Reklama

Reklama

VOD (1)

Během řádění hurikánu Katrina zachrání neworleanský policista Terence McDonagh (Nicolas Cage) trestance ze zatopeného vězení, ale sám si poraní záda a vytvoří si závislost na utišujících lécích. V průběhu následujících šesti měsíců si však vypěstuje i závislost na drogách, hlavně kokainu, který získává z policejního depozitu. Také mu k němu dopomáhá prostitutka Frankie (Eva Mendesová) se kterou udržuje partnerský vztah. I přes tuto stinnou stránku své osobnosti je Terence jedním z nejlepších místních vyšetřovatelů a je povolán objasnit pětinásobnou vraždu senegalské rodiny. Stopa vede k vůdci drogového gangu s přezdívkou „Velký Fate“ (Xzibit). (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (526)

Faustka 

všechny recenze uživatele

Peprná krimi s neotřelým nábojem. Herzog nám předhodil nadupanej matroš vsakující se do všech pórů. Jeho McDonagh(Cage) bez skrupulí všechny válcuje(a taky uválcuje). Útlum Vicodinem oživuje o dost výraznější berličkou a drobnější(ale svinsky bolestivej) tělesnej handicap nahrazuje samolibým vzezřením a drsnějšími způsoby. Ale ve skrytu duše je pořád tím správňákem s plackou. :-) „Daruji zelené leguány. Zn.: Šetrné zacházení.“ ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Mohl to být klidně oslnivý návrat Nicolase Cage ve vynikajícím temném thrilleru, ale s tímto resumé budu opatrnější, protože střihačovy nůžky zahálely a nechaly ve filmu menší guláš, který scénář a režisér Herzog s tendencí k televiznímu zpracování nedokázali stmelit v kompaktní celek. Cage hraje poručíka Neworleanské policie, který zrovna nepatří k příkladným policistům. Fetuje, má svérázné vyšetřovací metody, rád sází, je skrz naskrz prohnilý korupcí, a když dostane na starost vyšetřit případ pětinásobné vraždy, je mu docela jedno, jak to dopadne a jestli vraha dopadne, hlavně, že se sjede se všemi podezřelými individui, která se v případu nachomítnou. Tak nějak jedno to bylo docela i mně, jak se příběh bude vyvíjet, ale pokud film jako celek nejvíce selhává vlivem nehodícího se pozitivního závěrečného vyznění, je nutno ocenit jednotlivé scény, které jsou sice většinou dobré, ale o žádných se nedá prohlásit, že by byly vyloženě strhující nebo nějak extra natočené. Jednou z těch, které snesou přísnější metr, je například scéna, ve které Cage zneužije své pravomoci a před klubem náhodně odchytne dvojici mladých lidí s fetem, kterým dá pocítit, kdo má tady jasně navrch. Jenže takových scén je ve filmu méně, a když už se schyluje na lepší časy, tak jsou stejně roztříštěny do epizodního provedení, kterému ovšem chybí pořádný příběhový tmel nebo si režisér neodpustí do děje napasovat pár scén, ve kterých má Cage halucinace po požití drog, ale tyhle scény ani trochu nefungovaly.Tyto nemalé výhrady kompenzuje nahrblý poručík z oddělení vražd Nicolas Cage, jehož herecká kreace je po delší době obdivuhodná. Sice nešlo s jeho věčně sjetou postavou jakkoliv sympatizovat a ani není jasné, jak se přes svůj laxní přístup k práci vypracoval až na takovou policejní hodnost a je s podivem, že si jeho nadřízení ani kolegové nikdy nevšimli, jak je zfetovaný, ale on svého zkaženého poručíka zahrál bravurně. Ve vedlejších rolích jsou k vidění známí herci, ale větší prostor dostala jen na fetu závislá prostitutka Eva Mendes. Film samotný mě příliš nestrhl, chtělo ho více prostříhat, aby dostal dynamický náboj, anebo ho celkově zkrátit, anebo vyměnit režiséra. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $25miliónovTržby USA $1,702,112Tržby Celosvetovo $10,583,889Tržby za predaj DVD v USA $4,029,925 //počet predaných kusov 261,108║ Bol som zvedavý ako Nicolas Cage zvládne vážnejšiu úlohu po tých všelijakých fantasy filmoch ale nakoniec to bolo bez šance na úspech, lebo režisér Werner Herzog až moc uletene popustil uzdu pri tvorbe tohto filmu. Ťažko sa tu je niečoho zachytiť, čo vlastne chcel týmto pokusom povedať, lebo toto išlo dosť mimo mňa, taktiež tie dokumentárne zábery zvierat boli fakt mimo. /videl v kine: 30%/ ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Halucinácie boli fajné, ale opajcnuté zo Strach a hnus v Las Vegas. Cageovo prehrávanie v úlohe večne sfetovaného policajta úžasné, no prehrávanie celého hereckého ansámblu i za triezva vo filmoch Johna Watersa chutí viac, pretože je omnoho viac šľahnuté a vymykajúce sa z bežného rámca, práve tým, že nenormálne (v zmysle malomestskej normality) sa chovajú temer všetci a bez barličky drôg. Humor v štýle: rob čokoľvek, keď na to máš gule ma neoslovil, nakoľko len reflektuje implantované vzory správania sa z lesklých stránok magazínov o životnom štýle či príručiek pre vysoko ctižiadostivých. No a nakoniec - obraz šialeného prefetovanca vo filme Abela Ferraru zachytil policajta svojej doby - neschopnú, hazardérsku a exhibujúcu trosku. Činila pokus o pokánie za to aká je, za to čo spôsobila. Herzog to posunul: policajt dneška neľutuje žiadne svoje svinstvo, všetko je ok! Hrdo a sebavedome spolupracuje s mafiou. Selektívne a náhodne napokon zatkne tých, ktorých dolapenie intuitívne vedie ku kariérnemu vzostupu. Povolené je všetko. Vnútorné pochybnosti sú odstrihnuté vírom zábavy. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Už titulek filmu naznačuje, že zde je hlavní hrdinou polda, který ví, že je špatný, ale taky je natolik sebekritický, aby věděl, že je to ještě pro něho jako člověka přijatelné povolání a že je lépe být špatným poldou, než špatným zločincem. Pravděpodobnost, že špatný polda půjde do vězení je nižší než že špatný zločinec půjde do basy. Hlavní postava tohle ví, takže se snaží snížit pravděpodobnost, že by šel do basy, třebaže jak občas je možno z jeho počínání na plátně vypozorovat, tak si o pobytu ve vězení nemyslí nic špatného, a zachrání třeba i vězně přžed utonutím, na což by se řada poldů vykašlala, a dělala by, že tonoucího nevidí. "Špatný polda" ale za "dobrý" čin získává chronické bolesti, takže vyznamenání, které dostává je mu skrz zničené zdraví k ničemu a musí se léčit a tlumit bolesti se moc nedaří. Aby se vykurýroval, tak potřebuje "špatný polda" nějakou dobrou chemii a už se valí jeden problém za druhým... Obsah filmu je ale zastíněn přílišnými efekty, a hrou temných barev, rychle se střídajícími záběry, a nepříliš vhodnou hudbou. *** (10.3.2011) ()

Galerie (45)

Zajímavosti (15)

  • Herzog o halucinačnej scéne s leguánmi: "Nie je nič úžasnejšie ako vidieť Nicolasa Cagea a jašterice spolu v jednom zábere." (Arsenal83)

Související novinky

Z filmu Bad Lieutenant vznikne franšíza

Z filmu Bad Lieutenant vznikne franšíza

13.07.2021

Kdysi dávno existovaly plány učinit z drsné krimi Bad Lieutenant/Poručík s Harvey Keitelem v hl. roli filmovou sérii. Snímek z roku 1992 měl sice přísný mládeži nepřístupný rating, diváky si však… (více)

Nicolas Cage přichází o zrak

Nicolas Cage přichází o zrak

26.01.2014

Těžko říci, jestli má Nicolas Cage špatného agenta, nebo už o něj přední hollywoodští filmaři nemají takový zájem, pravdou ale je, že v poslední době jde oscarový herec z jednoho průměrného žánrového… (více)

Reklama

Reklama