Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Záhadná vražda svede dohromady soukromé očko, herečku snažící se prorazit a zloděje předstírajícího, že je herec. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (702)

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

You don't get it, do you? This isn't "good cop, bad cop." This is fag and New Yorker. You're in a lot of trouble. Heh, asi v takovémto rytmu se nese celý film. Shane Black poprvé na stoličce režiséra a stále v prvotřídní formě. Ta smršt nápadů, vtipných hlášek a zesměšnování celého Hollywoodu okořeněná o překombinovaný a zamotaný detektivní příběh ze "staré školy" je neuvěřitelná. Dvojice Downey a Kilmer excelují na celé čáře. Jejich vzájemné popichování, jakožto i Perryho neustálé shazování jeho partáka při jakékoliv možné příležitosti, Downeyho New yorská neznalost Kalifornie a možná i jemná zaostalost, jakožto i krásná Monaghan dělají z tohoto filmu velmi chutnou pochoutku, která se jen tak nepřejí. A i když občas děj působil trochu nevyrovnaně a přepínání nálad taky nebylo úplně košer, máme tu určitě nejzajimavější a nejzábavnější noir buddy (já vím, už klišé, ale použiju to) komedii detektivku za posledních pár let. Přepísknutý Downeyho vypravěč a časté opakování toho, že je to vlastně jenom film, dává ehm filmu podivný nadhled. A pocit, že jsem viděl něco chytrého.. Závěr to pak potvrzuje ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Veskrze sympatický film s neméně sympatickým obsazením, vynikajícím scénářem, vtipnými hláškami, povznášejícím nadhledem a jedním převelikým "ale". Přes všechnu tu koncentrovanou pohodu jsem se u Kiss Kiss Bang Bang příliš nebavil. Buddy movies mě totiž nikdy příliš neuspokojí (nějak mi ten subžánr spíš leze na nervy) ... takže ačkoli KKBB patří určitě spíše k těm lepším zástupcům, více než mírný palec nahoru ode mne nedostane. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Je mŕtva?“ – „Len má zavreté oči.“ – „Aha.“ – „Má zlomený väz, kokot.“ Počúvať príbeh od rozprávača, ktorí vie rozprávať príbehy, je vždy na nezaplatenie. Očká vám ihrajú, hltáte každé druhé slovo a v duchu závidíte, lebo vy takí nikdy nebudete. Sympatický frajer Shane Black je kultový herec (okuliarnatý spojár Hawkins z PREDÁTORA) a legendárny buddy scenárista (SMRTONOSNÁ ZBRAŇ, POSLEDNÝ SKAUT) a podľa mňa medzi takých rozprávačov patrí (toto nedokáže napísať každý: „Vtedy som pochopil, že niekoho ľutovať a kefovať je skoro to isté; ste zničení smútkom a vták vám stojí ako Eifelovka.“). Jeho režijný debut prišiel neskoro... ale prišiel - a je skvelý. Svižný, svieži, originálny, pôvabný, pop-kultúrny („Bol som unavený, ako Drew Barrymoreová v nočnom klube.“) a okrem dialógov, ktoré svišťia len tak prašťí, sa môže pochváliť výkonmi Vala Kilmera a Roberta Downeyho Jr. Iste, Black sa občas v dialógoch príliš predvádza, ale aj tak je to okúzľujúce. A teraz zamávajte medveďovi. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

To jak na sebe narace neustále upozorňovala mi po chvilce začlo lézt krkem. Samozřejmě, ano, film je vysoce sebeironický, dělá si srandu ze sebe i z žánru detektivek, naráží na klasický i současný Hollywood a vůbec všemožně experimentuje s narací i formou, ale tahle snaha být stůj co stůj originální je až příliš křečovitá. Dále - i přes výše uvedený fakt, že se film nebere nijak vážně mě často přišel až příliš hloupý a kýčovitý... No, teď se mé hodnocení asi příliš neslučuje s počtem hvězd, takže pozitiva: hodně slušné herecké výkony, některé opravdu vtipné odkazy na filmy, herce atd. a od začátku do konce slušná dávka zábavy a černého humoru. Hlavně většina rozhovorů Perry-Harry (alias Kilmer-Downey) je úžasná! 70% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"My nejsme hodnej a zlej polda. Já jsem buzík a on je z New Yorku." Počůraný mrtvoly mne většinou nepřivádějí k extázi, ale smolař Harry, krásná Harmony ve vánočním balení, suše hláškující Buzík Perry a Robocop padající z balkónu jsou přesně těmi originálními ingrediencemi, který by měla povinně obsahovat každá kriminální komedie. Možná bych tedy snesl přímočařejší tah na branku a také bych ocenil čas na vzpamatování mezi jednotlivými hláškami, ale to bych od tý šílený jízdy chtěl asi moc. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (32)

  • Keď sa stretol Harry s Harmony v bare mal na tvári škrabanec z bitky, ale nasledujúce ráno ho už na tvári nemal. (saska.smal)

Související novinky

Shane Black a Robert Downey chystají film

Shane Black a Robert Downey chystají film

21.02.2022

Tak se zdá, že si režisér a scenárista Shane Black (Smrtonosná zbraň, Správní chlapi) a hvězda marvelovek herec Robert Downey Jr. (Iron Man 3) opět po letech zopakují spolupráci. Vedle zmíněného Iron… (více)

Další Predátor je na cestě

Další Predátor je na cestě

17.02.2016

Z Shanea Blacka, scenáristy Smrtonosné zbraně a Posledního skauta, se stal v poslední dekádě úspěšný režisér. Jeho cit pro nahláškované buddy movies (aka parťácké filmy) se znovu probudil v Kiss Kiss… (více)

Gosling, Crowe a smrtonosná vražda

Gosling, Crowe a smrtonosná vražda

12.07.2014

Scenáristický klasik Shane Black (Smrtonosná zbraň, Poslední skaut) se před pár lety skamarádil s Robertem Downeym Jr. a dali dohromady hned dva chválené filmy. Kiss Kiss Bang Bang následoval… (více)

Smrtonosný skaut Tony Stark?

Smrtonosný skaut Tony Stark?

11.02.2011

Jon Favreau se vykašlal na Iron Mana 3 a raději natočí rodinnou fantasy komedii z Disneylandu Magic Kingdom. On tvrdí, že ho tahle látka naplňuje víc, zlí jazykové mají za to, že se skrblíci z Marvel… (více)

Reklama

Reklama