Reklama

Reklama

Saw 2

  • USA Saw II (více)
Trailer

Génius děsu rozjíždí druhé kolo hrůzostrašné hry s životem a smrtí. Zamkne do uzavřeného prostoru osm nešťastníků, jejichž úkolem je dostat se ven dřív, než se nadýchají nervového plynu a zemřou. Musejí však být ostražití - cesta ke svobodě je poseta smrtícími pastmi, které jim rafinovaný Jigsaw přichystal. Když je nalezena mrtvola s charakteristickými známkami Jigsawova vražedného rukopisu, nastává čas, aby se do hry zapojil i detektiv Matthews. Rozbíhá se pátrání po vrahovi, jehož brutalita volá po zákonné odplatě. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (710)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Tak je to tu. Jednička byla překvapením, s dvojkou přichází velké obavy. Dvojky v Hollywoodu znamenají většinou všeho víc kromě kvality, která často je max poloviční. Opět se nám dostane hry na přežití tentokrát s bandou různých lidí, kterých spojuje jak rychle zjistíte jedna osoba. Nakonec film působí promyšleně, ale i překombinovaně. Pasti jsou zajímavé, ale chybí jim rafinovanost těch z prvního dílu. Nejde o nekvalitní zábavu, je překvapením, ze druhý díl je min. tak kvalitní jako první a na jeho konci budete opět koukat jako znovu narození, ale už to není ten velký šok a ta velká originální pecka jako tenkrát. Tak si to užijte víc než jednou na to opět nekouknete. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Nom...dobré to bylo :) Chystal jsem se dát pět hvězdiček...ale ten konec mi tak nějak nesedl (promyšlenost na jedničku, ale to překvápko v podobě p************...to už bylo tak nějak čudné). Ale jinak je Saw II "krásný" film, který zahřeje u srdce...a zamrazí v zádech (minimálně u scény se stříkačkama). ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Jednička byla dechberoucí podívaná,u které jste si pořádně nevydechly a většina zvratů byla perfektně promyšlena a všechno do sebe zapadalo. 2. díl na sebe tedy nenechal dlouho čeka a spoléhá na osvědčené metody. Ty se ale ne pokaždé vyplatily. Základní příběh je podobný prvnímu,jenom postav je o dost více a policejní pátrání dostává v tomto díle větší prostor stejně jako postava Jigsawa. Tato postava je jedna z velkých kladů filmu a je dobře,že byla rozšířena, protože v jedničce moc prostoru nedostala. Jinak je to ale to samé. Tvůrci spoléhají na klaustrofobickou atmosféru, která ovšem není zde tak intenzivn a funguje jen v některých scénáchí. Stejně tak se zhoršily již povinné dějové zvraty a ten závěrečný není vůbec tak vynikající,jako v jedničce. A herce ani rozebírat nebudu. I přes všechny mé výtky je to ale dost dobrá podívaná,která svému staršímu bratrovi ostudu neuděla. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Saw II ponúka to, čo jednotka, iba v menej efektnejšom a zábavnejšom balení. V prípade, že si nebudete všímať chyby, dočkáte sa skvelej nenáročnej zábavy. Keď som sa na tento snímok pozeral druhýkrát, páčilo sa mi to viac než prvýkrát. Krv je možno až prehnaná, dej tiež nie je zlý a je prekvapivý, ale pozerať sa na chlapa, ktorý si nožom reže číslo na zadnej časti svojho krku je fakt ťažké zniesť. Najviac z filmu sa mi páčili dialógy Jigsawa a detektíva, Jigsaw naozaj o živote vie veľa a je ťažké ho naštvať, alebo ho dohnať k spolupráci. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

První díl je opravdu snadno zapomenutelný mix násilí a režijní invence. Pokračování je na tom podobně, avšak zde ještě k tomu všemu ubyla relativní originalita a nápaditost předchůdce. Zbyly tak jen brutální (sebe)vražedné akty na všechny možné i nemožné způsoby, jakž takž solidní herecké výkony a překvapivý (což ještě neznamená nějak extra dobrý) závěr. Za klad považuji zapojení do příběhu hlavní zápornou postavu a spoustu nových do detailu promyšlených pastí. Za zápor pak naprosto stejnou strukturu vyprávění, jako tomu bylo v prvním díle. Bohužel se tak Saw 2 stává v podstatě kopií. Nic moc pokoukání - jednoduše jednou a dost. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (33)

  • Pozorný divák si může všimnout, že v každé pasti tohoto dílu je zabudovaná bezbolestná úniková cesta. Například ve skleněné krabici s noži, kvůli které jedna z postav vykrvácí, je nahoře vidět klíč, kterým by šlo krabici otevřít a dostat se ven. (duklak2)
  • Celý film byl natočený za 25 dnů v jedné budově. (imro)

Související novinky

Příští rok dorazí jedenácté Saw

Příští rok dorazí jedenácté Saw

12.12.2023

Studio Lionsgate na nic nečekalo. Desáté Saw se sotva ohřálo v kinech a už na sociálních sítích vyskakuje informace o tom, že jedenáctý přírůstek do této série dorazí již příští rok, a to konkrétně… (více)

Leprechaun se možná vrátí

Leprechaun se možná vrátí

15.08.2008

Všechny hororové ikony jsou už rozebrané a buď už jsou jejich remaky na světě, nebo se velmi brzy objeví. Hollywood je však stále línější a línější vymýšlet něco nového, takže přišla řada i na ty… (více)

Co se kde šustne

Co se kde šustne

21.02.2007

Ghost Rider láme v USA rekordy. Byl uveden v 3619 kinech a za pouhé 4 dny již stihl vydělat 51,5 miliónů dolarů. Tím hravě překonal dosavadní rekord v nejvyšším výdělku za sváteční víkend, který… (více)

Hračky bývají plačky...

Hračky bývají plačky...

06.06.2006

...říkávaly nám babičky, když jsme něco přeháněli. Společnost Lionsgate asi nemá babičku. Málokterý jiný filmový žánr v Americe dává často vzniknout řadě pokračování, prequelů, sequelů, remaků a… (více)

Reklama

Reklama