval Johnny Depp v úlohe policajta, snažiaceho sa preniknúť do útrob organizovaného zločinu, divák vďaka tomu nemá šancu, aby sa nudil, pretože len očakáva, kedy ho konečne odhalia pre nejakú nepatrnú chybičku alebo kedy sa mu v dôsledku nadmerného pracovného života tajného agenta v snahe rozbiť mafiánsky klan rozpadne jeho vlastný rodinný život. Vynikajúce herecké výkony, vynikajúci scenár a hoci v podstate nejde o klasicky cynický gangsterský film zo scorseseovskej dielne, nesporné kvality mu neupieram. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Je to jako rozbalit si bonbon typu Ferrero. Líbivý obal, pod ním voňavá čokoláda, uvnitř lahodný krém a dokonce jako bonus oříšek. Tohle si lze vychutnat pěkně pomalu a ukojit minimálně vizuální a emocionální smysly. No a když už je bonbonek až v žaludku, pocit lahody se rozvine do celého těla. A co je nejdůležitější, celý tento rituál provází připitomělý, láskyplný a šťastný úsměv na tváři poživatele. Převedeno do filmštiny - od počátku přeskočila jiskra a vznikl krásný otcovsko-synovský vztah mezi dvěma naprosto rozdílnými lidmi. Prostý, ale přímý a velký tradicionalista Lefty určitě tušil, že mladík u baru není obyčejná náhoda, když tak samozřejmě zapadne a ve všem se přizpůsobí. Jenže on to viděl, jak to chtěl vidět. Stejným magnetem byl pro mladého agenta, který velmi rád a dobrovolně brzy ztratil svou identitu. Lefty: "Jestli jsi fízl, tak já jsem největší trouba v historii mafie" (Ale, trouba možná, ale nej herec jsi jistě) Donnie: "Musíš mi věřit." Alovy oči říkají: Já ti chci věřit. Pointa? Kámoši jak hrom, jsou Lefty a Joe. Zprznění a překlad názvu, včetně prásknutí obsahu distributorem - NEZÁJEM! ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Al Pacino a Johnny Depp v autentické gangsterce o infiltrovaném přátelství a ztracené identitě. Ocenění : Oscar 1997 - nominace: adaptovaný scénář Boston Society of Film Critics Awards - herec (A. Pacino) National Board of Review - vedlejší herečka (A. Heche také za film Vrtěti psem) ...Scénář : Paul Attanasio. Kamera : Peter Sova. Hudba : Patrick Doyle - ve filmu mimo jiné zazní - Blondie - Heart Of Glass http://www.youtube.com/watch?v=WGU_4-5RaxU CITÁT - Dlouhé povedené dialogy a povedená hudba................ Tohle ty sračko doufám nesmažeš!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ()

Galerie (102)

Zajímavosti (39)

  • Donnie/Joe ve skutečnosti musel čekat 6 měsíců než vůbec došlo ke kontaktu s členem mafie. Během té doby trávil v baru denně několik hodin a občas se zmínil barmanovi o své specializaci, což byly krádeže šperků. (Sealteam6)

Související novinky

Zemřela herečka Anne Heche

Zemřela herečka Anne Heche

12.08.2022

Kdo sledoval zprávy ze světa posledních několika dnů, zřejmě tušil, že smutná novina se nevyhnutelně blíží. Před necelým týdnem totiž americká herečka Anne Heche během fatální autonehody v Los… (více)

Reklama

Reklama