Reklama

Reklama

Carter Chambers a Edward Cole jsou zcela odlišní. Jeden je černoch, druhý běloch, jeden je prostý automechanik, druhý bohatý vlastník miliardového obchodního impéria. Jeden prožil příkladný život s jedinou ženou, dětmi a přáteli, kterým vždy pomáhal, jak mohl. Druhý má za sebou několik krátkých manželství, má jedinou dceru, s níž se nestýká, a s oblibou terorizuje své okolí. Jeden chtěl být profesorem historie a je pyšný na své vědomosti, druhý chtěl vydělávat peníze a je pyšný na to, kolik jich má. Dvě věci však mají společné. Nepříjemnou zprávu o zdravotním stavu a nemocniční pokoj, do kterého je svede osud a Edwardovo rozhodnutí, že v nemocnici, kterou vlastní a málo podle něj vydělává, budou všechny jednolůžkové pokoje nahrazeny dvoulůžkovými. Přes všechny rozdíly se muži pomalu sbližují a jednoho dne Edward objeví zmačkaný papír, na který Carter začal psát, čeho chtěl v životě dosáhnout a co chtěl prožít. Přesvědčí ho, že by měl seznam naplnit, a přidá do něj několik svých položek. Potom na vlastní zodpovědnost opustí nemocnici a s pomocí Edwardova asistenta Tommyho vyrazí. Absolvují seskok padákem, automobilový závod, nechají si udělat tetování, zaletí si do Francie, dají si kafe na vrcholku egyptské pyramidy. Společná cesta kupodivu není jen sérií výstředních zážitků, ale má pro oba mnohem hlubší význam. Vede je k úvahám o smyslu života, sebezpytování a pokusu o napravení chyb, kterých se v životě dopustili. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (960)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Dle hereckého obsazení jsem čekal nadprůměrný film a také jsem se dočkal. Morgan Freeman prostě nemůže hrát v nějaké slátanině a Jack Nicholson je prostě slizoun Nicholson. Avšak oba 2 zahráli naprosto skvěle. Nebyl to jen doják, místy bylo plno štiplavého humoru a čím mě pan Reiner potěšil nejvíc je to, že dokázal natočit obstojný konec (což mnoha americkým režisérům dělá velké problémy a někdy tím poškodí celkový dojem na film). Takže 5*. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Až budeš starý, tak nikdy nezmeškej záchod, nepromarni erekci a nevěř svým prdům." Provedu! Takovou moudrost si prostě musím pamatovat. Taky se musím přiznat, že jsem se s vědomostmi hýřícím automechanikem Carterem a financi překypujícím živlem Edwardem toužil vrhnout střemhlav z letadla, likvidovat bouráky na autodromu či řítit se na motorce po Velké čínské zdi a tak si začínám psát seznam kravin, které musím vykonat dřív, než zemřu. Jen potřebuju, aby to Edward zafinancoval a Carter se mnou absolvoval, aby to stálo za to. Jen ty postelové hrátky s Megan Fox zvládnu sám, když mi to diktátor Aladeen domluví. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Příjemně hřeje na duši tento film, jen co je pravda. Jack Nicholson a Morgan Freeman čekají na smrt a tak si jí chtějí pořádně a bez větších trápení užít. Už dříve jsem měl tu čest, film na podobné téma, vidět. Klepání na nebeskou bránu se jmenoval a tenkrát se stal jedním z nejlepších německých filmů vůbec. Nápad každopádně měl, ale prachy, které Jack Nicholson jako prachatý Edward Cole do toho všeho naloží, zdůrazňuje, že v tomto filmu se objeví beztak více volnosti a scénáristi si dokáží více pohrát s postavami. Proč tedy pět hvězdiček filmu, o kterém se stejnak ví jak dopadne, jak proběhne a protože není ničím novým? Jack a Morgan k sobě prostě patří. Stárnou, ví o tom, ale natočili film, který je bude kdykoliv připomínat. Hezky, opravdu hezky se na to všechno kouká, protože jsem měl pocit, jak je to všechno příjemné, a vůbec nepřemýšlel nad tím, co je za útrapy v budoucnu vlastně čekal. Je to tak ladně a hezky natočeno, že to ani nejde. Každopádně jsem byl překvapen. Dva mí oblíbení herci si zde užili, vytvořili na stará kolena povedenou dvojku, která se v davu rozhodně neztratí. Bucket list možná bude mít co říct i v budoucnu, jestli někdo bude mít takovou odvahu, jako tihle dva chlapíci. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Rob Reiner natočil několik kvalitních dramatických snímků na přelomu osmdesátých a devadesátých let, vystřídal v nich několik témat a protože ten čas opravdu letí, sáhl nakonec i po stáří a umírání. Odvedl slušnou práci, krom toho si nemohl do hlavních rolí vybrat lepší veterány. Tvrdý kontrast mezi beznadějnou nemocniční pasáží a bezstarostnou částí cestovatelskou je ale poněkud hardcore - film jakoby nevěděl, zda chce vyprávět příběh o sklonku života, jehož hrdinové ví, že tu již za několik měsíců nebudou, nebo o dvou dědcích, kteří na stará kolena díky svému setkání objevili lecos ze sebe samých, a chtějí ještě něco v těch mizerných životech prožít. Nepříliš funkčnímu koktejlu pak definitivně podráží nohy přímočaře sentimentální konec a poněkud povrchní scénář. Než si pro nás přijde je rozhodně filmem, který za vidění stojí, je podívanou lehkou, hřejivou a pohodovou... na druhou stranu, má vážně film o umírání vytvářet jen úsměvy? Vzhledem k odlehčenosti vyprávění je v pořádku, že element definitivního konce zadupávají do země oba staří pánové, od samotného filmu to ale působí poněkud marnotratně. Uslzené finále na tom nic nemění. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 9/10 Děj 8/10 Hudba 7/10 Prostředí 8/10/// +Jack Nicholson, radost na něj pohledět zvláště když si uvědomíme že to mohla být i jeho poslední role, Morgan Freeman zdárně sekunduje svému parťákovi, citlivý a lidský příběh, hezké prostředí, dobrá hudba, dojemný závěr -nevadilo by kdyby bylo delší/// Hodně jsem na to byl zvedavej a dlouho jsem se na tento snímek těšil. Škoda, že jsem ho neviděl už dříve nebo není delší, budu si jej muset pustit znovu. Líbili se mi proměny postav a jejich nahlížení na společné přátelství a jeho postupné upevňování. Hezký film s hereckou dvojicí, kterou už pohromadě asi neuvidíme./// Celkem 80%/// ()

Galerie (57)

Zajímavosti (24)

  • V scéne, kde Edward (Jack Nicholson) a Carter (Morgan Freeman) jazdia na závodnej dráhe, je v jednom zábere Carter napravo od Edwarda, no v nasledujúcom zábere ho ale predbieha z ľavej strany. (belinko)

Reklama

Reklama