Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Záhadná vražda svede dohromady soukromé očko, herečku snažící se prorazit a zloděje předstírajícího, že je herec. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (703)

novoten 

všechny recenze uživatele

Parádní zkřížení žánrů. Noir se tu paroduje a zároveň získává pořádnou poctu a buddy-movie, jako prakticky mrtvý žánr, dostává vydatnou injekci na několik let dopředu. Hlavně ústřední dvojice "buzíka Perryho a Newyorčana Harryho" umí věrohodně přitvrdit, posadit osvědčené tvrďácké finty na hlavu a překvapivě se i dostat divákovi pod kůži hned od úvodních minut. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

musím po dotknout, že hodně dabingů snesu... ale dabing tohohle filmu mě málem zkazil skvělý zážitek.. nedávno to dávali na jedné komeční televizi :) a nějak mě začátek nezaujal.. tak jsem přepínala dál.. ale na doporučení kamaráda jsem koukla na snímek s tímto názvem a on to byl on :-D díky díky moc :) takhle hodně jsem se dlouho nezasmála.. Robert Downey mě poprvé zaujal a zavrtal se do podvědomí :) a Kilmer se o to slušně pokusil.. komedie tohohle ražení mám ráda.. takže pro mě jen samé plus :) ()

Reklama

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Na komedii málo vtipné, na detektivku příliš absurdní. Začátek mě vtáhnul, přestože to bylo od první minuty celkem bizarní, nemohla jsem se odpoutat od obrazovky. Bohužel, jak film plynul, stával se víc a víc chaotickým a překombinovaným. A u zdárného konce se dostavilo zklamání, že nepřišlo nějaké nečekané odhalení. Kdybych tedy měla celé Kiss Kiss Bang Bang shrnout jedním slovem, tak je to jednoznačně "divný". Převažují tedy rozporuplné pocity. Kultovní hlášky, o kterých jsem četla v komentářích, se nekonaly. Celý scénář mi připadal hrozně nesmyslný, kdybych většinu scén sledovala s vypnutým zvukem, pak o nic nepřijdu. Jediná hláška, která mi utkvěla v paměti byla "Nebojte, viděl jsem Pána prstenů, tenhle film nebude mít sedmnáct konců." Downey křečovitý, Kilmer nevýrazný a Monaghan to jediná herecky trochu zachránila. Navzdory všem vypsaným záporům však musím uznat, že na tom filmu něco je. Snímky, které se neberou vážně a jsou natočeny s jistou dávkou sebeironie nemusím, ale občas to bylo celkem zábavné. Asi jako kniha s průměrným příběhem, ale čtivě napsaná... ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Sympatický film díky řadě fungujících hlášek, sebeironii a dekadentnímu prostředí Hollywoodu. Je to ale přesně ten druh snímku, kde ocením spoustu jednotlivostí, ale celkový dojem už tak nadšený není. Přesně z těch důvodů, které shrnul uživatel Rob Roy, tedy přeplácaný scénář, samoúčelné ždímání humoru a násilné přeskakování mezi crazy situacemi a vážnějšími tóny. Navíc ze tří hlavních představitelů beze zbytku z mého pohledu funguje jen Robert Downey Jr. Vala Kilmera moc nemusím a zabodoval u mě snad jen v Salton Sea. Michelle Monaghan je sice fajn herečka, ale nějak mi do téhle role nepadla a dal bych přednost tuctu jiných. Navíc scénář pominul i spoustu sebeshazujících dialogů a legrácek, jede přesně v duchu očekávaného, zkrátka a dobře už to tady mockrát bylo. Celkový dojem: 65 %. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Zúročené postřehy ze čtení brakových detektivek a sledování béčkových kriminálek v těžkotonážním mixu trefných slovních přestřelek a nevybíravých pohlavků hvězdám současnosti z Továrny na sny. Shane Black sice skóruje na plné čáře ve své hlavní disciplíně, ale ne každému je shůry dáno, aby zpoza kamery dokázal geniálnímu scénáři vtisknout víc než jenom šedivě rutinní tvar. Chtělo by to buď starého harcovníka T. Scotta a nebo z těch mladších Joe Carnahana. Škoda převeliká, která si napoprvé 4* nezaslouží, ale ke druhému zkouknutí ničím nenaláká. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (32)

  • Robert Downey Jr. se v době natáčení snímku léčil ze závislosti na drogách a alkoholu, proto se Val Kilmer po dobu produkce zřekl alkoholu na důkaz solidarity. (imro)
  • Vyzvánění Perryho telefonu je píseň „I will survive.“ (HellFire)

Související novinky

Shane Black a Robert Downey chystají film

Shane Black a Robert Downey chystají film

21.02.2022

Tak se zdá, že si režisér a scenárista Shane Black (Smrtonosná zbraň, Správní chlapi) a hvězda marvelovek herec Robert Downey Jr. (Iron Man 3) opět po letech zopakují spolupráci. Vedle zmíněného Iron… (více)

Další Predátor je na cestě

Další Predátor je na cestě

17.02.2016

Z Shanea Blacka, scenáristy Smrtonosné zbraně a Posledního skauta, se stal v poslední dekádě úspěšný režisér. Jeho cit pro nahláškované buddy movies (aka parťácké filmy) se znovu probudil v Kiss Kiss… (více)

Gosling, Crowe a smrtonosná vražda

Gosling, Crowe a smrtonosná vražda

12.07.2014

Scenáristický klasik Shane Black (Smrtonosná zbraň, Poslední skaut) se před pár lety skamarádil s Robertem Downeym Jr. a dali dohromady hned dva chválené filmy. Kiss Kiss Bang Bang následoval… (více)

Smrtonosný skaut Tony Stark?

Smrtonosný skaut Tony Stark?

11.02.2011

Jon Favreau se vykašlal na Iron Mana 3 a raději natočí rodinnou fantasy komedii z Disneylandu Magic Kingdom. On tvrdí, že ho tahle látka naplňuje víc, zlí jazykové mají za to, že se skrblíci z Marvel… (více)

Reklama

Reklama