Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(7)

Bagdád, Irák 2003. Mise: nejasná. Nepřítel: nezjištěný. Délka mise: neznámá. Členové 1. rozvědky námořnictva nemohli předpokládat, co se v průběhu oněch prvních čtyřiceti dnů války v Iráku stane. Na každém kroku se potýkali s nedostatečnými zásobami, frustrací z nekompetentního velení a pochybnostmi o smyslu celé mise. Otevřený, zasvěcený pohled na výsledek moderní americké války byl natočen podle bestselleru Evana Wrighta v produkci Davida Simona a Eda Burnse, kteří se podíleli i na vzniku kriticky oceňovaného seriálu HBO The Wire. Generation Kill je nyní podobně úspěšnou sedmidílnou minisérii z dílny HBO Films. (Magic Box)

(více)

Recenze (287)

sulimo 

všechny recenze uživatele

Jak by řekl Max Klinger (nebo jak se to píše): "Ti, co nemohou velí těm, co mohou".....sice vzhledem k jeho převážně pochybnému intelektu tomu nepřikládáte moc výpovědní hodnoty, ovšem tohle dílo jeho slova potvrzuje natolik, až je to životu nebezpečné. Hodně realistický počin (i když co já vim), v jehož průběhu si říkáte, že to takhle nějak určitě muselo být a i kdyby ne, tak to lépe natočit a napsat prostě nešlo. Skvělé, hnusné, zvrhlé a zejména zoufalé....a o to jde. Seriál, který říká, že vítězství ve válce je jen počátkem nekonečného boje, a jak již víme s desetiletým odstupem, tak má bohužel pravdu. ()

Žralok 

všechny recenze uživatele

Tato sedmidílná minisérie produkovaná HBO Films sleduje osudy jednotky průzkumné čety Amerických mariňáků. Během prvních čtyřiceti dní operace Irácká svoboda. (Americká invaze do Iráku roku 2003). Očima reportéra Rolling Stones, Evana Wrighta. Který se této invaze zúčastnil jako novinářský válečný dopisovatel a roku 2004 své zážitky sepsal v knize. Tato sloužila jako předloha. V některých rolích vojáků můžete vidět skutečné mariňáky kteří se těchto bojů zúčastnily a hrají zde samy sebe. Opravdu surový pohled na současné válečnictví. Na to jak se vojáci museli potýkat s nedostatečnou výzbrojí, výstrojí. Nekompetentním velením důstojníků s celkem nejasnou a neustále se měnící strategií boje. ()

Reklama

tom88 

všechny recenze uživatele

Vysoko kvalitný vojnový sedem dielny seriál z blízkeho východu. Putovanie Irakom až do Bagdádu bol skvelý zážitok na zopár večerov. Akcie je povedal by som, že skôr pomenej ale rozhodne je zvládnutá na výbornú. Digitálne efekty sú využité s rozumom a mierou. Natáčacie prostredie skvelé, réžia sa celkovo vyznamenáva. Dialógy sú na tom horšie, nie že by priam vadili , ale niekedy sa vojačikovia hrali na príliš veľkých drsňákov. Ich reči boli miestami neznesitelné, hlavne jeden vojak z jednotky to už naozaj preháňal. Nemám rád takých kecálkov. Ale keď prižmúrim oko nad zopár negatív, tak určite to je skvelá záležitosť, ktorú môžem len doporučiť. 84% ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Hodně vrstevnatá a důležitá výpověď.. Z komentářů je zřejmé, že dost lidí nepochopilo co ta minisérie vypráví. Fakt že je to celé o válce, ale, že ta válka jakoby postavám i divákovi protéká mezi prsty.., že psychopat i rozumný chlap tvoří jednu nedělitelnou množinu.., že managment sraní je tady výš než psychologický rozbor jednotlivých charakterů (který ostatně není možný, protože tady se individualita ztrácí v genericky testosteronové smečce).., že bez ohledu na úmysly se vždy vše zesere až na rovinu válečného zločinu.., to všechno je na hony vzdálené patriotickým piedestálům typu Bratrstvo Neohrožených, apod. Generation Kill neukazuje velké, dojemné hrdinství. Ukazuje zmar, nekompetenci, chaos, ambice válcující zdravý úsudek, zločiny kryté  za hodnosti a prapor osvobození, zdrcující nehody, tragické přešlapy, frustraci, nudu, absurdní buzeraci. Generation Kill vypráví příběh chlapů co byli připraveni být hrdiny ale skončili jako ztracení žoldáci co nedostali šanci udělat jedinou dobrou věc. ()

Gee.Rocks 

všechny recenze uživatele

Téma války (ať už je to jaká chce) nevyhledávám. Ale Generation Kill je jedna z nejlepších věcí, které jsem viděla. Také mne to svádí porovnávat s The Pacific, ale to nelze... nakonec bych psala jen spoustu zbytečností, protože oba seriály jsou o něčem úplně jiném. Nejen o jiné válce, ale i o jiných charakterech a událostech. ()

Galerie (89)

Zajímavosti (18)

  • Generál Mattis (Robert John Burke) měl opravdu volací znak Chaos. Toto označení přijal trochu žertem od svého mužstva, protože jednou, když přišel na štáb, bylo na nástěnce napsáno 5 slov pod sebou: „Commander has an outstanding solution“ („Velitel má vynikající řešení“). První písmena dala dohromady slovo „Chaos“. (DeziDiCzorka)
  • Chybou v zásobování dostali mariňáci protichemické obleky v lesní kamufláži "Woodland", což se během operace Irácká svoboda v roce 2003 skutečně stalo. (c.tucker)
  • Humvee 1. průzkumného oddílu byly vyzbrojeny buď granátometem Mk. 19 nebo těžkým kulometem Browning M2 ráže .50 BMG. (c.tucker)

Reklama

Reklama