Reklama

Reklama

VOD (1)

Během řádění hurikánu Katrina zachrání neworleanský policista Terence McDonagh (Nicolas Cage) trestance ze zatopeného vězení, ale sám si poraní záda a vytvoří si závislost na utišujících lécích. V průběhu následujících šesti měsíců si však vypěstuje i závislost na drogách, hlavně kokainu, který získává z policejního depozitu. Také mu k němu dopomáhá prostitutka Frankie (Eva Mendesová) se kterou udržuje partnerský vztah. I přes tuto stinnou stránku své osobnosti je Terence jedním z nejlepších místních vyšetřovatelů a je povolán objasnit pětinásobnou vraždu senegalské rodiny. Stopa vede k vůdci drogového gangu s přezdívkou „Velký Fate“ (Xzibit). (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (526)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Vôbec nie špatnej film, ale rovnako, ako policajt v názve, ktorý nie je je až tak špatnej ako divnej, je tento Herzogov americký remake amerického originálu, ktorý skoro nikto nepoznáme, poriadne šľahnutý. Herzog chcel asi do kín dostať niečo, na čo nie je bežný divák zvyknutý a urobiť tým poriadny vietor. Bohužiaľ mu na to neskočili príliš ani diváci, ani kritici a nie je sa čo čudovať. Detektívna zápletka je v pohode, ale to ostatné je skôr pre undegroundových podivínov. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Tak že by konečně Nicku? Že bys po těch všech příšerných výkonech a filmech, kde ti hořela hlava, čuměl si do budoucnosti nebo běhal po lese stačil jeden pernamentně sjetej policajt? Vypadá to, že ano, protože Cageovi tahle role opravdu sedla a až na jednu scénu hraje opravdu výborně. Celý film navíc Herzog točil v tak trochu oldschool hávu a soustředil se především na Cagevu postavu, než na nějaký detektivní zápletky. Což je jedině dobře, protože postava je to fakt výborná. Zasazení do New Orleans po Katríně tomu taky přidává a až na pár scén, ve kterých to vypadá jako by sám Herzog při natáčení něco sjížděl, to má režisér pevně v ruce.70% ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Nicolas Cage znovu roztočil svůj pestrý herecký rejstřík, látka, do které se položil, však u mě zůstala tak v půli očekávání. Oldschoolová kriminálka má své momenty, místy je zajímavá, jindy odvážná, občas ztrácí na tempu. Mnohdy se divák nestačí divit (chameleoni, duch mrtvoly tancující break-dance), občas si posteskne, proč není unavený dělník filmového průmyslu Cage takhle cool pravidelně. Scény si krade pro sebe, nadává, krade, šňupe, vydírá, porušuje vše možné. Možná škoda, že chybí jedna hlavní dějová linka, ale více pracovních a soukromých motivů. V sestavě filmů o zkorumpovaných policistech bez svědomí se nicméně tenhle kousek určitě neztratí. Eva Mendes luxusní. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Nedá se než souhlasit, duše Nicolase Cage stále tančí (i duše Vala Kilmera), ale je to trochu těžké uvěřit po všech jeho prohřešcích z blízké minulosti. Duši Wernera Herzoga netřeba zmiňovat, ta tančí bez přestávky už 50 let. Remake BAD LIEUTENANT z 80. let koneckonců natočil jen na základě toho, že někde zaslechl námět filmu a docela netypicky se pohybuje na hraně temné krimi a dusné komedie (občas se dá těžko určit jestli Cageova tvář zračí neurózu nebo mírnou nadsázku). ()

predators 

všechny recenze uživatele

No teda potěš, jestli má toto být "z mrtvých vstání" Nicolase Cage! Jeden skok tam, druhý zase támhle a do toho nějaká ta čára. To celé pětkrát, netřepat, promýchat lžičkou a je zaděláno na skoro průměrnou kriminálku. Dobrá tedy, zvedneme sledovanost tím, že do hlavní role obsadíme Cage, který má s podobnou tématikou již nějaké zkušenosti. A snad ani nebude vadit, že jeho hlas a všechny dialogy uspí kohokoliv, když před tím vypijeme litr kávy. I tak se mi už dlouho nestalo, abych u jednoho filmu usnul 2x. 10% ()

Galerie (45)

Zajímavosti (15)

  • Nicolas Cage (Terence McDonagh) sa vyjadril, že nedroguje a nikdy nedrogoval s výnimkou pár víkendov pred 25 rokmi. Odvtedy je čistý a proti drogám. No keď bol v Austrálii, dostal sa k nemu scenár k tomuto filmu a v Austrálii je bežné, že keď doktor zavádza pacientovi sondu, dostane roztok s istým percentom kokaínu, aby sa mu rozšírili cievy a sonda s kamerou mohla prejsť. Cage dostal takúto dávku a následne si písal poznámky o tom, aké mal stavy (sucho v ústach, prehĺtania, pocity nepremožiteľnosti), pretože mu to pripomenulo stavy spred 25 rokov. Následne si po "vytriezvení" poznámky prechádzal a na ich základe hral. (HOMERjeALIEN)
  • Film sa pôvodne odohrával v New Yorku, ale Nicolas Cage zmenil prostredie na New Orleans, aby mestu pomohol po hurikáne Katrina. (Arsenal83)
  • „Scéna tancujúcej duše“ je zjavnou poctou Herzogovej ranej klasike Stroszek (1977), ktorá obsahuje ikonickú scénu tancujúceho kurčaťa v podaní presne tej istej piesne Sonnyho Terryho „Old Lost John“. (Arsenal83)

Související novinky

Z filmu Bad Lieutenant vznikne franšíza

Z filmu Bad Lieutenant vznikne franšíza

13.07.2021

Kdysi dávno existovaly plány učinit z drsné krimi Bad Lieutenant/Poručík s Harvey Keitelem v hl. roli filmovou sérii. Snímek z roku 1992 měl sice přísný mládeži nepřístupný rating, diváky si však… (více)

Nicolas Cage přichází o zrak

Nicolas Cage přichází o zrak

26.01.2014

Těžko říci, jestli má Nicolas Cage špatného agenta, nebo už o něj přední hollywoodští filmaři nemají takový zájem, pravdou ale je, že v poslední době jde oscarový herec z jednoho průměrného žánrového… (více)

Reklama

Reklama