Reklama

Reklama

Série(4) / Epizody(28)

Obsahy(1)

Když se dají dva dohromady, nikdy v tom nejedou sami. Vždycky sebou, aby se tak řeklo, vlečou "břímě minulosti": své bývalé, své přátele, přátele svých přátel... Ani Steve a Susan nejsou žádnou výjimkou: je tu Susanin "ex" Patrick, je tu Stevova "ex" Jane, jsou tu Susanina nejlepší kamarádka Sally a Stevův nejlepší kamarád Jeff... Je tu samozřejmě ještě mnoho jiných, ale těchto šest k sobě patří téměř neodmyslitelně. Jejich životy se prolínají, jejich cesty se kříží. Navštěvují stejné hospody, dívají se na stejnou televizi, diskutují o stejných problémech, řeší podobné průšvihy... Momentálně třeba zrovna ten, jak přesvědčit Jane, že mezi ní a Stevem je už opravdu a definitivně konec, když zatím každý jejich takzvaný rozchod skončil zcela spolehlivě v posteli... Prozatím osmadvacetidílná britská obdoba Přátel či Sexu ve městě - neboli sitcom, hovořící maximálně upřímně, otevřeně a hlavně vtipně o věcech, jimiž žije dnešní - aby se tak řeklo - začínající střední generace. Všem jeho hrdinům je něco kolem třiceti, všichni mají za sebou dost životních zkušeností s láskou, sexem i přátelstvím a všichni jsou odhodláni vytěžit ze života maximum. Mimořádně úspěšný seriálek získal Stříbrnou růži na festivalu v Montreux a byl prodán do více než dvaceti zemí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (88)

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Jak už sám název vypovídá, Párování není o ničem jiném, než o tom, kde a jak se nejlépe spárovat a v některých případech pokud možno i spářit. Seriál představuje šestici moderních Londýňanů, třicátníků, kteří většinou tráví společný čas v oblíbeném pubu. Za takového normálního je zde Steve v podání Jacka Davenporta, který je u nás známý až z filmu Piráti z Karibiku. V prvním díle se rozejde s excentrickou Jane a spáruje se se Susan, drobnou ale temperamentní blondýnkou. Kolem jejich vztahu se vlastně hromadí všechny eskapády a komické situace, o které zde rozhodně není nouze. K tomu dokonale napomáhají Stevovi přátelé Patrik (dokonalý inseminátor s mega penisem) a především Jeff, nerd s obrovskými teoretickými znalostmi o sexu a vztazích z komiksů, ale jakmile přijde na konfrontaci s druhým pohlavím, vypadne z něj jen: "Ko-ko-ko-kozy." Oba tito rádci dokáží Stevovi jeho vztah poměrně hodně zkomplikovat, ale i sami se dostávají do prekérních situací. A vlastně nejen oni, o všechna ta faux pas se starají i Jene se Sally, další z hvězdné šestky přátel. Ale takový Jeff (výborný Richard Coyle) je přímo magnet na průsery. V hovoru s jednou nádhernou dívkou se s blekotáním dostal až k tomu, že sbírá lidské uši a dělá si z nich náhrdelník ale to vůbec říct nechtěl, už jen proto, že to opravdu nedělá. Aby upoutal pozornost jiné krasavice, vymyslel si pod tlakem situace, že má dřevěnou nohu, a mohl bych zde jmenovat tucet dalších výmyslů, které ho nakonec vždy dostaly do situace, že se prostě s nikým nespároval. Ono to ani tak popsat nejde, to se prostě musí vidět. Takže závěrem, velké plus toho seriálu je, že se nesnaží vychovávat, jak to známe z amerických sitcomů, ale jde mu zkrátka jen o jedno. Navíc zde v podání skvělých herců, je plný vytříbených dialogů a vůbec pohodové atmosféry. Nelze než doporučit! ()

Gereth 

všechny recenze uživatele

Některé myšlenky přehnané, jak už u britcomů bývá zvykem, ale některé věci, které tahle banda šílenců řeší jsou tak pravdivé a nadčasové, až se člověk přistihne, že jim přikyvuje. 90% všech rozhovorů se točí kolem vztahů a sexu a zvlášťě u vylévacích monologů umístěných většinou někde ke konci, když už toho má některá z postav prostě dost, jsem dostával křeče do břicha. Na druhou stranu seriál má i dost hluchých míst, okoukaných vtipů, které jste už jistě viděli i jinde a občas dost otravnou Ginu Bellman. Stále ale poskytuje dost zábavy na to, aby ho to vyplavilo nad většinu průměrného bordelu. S Přáteli raději nezaměňovat - dost odlišný styl humoru. // Nejoblíbenější postava: Jeff // 70% ()

Reklama

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Porce kvalitního britského sitcomu o vztazích. Napoprvé mě to nadchlo, napodruhé už míň, ale pořád si to udrželo vysokou kvalitu. Prostě parta lidí, co si to tak vzájemně mezi sebou rozdávají a cedí suchý britský vtípky. S Přáteli to je podobnější než se zdá, charaktery některých postav si jsou dost podobný, ale humor je naštěstí skrz naskrz britský. A krom toho, co by Přátelé za Sarah Alexanderovou dali :-) ()

Redík 

všechny recenze uživatele

Britský sitcom o partnerském životě a hlavně o sexu. V seriálu můžeme vidět pět velmi odlišných charakterů, hlavními postavami jsou však Jack Davenport (Steve) a Sarah Alexander (Susan) jako ustřední pár. Nicméně ostatní postavy jako sexuchtivá Gina Bellman (Jane) prostoduchý, ale na jiném místě přírodou obdařený lamač dívčích a ženských srdcí Ben Miles jako Patrick, nebo excelentní Richard Coyle jako Jeff s jeho sexuálními teoriemi a trapasy či Kate Isitt (Sally), která se bojí stáří a snaží se ulovit pořádného chlapa co nejdříve to jde, hlavnímu páru statečně konkurují a v mnoha případech je dokonce převyšují, obzvláště to platí u Jeffa Murdocka, který v několika dílech strhává pozornost jednoznačně na sebe a ostatní nechává daleko daleko za sebou. 1. série - 60%, 2. série - 75%, 3. série - 75% ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Spisovatel George Mikes v jisté knize píše: "Kontinentálci si potrpí na sex, Angličané na ohřívací lahve." Asi už to neplatí, protože "Párování" by se klidně mohlo jmenovat "Páření". V tomhle britcomu jde vážně jen o to jedno a nevím, jak vy ostatní, ale já si prostě nedokážu zamilovat postavy, kteří nemluví o ničem jiném než o sexu, masochisticky rozebírají každý detail a paranoidně rozebírají šifry v řečích mužů a žen. Dobře, nikdo z nás není mnich, ale proč o tom proboha mluvit? Asi jsem puritán, ale mám prostě zásadu, že o sexu, penězích a politice se nemluví. Tolik k problému jednostrunnosti. Jinak samozřejmě uznávám, že je to vtipné, sympaticky obsazené a k dobru přičítám i fakt, že si často hvízdám vlezlou sambu "Perhaps, perhaps, perhaps". Ale Přátele mám stejně radši. ;-) 70 % ()

Galerie (14)

Zajímavosti (12)

  • Dvě z hlavních postav (Steve a Susan) jsou pojmenovaní po tvůrci seriálu Stevenu Moffatovi a jeho manželce Sue Vertue, producentce seriálu. (Tom Riddle)
  • Richard Coyle, který si v sitcomu zahrál Jeffa Murdocka, opustil seriál na konci 3. série, protože jako herec nechtěl být zařazen jen do jedné škatulky rolí. Odmítl vystoupit i v závěrečné epizodě seriálu, kde byl proto ztvárněn někým jiným. (PenelopaW)
  • Byl to Jack Davenport (Steve), kdo vybral jako titulní píseň k seriálu skladbu "Perhaps, perhaps, perhaps". (Tom Riddle)

Reklama

Reklama