Reklama

Reklama

Šípková Růženka

  • USA Sleeping Beauty (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Nezapomenutelný příběh vytvořený v duchu tradičních disneyovek jako je Sněhurka a sedm trpaslíků nebo Popelka, je strhujícím spojením příběhu lásky, naděje a dobrodružství. Krásná princezna nadaná laskavostí a půvabem kdysi, ještě než usnula, vyvolala žárlivost zlé víly. Trojice dobrosrdečných dobrých vil se snaží ze všech sil ochránit milovanou princeznu, ale ani všechna jejich kouzla nestačí na strašnou Paní všeho zla. Když je Jitřenka očarována a upadne do spánku, musí statečný princ Filip překonat mnohá nebezpečí včetně závěrečného boje se zuřivým drakem chrlícím oheň, pokud chce princeznu probudit z věčného spánku! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (110)

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Tááák, naše dítko je již v takový životní fázi, že je schopná vydržet u celýho "filmu". Začalo to samozřejmě KLedovým Královstvím 1 a 2, ale to nestačí, tak sme se pustili do samotnýho krále všech pohádek, což teda jako musím uznat, že Walt Disney skutečně je. Co se týče příběhu, tak tohle vlastně vůbec neznám, páč amíci mají uplně jinou Šípkovou. Tady hodně figurujou tři sudičky a Zloba. Takže pro mě nepoznanej příběh. Všecko supr, na konci parádní drak. Ale co mi krapet leze na nervy, tak sou ty songy, který sou všecky zpívaný chorálama a nemaj vůbec žádný koule. Ještěže se tohle posunulo mnohem dál a mnohem poslouchatelnějc. Vizuál je jako dycky bomba! ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $6miliónovTržby USA $51,600,000Tržby Celosvetovo $51,640,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $7,953,223 //počet predaných kusov 366,114Tržby za predaj DVD v USA $114,119,458 //počet predaných kusov 5,858,442║ __Úžasná práca z animáciou a príbehom.__ /100%/ ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Šípková Růženka je příběhem o souboji mezi čistou láskou a čirým zlem, mezi dobrosrdečností a nenávistí. I když člověk tento klasický příběh zná, tak mě i přesto film dokázal mile překvapit - ať už se jednalo o vtipně nemotorné trio víl snažících se o šaty s dortem či o démonickou postavu Zloby/Paní všeho zla, jež oplývala mrazivě děsivým charismatem. Třešničkou na dortu (nikoli na tom od víl) jsou líbivá animace a překrásná píseň Once Upon a Dream, která hezky prostupovala celým filmem. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

To bylo v časech, kdy se Disney nebál pořádně to rozjet i u filmu určeného pro děti. Když přetrpíme nasládlou úvodní část s třemi přihlouplými vílami, následuje hrůzostrašná temnota barvená do jedovaté zeleně. Rohatá Zloba není nějaké směšné strašidýlko, ona je démonicky sebejistá. Tři obtloustlé vílí tetky sice pořád mají za úkol vnést do filmu roztomiloučký humor, že bych je nejradši plácla plácačkou na mouchy, ale Zloba je převálcuje na celé čáře a souboj prince s drakem je napínavý a působí nebezpečně, přestože má princ výhodu ve formě kouzelných zbraní. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V roku 1959 uviedla spoločnosť Walt Disney Pictures do kín animovanú verziu známej rozprávky o Šípkovej Ruženke, spiacom kráľovstve, troch dobrých sudičkách a čistej láske, ktorá dokáže aj kliadbu zlomiť a prebrať priceznú z komatu. Uznávam, že je to profesionálne, nápadito spracované, hlavne čo sa animácií týka. Avšak sa mi to zdá už trocha prestárle. Toho vyspevovania a fidlikania tam je na môj vkus priveľa. *** ()

Galerie (129)

Zajímavosti (31)

  • Film byl nejdříve natočen se skutečnými herci, aby animátoři mohli podle nich následně vymodelovat animované hrdiny. Samotný proces animace byl v padesátých letech velice zdlouhavý. Vyrobit jediný rámeček filmu mohlo zabrat až celý týden. [Zdroj: časopis Cinema 03/2019] (ČSFD)
  • Poslední ručně překreslovaný a vybarvovaný animovaný film studia Disney. Na následujícím filmu 101 dalmatinů už byla použita nová technologie XEROX, která překopírovala hotový snímek na celuliod. Ubylo tak množství práce, kdy se každé okénko ještě kompletně ručně muselo překreslit na filmový pás. (Němi)
  • Film měl na svou dobu astronomický rozpočet 6 000 000 dolarů. Přípravy snímku zabraly 6 let. (Němi)

Související novinky

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

05.03.2019

Visí vám v pokojíčku plakát Jokera, v dětství jste vždycky fandili Darthu Vaderovi a Hans Gruber je podle vás pravý hrdina Smrtonosné pasti? Pak pro vás má studio Disney dobrou zprávu, po vzoru… (více)

Reklama

Reklama