Reklama

Reklama

Prácička v Itálii

  • Velká Británie The Italian Job (více)
Trailer

Vyfouknout mafii čtyři miliony dolarů ve zlatě přímo pod nosem chce notnou dávku drzosti. Charlieho Crokera právě propouštějí z vězení, kde si odseděl dva roky. Že je to ale ten správný londýnský frajer, ihned plánuje nějakou větší prácičku, tentokrát v zahraničí. Volba padne na italský Turín, kde se nabízí ukrást čtyři miliony dolarů ve zlatě, převážených v obrněném konvoji z letiště do automobilky Fiat. Má to ale háček. Takto rozsáhlou akci je potřeba důkladně zafinancovat, a pak je tu samozřejmě italská mafie, která si něco takového na svém území rozhodně nenechá líbit. Finance nakonec zajistí šedá eminence anglického podsvětí pan Bridger a to ostatní už bude záviset na bezchybném provedení Charlieho troufalého a velmi propracovaného plánu. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (142)

Autogram 

všechny recenze uživatele

Smiešni mafiáni na jednej strane a ešte smiešnejší na druhej, keď ako najstrašnejšiu zbraň používajú bager. A potom stráviť pol filmu v zápche a jazdením hore-dole ma nejako nebavilo. Možno nemám dosť nadhľadu na staré thrillery, ktoré nie sú napínavé, a tiež neobľubujem filmy bez konca. –––– A pozor, v tej krajine sa jazdí na nesprávnej strane cesty. ()

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Tak čekal jsem něco ve stylu remaku z Markem Wahlbergem, ale tento Italian job má společné jen hlavního hrdinu Charlieho Crockera a tři minicoopery. Jinak se celý film nese v duchu klasických kriminálek tehdejší doby se špetkou humoru. Ze začátku se mi to zdálo až moc nezábavné, a v tu ránu jsem si říkal, že je to hodně přehodnocené. Ale druhá půlka se nesla už v zajetých kolejích. Výborné honičky, precizní prácička a Michael Caine tak, jak jsem si ho představoval už od žačátku. Navíc skvěle pasující hudba a konec, u kterého si budete muset udělat závěr vy sami, možná ale i proto to má své kouzlo. 70%. ()

Reklama

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Pomo mi vzal slová z úst resp. spod prstov. Veľmi svieža, štýlová a coolová jednohubka, ktorá síce už riadne zostarla a remake sa mi páčil ďaleko viac, ale vo svojej dobe musela mať zaručene úspech. Mimochodom, keď som sa kedysi k filmu dostal, ani vo sne ma nenapadlo, že v ňom uvidím predchodcu Mr. Beana a to Bennyho Hilla. :) ()

RakeW 

všechny recenze uživatele

Hodně zvláštní film, se zvláštním humorem, zvláštní (velmi vysokou) mírou nadsázky a zvláštními akčními momenty... Úžasný vozový park (těch pětistovek!), pěkné slečny, krásná krajina a skvadra sympatických herců. A těch rozflákaných aut v alpských svazích! A pěkně natvrdo bez digitálních berliček. Ale jak říkám, hodně zvláštní film. Jo, a je tam dost vtipná (!) hudba. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

V několika komentářích se objevuje tvrzení, že remake působí zábavněji. Remaku jsem svého času nadělil velmi průměrné 3* a prakticky dokonale jsem ho vytěsnil z paměti. Opravdu není nač vzpomínat. Originálu nakonec nadělím pouhé 2*. Jedna je za jako vždy výtečného Michaela Caina, druhá za záblesky britského humoru koncentrované především v postavě šéfa britského podsvětí, toho času v nápravně výchovném zařízení. Zbytek tak nějak drhne, není dost vtipný ani dost chytrý, mám pocit, že ani pořádně neví, čím chce být. Vedlejší postavy zlodějského týmu jsou většinou nezajímavé a akční prvky na mě nefungují. Ovšem co stojí za zmínku, je závěrečná scéna, která mi patrně jako jediná zůstane navždy v paměti. Kdyby takhle vypadal i zbytek filmu, byla by to lahůdková věc. Celkový dojem: 45 %. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (17)

  • Budova, na jejíž střechu vyjedou Mini Coopery s policejním autem, je původně veletržní hala Torino Palavela, která byla v roce 2004 přestavěna na sportovní arénu pro potřeby zimních olympijských her v roce 2006. (Marator)
  • Športové vozidlo, ktoré môžeme vidieť počas úvodných titulkov, je Lamborghini Miura, ktoré bolo s maximálnou rýchlosťou 285 km/h jedno z najrýchlejších áut tej doby. (Laslo)
  • Studio Paramount původně chtělo do hlavní role obsadit Roberta Redforda, avšak zcela originální Caineův akcent a přirozená vizáž profesionálního lupiče-gentlemana rozhodly jinak. (venus)

Reklama

Reklama