Reklama

Reklama

Šípková Růženka

  • USA Sleeping Beauty (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Nezapomenutelný příběh vytvořený v duchu tradičních disneyovek jako je Sněhurka a sedm trpaslíků nebo Popelka, je strhujícím spojením příběhu lásky, naděje a dobrodružství. Krásná princezna nadaná laskavostí a půvabem kdysi, ještě než usnula, vyvolala žárlivost zlé víly. Trojice dobrosrdečných dobrých vil se snaží ze všech sil ochránit milovanou princeznu, ale ani všechna jejich kouzla nestačí na strašnou Paní všeho zla. Když je Jitřenka očarována a upadne do spánku, musí statečný princ Filip překonat mnohá nebezpečí včetně závěrečného boje se zuřivým drakem chrlícím oheň, pokud chce princeznu probudit z věčného spánku! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (110)

lucascus 

všechny recenze uživatele

Dle mého mínění nejlepší Disneyovka. A to ne kvůli Růženky, ani Prince, ale kvůli zlé čarodějce - tato osoba mě děsila ještě hodně dlouho ve spaní, celé dětství jsem měl trauma, že mě jednou v noci u postýlky navštíví. Uff, naštěstí se tak nestalo. Disney byl vskutku mistr ve vylíčení záporných postav. Viz také Sněhurka, Aladin, Lví král, Herkules, Popelka, Malá mořská víla, Petr Pan, 101 dalmantínů, aj... ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Na Šípkové Růžence jsem byl coby dítě v kině a pamatoval si z ní hlavně Zlobu a její sídlo, draka, havrana proměněného v kamenný chrlič... Zkrátka samé ty půvabně temné záležitosti. Dnes jsem na film podíval po letech znovu (protože čistokrevná pohádka málokdy uškodí) a jsem nadšený. Všechno to, co se mi líbilo, se mi líbí dál, Zloba je dokonce jeden z nejlepších Disneyových záporáků, a k tomu jsem musel přičíst pro našince poněkud netradičně, ale nápaditě pojatý příběh o Růžence, v němž princ je téměř k ničemu a skoro všechno oddřou tři dobré víly (a vlastně proč také ne, když většinu z toho zpískaly, že), dechberoucí vizuální zpracování... Česká verze má kromě podařeného dabingu také výborné texty písní, o něž se postaral Eduard Krečmar. "Z krásných snů tvou příjemnou tvář už dávno znám..." ()

Reklama

Tryskomyš 

všechny recenze uživatele

Je zde několik zajímavostí. Za prvé se princezna jmenuje Jitřenka. I přesto se pohádka jmenuje Šípková Růženka. A za druhé ta zlá víla je hrozně podobná Angelině Jolie ze Zloby ( 2014 ) . Což je také samozřejmě šípková Růženka. Je teda skoro jasné, že Zloba byla dělaná přesně podle této Růženky. A také tři hodné sudičky jsou hodně podobné těm ze Zloby. ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Sleeping Beauty od Walta Disneyho ma sklamalo. Disneyovky - najma tie starsie, este rucne kreslene - su pre mna balzamom na dusu, ale pri pozerani Sipkovej Ruzenky som nepocitila taku tu radost z krasnej animovanej rozpravky. Niecim to bolo ine. Akoby prevladalo zle nad dobrym, hoci tri sudicky sa snazili vsetko na dobro premenit, no i tak posobilo to tak cierno, pochmurne, negativne. A pre male deti to vobec nie je, moj syncek skolkar sa bal. Pre velke deti je to zase prilis jednoduche a dej je aj na rozpravky v mnohom nelogicky, napr. kral a kralovna by svoju dcerku ani raz nenavstivili? Alebo aky to malo zmysel zverit ju sudickam v prvom rade? Viem, ze je to na zaklade kniznej predlohy, ale aj tak. Alebo take pecenie torty, viem, ze to malo byt komicke, ked sudicka hodila do misky cele vajicka so skrupinami a aj bolo, ale to znamena, ze cele tie roky s Aurorou (meno Ruzenky v originali je Aurora) ani raz nejedli vajicka? Chvilami som sa nudila. Ruzenka mi bola cely cas akosi vzdialena, deli sa s nami len o jeden zazitok z lesa, nestihneme ju spoznat a viac si ju oblubit, predtym nez zaspi. Je to zvlastne, ale nepripadala mi taka krasna ako Beauty. Nieco mi na animacii tentokrat vadilo, konkretne na animacii postav. Boli nakreslene inak ako tie predosle, nepacili sa mi. Naopak, prostredie bolo dokonale, napr. les, zamok. Dejovo a ani animacne sa to ani neda porovnat napriklad s Popoluskou alebo Snehulienkou. Sleeping Beauty by som druhykrat asi nepozerala, kym vacsinu disneyoviek si rada pozriem aj viackrat. Najlepsie scenky boli tie z lesa, ked sa Aurora a princ do seba zamiluju a potom to, ako sudicky chystaju oslavu narodenin. Zla vladkyna sa az prilis podobala na zlu kralovnu zo Snehulienky, vadilo mi to trochu. A ktore saty? Modre predsa :-) alebo mohli urobit kompromis a nech by boli cervene ako " her lips as red as roses". Davam slabsie 3* a to hlavne za snahu Walta Disneyho a animatorov, ktori sa s tymto dielom tak natrapili a za krasny song Once Upon a Dream, co je vlastne na celom filme to najlepsie! 50 - 55%. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Za mňa jednoznačne za 100%! Hoci Sleeping Beauty do veľkej miery ponúka ten istý príbeh ako Snehulienka, skvelo ho obohacuje o mytológiu (sudičky!), no najmä má úplne dychberúci vizuál, ktorý kombinuje stredoveké umenie, art deco a kubizmus. Tie pozadia sú úplne nádherné (kockovité stromy!) a nejde z nich spustiť oči. A to isté platí aj o postavách, Maleficent je bezpochyby najlepšia Disneyho záporáčka. ()

Galerie (129)

Zajímavosti (31)

  • Kvôli 70mm formátu museli hudobný podklad nahrať a celý zvukový mix vytvoriť v Nemecku, pretože v USA nemali na to vyhovujúce nahrávacie štúdio, ani techniku. (BlueNeon81)
  • Film měl na svou dobu astronomický rozpočet 6 000 000 dolarů. Přípravy snímku zabraly 6 let. (Němi)
  • Poslední ručně překreslovaný a vybarvovaný animovaný film studia Disney. Na následujícím filmu 101 dalmatinů už byla použita nová technologie XEROX, která překopírovala hotový snímek na celuliod. Ubylo tak množství práce, kdy se každé okénko ještě kompletně ručně muselo překreslit na filmový pás. (Němi)

Související novinky

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

05.03.2019

Visí vám v pokojíčku plakát Jokera, v dětství jste vždycky fandili Darthu Vaderovi a Hans Gruber je podle vás pravý hrdina Smrtonosné pasti? Pak pro vás má studio Disney dobrou zprávu, po vzoru… (více)

Reklama

Reklama