Reklama

Reklama

Legendární Barbar Conan je zpátky! Z kultovní komixové postavy se Conan vypracoval na ikonu stříbrného plátna, nové nadupané zpracování navíc uvidíme v kvalitním plnohodnotném 3D. Conanova touha po pomstě za smrt jeho rodičů se záhy změní v krutý boj za záchranu národů Hyborie před mocnými silami zla, ve kterém se bitvy s nelítostnými nepřáteli proplétají se souboji s odpornými monstry. Jedinou nadějí na vysvobození Hyborie ze spárů zla je Conan a jeho síla a odvaha. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (1 080)

Madison 

všechny recenze uživatele

Výsmech filmovému umeniu a rovnako i filmovej zábave. Film bez jedinej silnej scény, bez jedinej iskry filmárskeho nadšenia, bez jedinej štipky režisérskeho talentu. Barbar Conan je len efektnou tupou fantasy, ktorá skĺzla do samoúčelného odporného násilia a z hlavného hrdinu urobila zvráteného úchylného a najmä nesympatického zabijaka. Neviem, či je to nejaký nový trend nasadzovať do popcorňákov nie charizmatických hercov, ale módnych playboyov s mega fotogenickými tendenciami. Samozrejme, akčným béčkam 80.rokov tiež kraľovali tieto typy, no aj taký nesmrteľný Lundgren bol zábavnejšou kreatúrou než Momoa. Ovplyvnená bezútešným príbehom a zhnusená z hektolitrov zbytočnej krvi, som dospela k záveru, že Nispel nemá rád filmy a pojmom ako napätie, dobrodružstvo, gradácia, emócie a dej vonkoncom nerozumie. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Mnohé veci sú tu dobre. Tento film je literárnemu Conanovi prekvapivo bližší, než kultová verzia so Schwarzeneggerom. Takisto Jason Momoa nie je ako nový Conan úplne zlá voľba, Bob Sapp je Bob Sapp a rozhodne poteší Ron Perlman v úlohe otca. Tým by sme však pomaly ale iste končili. Po vizuálnej stránke to nie je dobré ani zlé, efektov je miestami príliš veľa, záporné postavy slabučké (Rose McGowan, Stephen Lang)... Škoda. ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem, že by tohle mohlo překonat pravého Conana a možná proto jsem byl z filmu příjemně překvapen. První půlku opravdu dost! Film vsází na "špinavost" a to mu vychází. Prostředí, herci, vše je tak krásně stylizované do těch temných dob… zkrátka, u první půlky jsem si říkal, že to je sakra dobrý film a velké překvapení. Bohužel, druhá půlka mě vrátila zpátky na zem, film začal strašně nudit a konec byl protáhlý o dobrých 20 minut! Abych to nějak shrnul, Mamoa - v pořádku (na Arnieho nemá, ale to jsem ani nečekal), Lang - skvělý záporák, Perlman - parádní výkon, McGowan - opět čarodějka. :-) K tomu první polovina filmu má vážně něco do sebe… Nový Conan není zklamání, je to jen film, který do průměrnosti shazuje posledních 20 minut. 60 %. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Bylo nebylo, myslel jsem si, že tenhle film nikdy neuvidím (neboť příběhy o něm byli tak děshrůzné, že můj vnitřní knižní Conanofil by pravděpodobně spáchal harakiri pomocí klacíka od nanuku), ale, žel, alespoň částečně áčkových fantasy je prostě moc málo na to, abych mohl tutoho Conana ignorovat a hle, on není špatný, jen děsivě průměrný a béčkový. Což je celkem škoda vzhledem k tomu, že Momoa je jako Conan skvělý a když se ohání mečem, tak působí dost dobře (kéž by i jiné postavy měli náznak šermířských schopností a nebyli jen masem naskakujícím na čepele klaďasů) a první hodina by dokonce byla relativně dobrým a osvěžujícím příspěvkem do polomrtvých a zdementělích vod filmového žánru Meče a Magie, ale to by pak finále nesmělo být nudné, hloupé a s akcí, kterou zřejmě sestříhával zdrogovaný leguán. Promarněná šance. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Fantasy jako řemen, anebo urážka legendy? Tahle akční slátanina je stejně dvojsečná, jako Conanův čerstvě zkutý meč. Někdy je to celkem fajn, kulervoucí, a má to říz a spád, většinou ale převažují suverénně nejokatější nelogičnosti roku spolu s nepřehlednou, ZBYTEČNOU akcí (šermuje se cca 50 minut čistého času) a umělým Momoou, který Arnoldovi nesahá ani po paty. A přitom mu to ve Hře o trůny tak sedlo! Inu, barbar je pro letošek za kamerou jenom jeden, a je to Khal Drogo. Nezbývá, než se v polovině tohoto "snímku" - výraz "akční koláž" by to asi vystihl lépe - přeladit na veselejší, komediálnější, a takovou tu šílenější notu, a tropit si z Nispela po zbytek stopáže raději legraci. Jinak by to totiž byl čistokrevný odpad!. P.S. Režisér si usmyslel, že když ve filmu vyplácá tisíce flakónků s krví, bude to cool. Není. ()

Galerie (103)

Zajímavosti (21)

  • Během natáčení jezdecké scény kůň zakopl o kámen, načež spadl na Jasona Momou, kterému málem rozdrtil nohy. Herec se po natáčení přiznal, že myslel, že je to jeho poslední chvilka na vlastních nohou, a otřesený se musel uchýlit do šaten. (Beckett51)
  • Odkaz na kuse látky, ktorú poslal Conan v ústach katapultovaného zlosyna, je napísaný v runovom písme. (Danny88)
  • U jizev na Conanově (Jason Momoa) levém rameni je možné všimnout si mezi jednotlivými záběry změn. (Geriel)

Související novinky

Aquamanův smrtonosný srub

Aquamanův smrtonosný srub

05.09.2015

Když se Jason Momoa stal novým Conanem, moc lidí nejásalo. Pak si ale spravil reputaci ve Hře o trůny a v akčňáku Jedna mezi oči předvedl, že se zvládne postavit i samotnému Stallonovi. Co Momou čeká… (více)

Khal Drogo Aquamanem?

Khal Drogo Aquamanem?

16.06.2014

Jason Momoa ušel od Ronona z Hvězdné brány dlouhou cestu. Jeho Barbar Conan sice moc fanoušků předlohy nenadchl a záporácká role v akčním béčku Jedna mezi oči mnoha lidem unikla. Ještě předtím, než… (více)

Hezoun z Twilightu jako Herkules Conanovič

Hezoun z Twilightu jako Herkules Conanovič

09.04.2013

Tohle je „ten druhý Herkules". Jak už víte i z našich novinek, momentálně vznikají dva filmy o nejslavnějším starořeckém gerojovi. Ten prestižnější má Dwaynea Johnsona, kupu hvězd ve vedlejších… (více)

Rockův Herkules má konkurenci

Rockův Herkules má konkurenci

06.02.2013

A je to tu zas. Naposledy jsme se dočkali souboje dvou Sněhurek, Burton a del Toro natáčejí konkurenční adaptace Pinocchia... a dočkáme se i dvou hromad starořeckých svalů. Už víte, že Brett Ratner… (více)

Reklama

Reklama