Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Skupinka kamarádek společně slaví Vánoce. Bohužel v domě, kde před patnácti lety došlo k tragédii. Legenda vypráví, že malého Billyho zneužívala vlastní matka. Zamykala ho ve tmě na půdě a dolů směl jen o Vánocích. Když zjistil, že Santa Claus není, brutálně zabil svého otčíma, sestru i nenáviděnou matku. Znuděná děvčata vytrhne z vánoční pohody nejprve několik obscénních telefonátů. Později začne jedna po druhé mizet. Mrazivý sváteční večer a nezvaný host, který si přišel splnit své nejtemnější sny... (Intersonic)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (212)

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Ve srovnání s původní verzí je tento remake o level níž, ale to jsem očekávala, tudíž z toho kdovíjak pobouřená nejsem. Jedná se o zcela průměrný slasher, který má vše, co od tohoto žánru lze očekávat. To znamená - lepé děvy, od světa odříznuté prostředí, tajemný vrah, postupně se ztrácející lidé, kteří jsou následně nacházeni brutálně zavražděni a v neposlední řadě hlavní hrdinka, která to nakonec přežije. Jak je vidět, kdovíjaký zázrak se od toho očekávat nedá a taky ho nedostanete. Jediné, co mi oproti originálu silně vadilo, bylo konečné rozuzlení a odhalení vraha následované trochu zbytečně protahovaným nemocničním závěrem. Jako plus naproti tomu beru průstřihy do vrahova mládí, které v původním originále nebyly. No, nic víc k tomu říct už ani nejde. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

-Rusáci mu sestřelili sáně. Santa Claus je mrtvej.- S odstupem času musím říci, že jde o zábavný slasher plný barevných světýlek a očí. Oči vydloubané, vytrhané, vyražené a rozvěšené na vánoční stromek coby ozdoby. Billy to neměl lehké, a tak není divu, že si nakonec svoji rodinu přisvojil včetně sestry Agnes, jejíž byl otec. Telefon odkazuje na Vřískot, chodby mezi stěnami na Lidé pod schody. A nechybí ani uříznutá hlava! Střeva ven tedy bohužel ne....ale co takhle šťavnatého pečeného andělíčka? Hodnocení ponechávám, možná bych i půl hvězdy přihodil....3,5* ()

Reklama

LaciLC 

všechny recenze uživatele

V rámci merítok žánru (subžánru) solídna záležitosť, ktorá je svižná a nenudí. Prisahal by som, že to malo aj náznaky atmosféry, no veškeré pokusy o jej navodenie sa príliš rýchlo stratia pod mnohými výraznými "kiksami" zo strany scenáristov a prebytkom "flashbackov", po väčšinou úplne zbytočných a nezmyselných. Film si po celú stopáž ponecháva štýl a na pohľad je zaujímavý, stupídne chovajúce sa dievčatá sú sexy (ako sa na slasher patrí), vrahove telefonáty sú pomerne desivé, vraždy sú brutálne, šťavnaté (občas mierne prehnané) a povedal by som, že dobre funguje aj atmosféra Vianoc. Ono to je viac-menej fajn, nebyť spomínaných scenáristických dier, nezaujímavých "flashbackov" a záveru, ktorý sa mi akosi nechce komentovať (WTF?!), bol by to remake, ktorý originálu väčšiu hanbu nerobí (originál má naviac v podstate len v oblasti atmosféry). Keby sa aspoň tie "holky" ukázali nahé, prihodil by som aj tú štvrtú hviezdičku, takto ostávam pri pekných troch, s tým, že skutočne existuje mnoho nudnejších a fádnejších remakov horrorových klasík. Zámerne som nepoužil slovo "stupídnejších", pretože tento taktiež mnoho rozumu nepobral... "Ovšem", od slasheru toho veľa nečakám a tento sa mi napriek všetkému páčil... ()

choze 

všechny recenze uživatele

Glen Morgan podle mě přistoupil k remaku tím nejlepším způsobem. Ze (sub)žánrotvorného leč pekelně nudného originálu si vzal to nejlepší - vánoční atmosféru a barák plný pěkných holek - a nebral původní film ani předělávku nijak vážně (zabítí vánočním cukrátkem nebo masové perníčky), zato vytůroval nápadité krvavé vraždy a brutalitu a navrch přihodil rádobyšokující pointu. A výsledek je dle mého nejen výrazně lepší než třeba u nového PROM NIGHT nebo PÁTKU TŘINÁCTÉHO, ale válcuje i originál. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Film se mi líbíl. Ani chvíli jsem se nenudil. Akce už od počátku. Matka s cigaretou v hubě, je snad nejodpornější z celého filmu.Vyvražďovačky jsou fakt úžasné a to vydloubávání očí a následné jejich pojídání je dost odporné. Holky jsou pěkné a umí ječet. Američané si dost potrpí na Vánoce a tak by mne zajímalo, kolik lidi přišlo na premiéru filmu dne 15.12.2006 :-) ()

Galerie (41)

Zajímavosti (15)

  • Režisér Glen Morgan měl v “záloze“ ještě herečku Margot Kidder, která si rovněž zahrála v původním filmu, přednost nakonec dostala Andrea Martin. (Stocki)
  • Crystal Lowe zde ztvárnila svoji první hlavní roli. (Stocki)
  • Film měl původně jiný konec, ale po testovací projekci bylo rozhodnuto, že se musí přetočit. (Dlee)

Související novinky

Americký vlkodlak opět vyje na měsíc

Americký vlkodlak opět vyje na měsíc

30.06.2009

Samozřejmě v remaku. Hollywoodská studia už vyzobala snad všechny slavné hororové série, teď půjdou i po těch méně slavných. Americký vlkodlak v Londýně je sice žánrovou klasikou, ale zůstal spíš v… (více)

Reklama

Reklama