Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Již po desáté se setkáváme s Enterprise a její posádkou. Tentokrát se účastní mírové mise na Romulus, jelikož se tamní obyvatelé rozhodli uzavřít s Federací mír. Po příletu na planetu ale vyjde najevo, že jejich skutečným úmyslem je zničení Země. A tak se kapitán Picard setká s dosud nejnebezpečnějším protivníkem - Nemesis. Vedle sedmi hlavních hrdinů se objeví i nová nebezpečná rasa Rémanů, mezi nimiž je i klon kapitána Pickarda - Shinzon, který je novým vůdcem Romulů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (252)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Posledni cesta Pickarda a spol. Po Prvnim kontaktu nejlepsi film s novou posadkou. Mame tu docela zajimavou zapletku, film oproti minulymu dilu min komickej a v druhy polovine docela temnej, navic se uzavrou osudy nekolika hlavnich postav a i kdyz prvni pulka se nese spis v duchu "o co tu jde" nez nejaky velky akce, i ta dokaze zaujmout, no a pak tu je samozrejme pulka druha, kde se to bez prestani rube, souboje, prestrelky, bitvy lodi. To vse s paradnima trikama, o fous dynamictejsi hudbou nez u jinejch dilu a skvele natocenou akci. A samozrejme starejma znamejma sympatickejma postava. Paradni ST film za lepsi 4*. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Když jsem naposledy potkal sám sebe, tak jsem se fikaně přechytračil tak, že se z toho přestal točit Měsíc. Picardův souboj se svou vlastní DNA má však dalekosáhlejší význam pro mír ve vesmíru a já to plně respektuji. Poslední Picardovu a Datovu filmovou akci jsem si zkrátka dokázal užít i přesto, že ani pružné hranice sci-fi logiky nedokázaly pojmout některé nabídnuté nesmysly. Mně však stačilo přesunout veškerou energii z mozkových závitů do očních bulv a další startrekovská spokojenost byla na světě. ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Nejsem žádný trekkie, ale film má docela dobrý scénář, který se točí hlavně kolem Pickarda a Daty. Režisér si počínal celkem zručně (docela povedené akční a bitevní scény prozrazují, že je lepší jako střihač) a tak rozloučení s posádkou Nové generace dopadlo lépe, než jsem čekal. Ale radši bych ho býval prožil v kině. ()

Aiax 

všechny recenze uživatele

Jasně. Úžasné triky. Nádherná výprava. Padouchovitý padouch. Jako vždy skvělý Stewart. Ale... počkat, kde se nám poděl Star Trek? Proč se vlastně lidi na tenhle seriál začali v těch šedesátých letech dívat? Kvůli trikům? Kvůli výpravě? Nebo snad kvůli padouchům? Kdepak přátelé, bylo to kvůli myšlence a navzdory legračním rekvizitám i jistému charismatu a příslovečnému "sense of wonder". Ano, kvůli všem těmhle nepostižitelným, efemérním vlastnostem, kterých měl Rodenberry na rozdávání, kdežto Baird by zřejmě nevěděl, o čem to tu plácám. Nejspíš by mi odsekl něco jako: "Co to meleš vole. Dostal jsem od těch pošuků zakázku, ať jim udělám další kousek toho jejich divnýho fetiše, tak co? Udělal jsem to jako vždycky, pravou hollywoodskou směs - čtyři lopaty akce, tři patosu, lopatu standardní pojivové směsi 'Mezilidské vztahy' a navrch padouch, typ č. 3. Nech si své plky o myšlence, na myšlení jsou tu jiní, já jsem jenom obyčejnej filmařskej žoldák. " Eh, škoda dalších slov. Kdyby to nebyl Star Trek, tak bych tomuhle průměrnému béčku dal tři hvězdičky - pobaví stejně solidně jako filmy typu Jádro nebo AvP. Jenže je to Star Trek. A poslední fimové zpracování na mě bohužel působí dojmem kdysi velkého spisovatele, kterému na stará kolena vyschla inspirace a živí se se psaním telenovel. Smutný pohled. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|90%| 10. ST film mi nějak unikal. Nedávno jsem si shlédnul treky s Pinem (z r.2009 a 2013) – moc mě to neuchvátilo. A poté vidět tento Nemesis se skvělou hereckou sestavou z TNG, to bylo ale něco. Asi bych měl dát 4 hvězdy, ale já tu 5 prostě dát musel. Picardův tým – veškeré postavy mě opět bavili, některé tu mohli mít víc prostoru, ale to nevadí. Příběh byl celkem přímočarý, ale měl výborného záporáka. Mladičký Tom Hardy to zahrál dobře. Akce je tu tak akorát, ani o ní tolik nešlo. Hudba od Goldsmitha skvělá jako vždy. No, co dodávat? Prostě klasický ST, který mě baví opakovaně. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (23)

  • Film měl původně o padesát minut více. Vystříženy byly zejména scény pojednávající o vztazích postav. 17 minut z nepoužitého materiálu je ke zhlédnutí na bonusech DVD. (Terva)
  • Všechna romulanská i remanská jména ve filmu jsou odvozena ze starých čínských jmen. (mirliflore)

Související novinky

Star Trek XI

Star Trek XI

28.02.2007

Jedna z nejoblíbenějších sérií všeho možného, od seriálů přes hry na nejrůznější konzole až po filmy, se dočká dalšího filmového pokračování. A kdože se ujme režie? Spolupracoval jako režisér a… (více)

Nemesis konečně na plátně

Nemesis konečně na plátně

16.08.2006

Kolik nevděku a nepublikovatelných výrazů padalo na hlavy distributorů v době, kdy se film Star Trek: Nemesis u nás neobjevil v kinech, ale rovnou putoval na video. Po čtyřech letech však všechny… (více)

Reklama

Reklama