Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Skupinka kamarádek společně slaví Vánoce. Bohužel v domě, kde před patnácti lety došlo k tragédii. Legenda vypráví, že malého Billyho zneužívala vlastní matka. Zamykala ho ve tmě na půdě a dolů směl jen o Vánocích. Když zjistil, že Santa Claus není, brutálně zabil svého otčíma, sestru i nenáviděnou matku. Znuděná děvčata vytrhne z vánoční pohody nejprve několik obscénních telefonátů. Později začne jedna po druhé mizet. Mrazivý sváteční večer a nezvaný host, který si přišel splnit své nejtemnější sny... (Intersonic)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (212)

klerik 

všechny recenze uživatele

Príjemne osviežujúci remake klasiky . Lepšie sa hrá s atmosférou Vianoc, je tu viac mordov, viac pekných herečiek... Scenárista na jednej strane fajne vyhodil vatu a bližšie nás zoznámil s Billym, ale načo tam miešal.... uf, to by bol asi spoiler, tak nič. Zrejme chcel mať prekvapivú pointu, no kľudne si ju mohol odpustiť. Vyvražďovačka, ktorej to slušne odsýpa, killsy sú pekne drsné, nenudí, ale ani nič nové neprináša. Kto by ale chcel od vianočného slasheru, niečo viac? ()

TomX2 odpad!

všechny recenze uživatele

Na Black Christmas by som hľadal pozitíva asi bezvýsledne. Či už zo stránky formálnej alebo obsahovej, všetko úplne zle. Kamera ani strih dobré nie sú, vraždy tiež nie sú spracované zrovna najlepšie, hudobné vložky sú zlé, scenár plný nezmyslov a hlúpostí, herecky taktiež zle zahrané. Či už v porovnaní s originálom z roku 1974 alebo bez, je to otrasný film bez akýchkoľvek kladov. Dokonca ani Mary Elizabeth Winstead tu nemala čo hrať. ()

Reklama

j.bena 

všechny recenze uživatele

A sakra, tak mám, takový pocit, že jsem viděla ten nový snímek Černých Vánoc No- nebylo to špátné, děj byl stejný jako ze 70.let Podle mě je to takový Hitchcockovi žánr filmu. Dalo se na to koukat, chvílema i tuhla krev v žilách, ale pro mě takový bečkový horor. Viděla jsem horší ale hlavně daleko lepší!!!! ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Ve srovnání s původní verzí je tento remake o level níž, ale to jsem očekávala, tudíž z toho kdovíjak pobouřená nejsem. Jedná se o zcela průměrný slasher, který má vše, co od tohoto žánru lze očekávat. To znamená - lepé děvy, od světa odříznuté prostředí, tajemný vrah, postupně se ztrácející lidé, kteří jsou následně nacházeni brutálně zavražděni a v neposlední řadě hlavní hrdinka, která to nakonec přežije. Jak je vidět, kdovíjaký zázrak se od toho očekávat nedá a taky ho nedostanete. Jediné, co mi oproti originálu silně vadilo, bylo konečné rozuzlení a odhalení vraha následované trochu zbytečně protahovaným nemocničním závěrem. Jako plus naproti tomu beru průstřihy do vrahova mládí, které v původním originále nebyly. No, nic víc k tomu říct už ani nejde. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Je dobře, že si tenhle horor, který je remakem hororu z roku 1974, od počátku přiznává, že je lehce vypatlaný, stejně jako jeho ústřední dvojka vraždících maniaků. Přiznaná stupidita je totiž jeho velkou devízou a bez ní by nebyl tak zábavný. Je vidět, že režisér Glen Morgan hororovému žánru hoví, protože s podprůměrným scénářem doslova dělá divy. Jeho vražedné monstrum Billy i jeho šílená dceruška, kterou zplodil se svou matkou, sice do charismatu takového Jasona Vorheese nebo Mike Myerse mají daleko, ale co se týče vraždění, s ničím si s nimi nezadají. A právě to vraždění je vůbec tím nejlepším, co tenhle horor nabízí. I nějaké to napětí se najde, protože zlověstně se tu tváří i ozdoby na vánočním stromku a rovněž tradiční vánoční hudební motivy jsou zde předělané do zlých tonů. Herecké obsazení disponuje mladými nadějnými herečkami, které jsou tu stejně, jen aby vzápětí zhebly nějakou krutou smrtí. A konec filmu je silně odbytý, finále mně přišlo nepřehledné a ani nijak moc zábavné. Nemám rád slabé závěry u hororů a toto se odpustit nedalo, ale jinak to vůbec nenudilo. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (15)

  • V traileru je možné všimnout si několika scén, které se ve filmu nakonec neobjevily. Vystřižené sekvence měly být součástí "unrated" verze, která ale nebyla nikdy vydána. (Dlee)
  • Ke snímky byly natočeny 3 alternativní konce, které ale nebyly nikdy vydány. (Dlee)
  • Andrea Martin, která ztvárnila postavu Barbary, se jako jediná zůčastnila i natáčení původní verze Black Christmas (1974), kde si zahrála roli Phyllis. (Stocki)

Související novinky

Americký vlkodlak opět vyje na měsíc

Americký vlkodlak opět vyje na měsíc

30.06.2009

Samozřejmě v remaku. Hollywoodská studia už vyzobala snad všechny slavné hororové série, teď půjdou i po těch méně slavných. Americký vlkodlak v Londýně je sice žánrovou klasikou, ale zůstal spíš v… (více)

Reklama

Reklama