Reklama

Reklama

Purpurové řeky

  • Francie Les Rivières pourpres (více)
Trailer

Obsahy(1)

Když je Pierre Niemans (Jean Reno), francouzský vyšetřovatel masových vražd, povolán vyšetřit krutou vraždu, vstupuje do tajemného světa lží a nemyslitelné hrůzy. Mrtví zbavení rukou a očí jsou klíčem k strašlivému konání vraha, které však nebude mít dlouhého trvání. Každá vražda znamená něco víc, každá oběť je viníkem ve spiknutí a velkém pochybném experimentu... (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (568)

johnys 

všechny recenze uživatele

Největší předností tototo filmu je (samozřejmě kromě scenáře - knižní předlohy) opravdu hustá atmosféra. Dále oba, herecky silní, hlavní protagonisté, jejichž případy se protnou do jedné linie příběhu. Jakýmsi bonusem jsou zábavné rozhovory ve stylu učitel/žák - Reno/Cassel. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Začátek mne usadil s otevřenou pusou. Během běžícíh úvodních titulků pomalu zabíraná mrtvola kdesi v lese, po jejíž bledé kůži leze hmyz a všeliká havěť.... Do toho úžasná hudba... bylo mi jasné, že film bude zážitkem. A taky byl. Moderní francouský thriller s duem Cassel - Reno svižně odsypával. Celou dobu jsem měl ale dojem, že už to tu někdy bylo..... Nebýt toho konce, bylo by to minimálně na 4 hvězdy. * * * ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Jako když se na vás po sexu na prvním rande holka zadívá a položí jednu ze tří nejlepších otázek světa: "zůstane to takhle napořád?"; "vezmeš si mě?"; "budeme mít děti?" Mžitky před očima, v hlavě jeden velký otazník a už nikdy si nevzpomenete, co bylo předtím. Přesně takhle to mám s Purpurovými řekami. Pamatuju si jenom okamžik, kdy se Pierre s Maxem schovávají za rolbu, a pak už vidím jen jak řvu na televizi, ať se oblíkne a vypadne z mýho pokoje. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Evropský thriller, který má nato, aby se mohl měřit se svými hollywoodskými příbuznými (bohužel i po záporné stránce). Nebudu film kritizovat kvůli nějakému napodobování Se7en a dalších jemu podobných kousků, ostatně dnešní thrillery vykrádají ty starší a úspěšnější jako na běžícím pásu a taky jim to nikdo nevyčítá, navíc Purpurové řeky to nijak zvlášť nepřehánějí (i když jak tady u některých čtu, záleží na úhlu pohledu :-) ). Divákovi každopádně nabídnou slušně vystavěný příběh, který se postupně pěkně zamotává, temnou, mysteriózní a občas i napínavou atmosféru, kvalitní dvojku policistů a dobrou hudbu. Tohle všechno by bylo za silné 4* a pak už jen naservírovat divákovi promyšlenou pointu a uspokojivý závěr...no, ten bohužel nepřišel, spíš jeho pravý opak, přesto jsem čekal dle zdejších komentářů "větší průser". Takže takhle zůstávám na těch 4* a je mi jen trochu líto, že film nenaplnil svůj (takřka nesporný) 5* potencionál. ()

forsberg 

všechny recenze uživatele

Purpurové řeky je film s přízračnou atmosférou, podbarvenou vynikající hudbou Bruno Coulaise. Škoda, že příběhu na konci prudce dojde dech, stejně tak, jako Casselovu hrdinovi na fakultním stadionu. Renoův komisař Niemans mi svým strachem ze psů připomněl jiného detektiva s fóbií ze slepic...v mnohem lepším mystery Angel Heart. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (13)

  • Vo filme vystupujú dve helikoptéry, ktoré čakal tragický osud. Alouette II Lama bola zničená o niekoľko rokov neskôr počas leteckých prác a druhý vrtuľník F-GPGM z poslednej scény bol tiež zničený v roku 2013 pri nehode, pri ktorej zahynul jeho majiteľ. (Arsenal83)
  • Na mŕtvom tele v márnici je vidieť tieň kamery. (shimik77)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno