Reklama

Reklama

Purpurové řeky

  • Francie Les Rivières pourpres (více)
Trailer

Obsahy(1)

Když je Pierre Niemans (Jean Reno), francouzský vyšetřovatel masových vražd, povolán vyšetřit krutou vraždu, vstupuje do tajemného světa lží a nemyslitelné hrůzy. Mrtví zbavení rukou a očí jsou klíčem k strašlivému konání vraha, které však nebude mít dlouhého trvání. Každá vražda znamená něco víc, každá oběť je viníkem ve spiknutí a velkém pochybném experimentu... (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (568)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet FRF 95miliónov($14miliónov)Tržby USA $594,966Tržby Celosvetovo $60,094,966║ Na Francúzov moc vydarený thriller čerpajúci ponurú atmosféru z kultového filmu Se7eN, k lepšej dokonalosti tomuto filmu chýba len lepšie doladenie na určitých miestach ako príbeh, prepojenie scén, záver dosť kolísa. /65%/ ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Ponurá francouzská kriminálka o sadistickém, inteligentním sériovém vrahovi, v níž se sejdou tak těžké kalibry jako je Jean Reno a Vincent Cassel jednoduše nemůže dopadnout jinak, než výborně. A zvláště, když se ještě jedná o má nejoblíbenější francouzská herecká esa:) Pierre toho moc nenamluví. Max zato mluví rád a hodně. Pierre je zasloužilý komisař čestné povahy s letitými zkušenostmi. Max je místní, obyčejný polda v jakémsi zapadákově, kde se stejně vůbec nic neděje. Občas si rád hraje na machra a má rád výzvy. Když se tito dva odlišní poldové setkají a začnou pracovat na společném případu, má se divák na co těšit. O slovní přestřelky a vybroušené dialogy není nouze. Stejně jako se čím dál více začne případ zamotávat a vycházejí najevo děsivé skutečnosti. Napínavý, atmosférický film, který se hrdě může rovnat s těmi nejvymakanějšími americkými kriminálkami. A možná je i převyšuje. Především o ten evropský "feeling." ()

Reklama

Nin 

všechny recenze uživatele

Zajímavá detektivka, která pro mě má něco do sebe. Sympatičtí herci a dobrá atmosféra dodává snímku "šťávu", takže se rozhodně nejedná o průměrný snímek, který by nebyla škoda nevidět. Poměrně nečekané vyloženě akční scény byly pro mě příjemným osvěžením, naproti tomu konec byl takový nedotažený. Ale jinak dobrá detektivka na večer. (8/10) ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Jean Reno v jedné ze svých nejlepších rolí rozplétá záhadu kolem pokusů s eugenikou na nesmírně zajímavém místě s působivou atmosférou. Dost mě potěšilo, že se snímek rozběhl bez nějakého zbytečného úvodu. Od první minuty do té poslední se rozjelo pořádné vyšetřování. Jediné, co mě zarmoutilo bylo to, že byla pachatelka zřejmá od jejího prvního spatření. Naštěstí to příliš neubíralo zajímavosti příběhu, kde se pomaličkou sloupávaly jednotlivé vrstvy cibule a poodhaloval se motiv stojící za vražděním. Kvalitní záležitost, kterou by si minimálně každý milovník krimi neměl nechat uniknout. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Výborný detektivní thriller, ve kterém hvězdně zazářil jak Jean Reno, tak Vincent Cassel. Francouzům se podařilo natočit velmi dobrý snímek, který směle konkuruje americkým protějškům. Ke konci je to možná trochu přitažené za vlasy, ale jinak tento film hodnotím kladně.. Myslím, že z něj šlo vytřískat ještě víc, ale i tak je to velice koukatelný snímek, u kterého se místy budete bát a místy nebudete vědět jak a proč.. Přesně jak má být. 90% ()

Galerie (35)

Zajímavosti (13)

  • Vo filme vystupujú dve helikoptéry, ktoré čakal tragický osud. Alouette II Lama bola zničená o niekoľko rokov neskôr počas leteckých prác a druhý vrtuľník F-GPGM z poslednej scény bol tiež zničený v roku 2013 pri nehode, pri ktorej zahynul jeho majiteľ. (Arsenal83)

Reklama

Reklama