Reklama

Reklama

Saw 3

  • USA Saw III (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

„V každém muži je skryto dítě. Chce si hrát," řekl před sto lety básník Christian Morgenstern. Jigsaw tuto jeho moudrost dovedl k dokonalosti. Když díky pomoci své nové učednice Amandy (Shawnee Smith) zmizel, vůbec nepřestal zasahovat lidem do osudů. Stále dál tahá za všechny provázky, intrikuje jako šedá eminence proti všem, kteří si neváží života a co víc, všechno dělá jen pro jejich dobro. Doktorka Lynn Denlon (Bahar Soomekh) nemá ponětí, že je další na jeho seznamu "vyvolených". Jednou po noční službě v nemocnici ji Amanda unese a odvede do opuštěného skladiště, kde je Jigsaw (Tobin Bell). A toho musí udržet naživu, dokud se Jeffovi (Angus MacFadyen) nepodaří dokončit jeho hru. Jenomže Jigsaw nikdy není tak nemocný, aby nemohl dohrát svou hru. A on si hraje rád... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (637)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Jednička byla téměř dokonalá, dvojka už byla horší, ale mně se stejná dost líbila. Trojka je pomalu to samé jako dvojka,akorát je to asi tak dvakrát nudnější. Přitom ta první desetiminutovka je docela dobrá a pasti jako vždy dobře vymyšlené. Jenže pak už se až moc kecá a řeší všechno možný a sem tam do toho skočí nějaká dosti brutální scéna. Prostě jedna velká nuda, která v sérii nepřichází s ničím novým. Nezachrání to ani poslední dost svižná a zajímavě natočená 20minutovka, ve které přijde již tradiční vysvětlovačka a docela důstojné zakončení celé série. Zakončení ale nakonec zase nepřijde, a tak se dočkáme dalšího a zřejmě ještě horšího a brutálnějšího dílu. Ach jo ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Oproti dvěma předchozím dílům šla u Saw 3 kvalita dolů. Když se scény vracely k "1" a "2", měl jsem chvíli pocit, že scénárista nevěděl kudy kam, a a jen vyplnil hluché místo Sice se po hodině a půl rozčarování doberete vysvětlení a předešlé scény vám dají smysl, ale není to až tak šokující, čekal jsem propracovanější rozuzlení, než jaké přišlo. Navíc si zas tolik nelibuju v drastickývh scénách, a ty tu svou brutalitou předčí Saw i Saw 2. A abych nezapomněl - počáteční scéna s betonovou dlaždicí postrádá logiku - napadlo by vás si roztřískat napřed nohu nebo radši řetěz?!! ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Leigh Whannell .. Rozhodnutí ignorovat film v kině a podívat se až na kvalitnější DVDrip se oplatila. Předně, film měl dávno vyděláno (bohužel a nezaslouženě), takže podpora tvůrců nebyla třeba a za druhé už to (očekávaně) není vůbec zábavné a překvapující. Scény mučení a týrání jsou natočený docela nepřehledně a jediné co potěšilo na nezáživné cestě za očistou byl tušený černě cynický konec, který se povedl a IMHO hodně doširoka otevřel dveře pro další pokračování .. čtyřku si určitě zase v klidu pokoje dám, jsem zvědav, zda se SAW už příště vyrovná odpadům hororové tvorby jako je Hostel apod. 30%. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Rozporuplné. Jako nechutná přehlídka lidské bolesti to funguje bravurně a zápletka kolem pomstychtivého a životem zhrzeného otce příběh včetně atmosféry pozitivně obohacuje. Žal bohu, tvůrci chtěli něco víc, a tak s ubíhajícími minutami nenávratně zabředávali hlouběji a hlouběji do scénáře tak přeplácaného a nereálného, až se mi tomu v závěru ani nechtělo věřit. Na jednu stranu obdivuji touhu pojmout tuhle krvavou sérii co nejvíce nepředvídatelně a zamotaně, ale co zafungovalo v závěru jedničky, to už ve trojce bije do očí nejen směšnou přehnaností a rádoby efektem, ale hlavně režijní infantilností a totálně roztříštěnou strukturou vyprávění, která je stejně chaotická a nesladěná jako samotný scénář a to formální vykrádání prvního dílu působí místy hodně nepřesvědčivě.. Kdyby se to celé okleštilo pouze na pana tatíka, jednalo by se vzhledem k odvážně nastolené brutalitě o sice rutinní, ale zato velmi intenzivní hororový bonbónek pro fajnšmekry, takhle se ale jedná spíše o dílo hodné lehce znechuceného ironického úšklebku. I hraní má své meze... 45% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Pravdupovediac sa čudujem, že Saw 3 zaznamenala úspech (asi šlo o fenomén zotrvačnosti?), keďže do nemalej miery upúšťa od obľúbeného konceptu prvých dvoch dielov. Smrtonosné pasce sú aj tu (a ešte nechutnejšie, krvavejšie a celkovo brutálnejšie), ale už nejde o skupiny uväznených osôb, ale o niečo iné, o čom sa ale bez spoilerov nedá baviť. V trojke majú zábavným spôsobom divné cameá Donnie Wahlberg z dvojky, Dina Meyer z jednotky a dvojky a Leigh Whannell z jednotky (vrátane celkom zaujímavej prequelskej scény z jednotkovej umývarky), čím sa zo Saw naozaj stáva až ako keby filmový seriál, kde všetko súvisí so všetkým a kde nemá najmenší zmysel pozerať napr. trojku, ak ste nevideli dvojku. Bizarné sú dialógy, kde sa postava inej postavy spýta „Kto ste?“ a o dve sekundy dodá „Videla som vás v televízii“ (takže tým pádom vie, kto je?) alebo kedy chlap zadrží ženu pred odchodom z bytu a chce sa s ňou porozprávať, na čo sa následne žena otočí a spýta sa „a o čom?“, na čo muž znechutene povie, že o ničom a keď žena zase začne odchádzať, tak sa ju opäť pokúša zastaviť, aby sa porozprávali. Dialógy série Saw naozaj nie sú žiadny klenot, to si povedzme na rovinu. Niektoré scény sú absolútne brutálne, až za hranicou goreporna (vŕtanie lebky, žmýkanie, prasa). Do toho iritujúci záporáci: príšerná Amanda a trápne moralizujúci Jigsaw, ktorý vás drasticky potrestá už len za to, že sa naňho v autobuse škaredo pozriete, ale napriek tomu sa pokladá, ak som to správne pochopil, za morálneho hrdinu. Napriek tomu to má niečo do seba, baví ma tá previazanosť jednotlivých dielov a snaha šokovať, či už explicitným gore, alebo dejovými twistami. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (32)

  • Tvar rány od přimrznutí na Jeffově (Angus Macfadyen) pravé tváři se v průběhu filmu mění. (Geriel)
  • Třetí díl série s rozpočtem 10 milionů amerických dolarů utržil během prvního víkendu v kinech (27. – 29. 10. 2007) 33,6 milionů dolarů na prvním místě žebříčku návštěvnosti. Celkové tržby v USA se vyšplhaly na 80,2 milionů. Předchozí díl Saw 2 (2005) vydělal v USA přes 87 milionů a první díl 55,1 milionů. (imro)
  • Celosvětová premiéra proběhla 26. října 2006 ve Slovinsku. (Varan)

Související novinky

Leprechaun se možná vrátí

Leprechaun se možná vrátí

15.08.2008

Všechny hororové ikony jsou už rozebrané a buď už jsou jejich remaky na světě, nebo se velmi brzy objeví. Hollywood je však stále línější a línější vymýšlet něco nového, takže přišla řada i na ty… (více)

Co se kde šustne

Co se kde šustne

21.02.2007

Ghost Rider láme v USA rekordy. Byl uveden v 3619 kinech a za pouhé 4 dny již stihl vydělat 51,5 miliónů dolarů. Tím hravě překonal dosavadní rekord v nejvyšším výdělku za sváteční víkend, který… (více)

Reklama

Reklama