Reklama

Reklama

Během řádění hurikánu Katrina zachrání neworleanský policista Terence McDonagh (Nicolas Cage) trestance ze zatopeného vězení, ale sám si poraní záda a vytvoří si závislost na utišujících lécích. V průběhu následujících šesti měsíců si však vypěstuje i závislost na drogách, hlavně kokainu, který získává z policejního depozitu. Také mu k němu dopomáhá prostitutka Frankie (Eva Mendesová) se kterou udržuje partnerský vztah. I přes tuto stinnou stránku své osobnosti je Terence jedním z nejlepších místních vyšetřovatelů a je povolán objasnit pětinásobnou vraždu senegalské rodiny. Stopa vede k vůdci drogového gangu s přezdívkou „Velký Fate“ (Xzibit). (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (526)

Fr 

všechny recenze uživatele

MAJÍ RYBY SNY?. ..... /// Schopnej polda s vyzáží Hrbáče, kterej dokáže v domově důchodců udělat pořádný dusno – to je N.Cage, který díky zranění a postupné závislosti na heroinu má výhodu, že nikdo nemůže napadnout jeho ,,herectví“. A tak šetří zločin a přitom dělá spoustu nezajímavých věcí, při kterých mě vždycky napadne, že je to nudná kravina. Možná ne úplně největší, ale rozhodně je to DIVNEJ film, jehož poslání mi uniká. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Musím vidět každej film, kde je leguán. 2.) Jsem drogově závislej policajt, kterýho život stojí za hovno. 3.) Werner Herzog je můj nejoblíbenější režisér. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Původní verze stála zejména na vykreslení postavy a "příběhu" velice nadaného poldy-feťáka ... Byla to naprostá pecka, která skvěle vystihovala svět drog v 70. a 80. letch ... Příběh byl jen okrajovou návazností na to, aby film nějak vyústil ... Až mysteriozní završení filmu, bylo možná trochu moc, ale přesto mělo svůj význam ... V remake jsem rozhodně nevěřil, ale to, co předvedl Cage, je naprostá pecka, dovoluju si říct, že v rámci dnešního světa drog, se svým hereckým projevem a proměnou skutečně vyrovnal i Kietelovi z původní verze ... Už jeho vyzáž byla pro roli skutečně dokonalá. K tomu špičková kamera a dokonce i zajímavý děj a úžasné vyjebávky ... I když nebyl tak drsný a odpudivý jako Kietel z původní verze, i tak si roli moderního feťáka, ale přesto nadaného poldy užíval naprosto bravurně ... a vyjebal úplně se všemi ... Nebýt zasazení drog a proměny hrdiny pod jejich vlivem, byla by to průměrná kriminálka. Ale tady obě stránky filmu hrály prim a děj byl výtečně srovnán se sfilmovanou sondou do světa moderního feťáka poldy ... Komu se zdál být film debilní, nelogický, dialogy přiblblé, totálně iracionální atd., tak je to jen tím, že neví nic o drogách ... Já s čistým svědomím a "bohatou minulostí" můžu tvrdit, že "TAKHLE TO JE" ... A proto dávám za 5*, protože je film pro mne prostě srdeční záležitostí, jak s tou umělou euforií, tak hnusem, smutným životem a sociálním úpadkem ... Nečekaná pecka, kterou ale běžní diváci nepoberou ... ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Prazvláštny halucinogénny patvar bad-cop thrilleru s vynikajúcim Cageom a sexy Mendeskou. Neeticky atraktívna temnota ktoré síce baví, ale zároveň neuspokojuje "vyššie zmysly" tak ako by mohla. Bez Cagea by to zapadlo prachom bez povšimnutia. V rámci jeho filmografie posledných rokov ale svetlá chvíľa. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Když jsem tenhle film viděl, český název ještě neexistoval. Nutno dodat, že lepší vybrat ani nemohli. Nicolas Cage zde sice předvádí docela dost zvláštní herecký výkon, při kterém se většinu filmu, kdy není zhulenej, zfetovanej a zdrogovanej, tváří jako schrbená děfka, co není schopná dojít ani na hajzl, aniž by si nezastěžoval. Jenže jakmile mu vlezete pod kůži, tak už se nezastaví. Po půl hodině se začnou dít skutečně pekelný věci, kterým francouzští lehce uplatitelní policajti nemají šanci konkurovat. Nicolas Cage ukazuje skutečný herecký výkon! Po delší době se mi jeho role skutečně líbí. Je svým způsobem akční, drsná, nadsazená a v jistých chvílích neskutečně agresivní. Není to sice nic z toho, co by se k němu hodilo, ale je to přesně to, co bych od něj nikdy v životě nečekal. A proto mě tak dokonale překvapil. Evidentně ale nepřekvapil zbytek diváků, jelikož film skončil v modrém rozpoložení, blížícím se 70ti procentnímu ohodnocení. Podle mě si to film nezaslouží a je mi naprosto jedno, zdali je film remakem, nebo tu Nicolas Cage hraje trošičku jinak, než jsou na něj všelijací odborníci zvyklí. Já se u něj výborně bavil a s klidem bych některé scény přirovnal k jednomu jedinému policajtovi. Vášnivému fanouškovi Atletico Madrid Bouřlivákovi Torrentemu ze Španělska. Jen s tím rozdílem, že tenhle film se tváří vážnějc, i když asi ve skutečnosti vážný není. Ale ksicht Nicolase na plakátu jasně určuje, že tenhle film je prostě peklo jako prase a vidět se musí. Pro mě je to jeden z nejvýraznějších hereckých výkonů právě Nicolase, jaký jsem kdy viděl. A to se zrovna neřiká každý den, ještě když si uvědomím, že jemu vychází každou chvíli nový film. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Špatný není jenom polda, ale podle mého mínění bohužel celý Herzogův film. Herzog patří k režisérům, jejichž výsledky kolísají jako vrstevnice v Himalájích a tady podle mě přestřelil. Snaží se v podstatě o totéž, co v jiném žánru vyšlo na jedničku v případě Obchodníka se smrtí nebo Děkujeme, že kouříte. To znamená stylový "cool" film s cynickým antihrdinou a jeho svérázným hodnotovým žebříčkem. Ale zatímco výše zmíněné tituly měly svůj nezaměnitelný styl, byly kompaktní a nejenom bavily, ale i dávaly nepříjemné morální lekce, tady to od počátku tak nějak drhne a rozjíždí se to na všechny strany. Může za to scénář, režisér a bohužel i Nicolas Cage v hlavní roli. Ten díky svému stylu života a děsivým dluhům, které by dokázal nasekat, i kdyby mu patřil Gasprom a British Petrols dohromady, bere v posledních patnácti letech v podstatě jakoukoli nabídku a hraje ve vyložených ptákovinách, nicméně drží si jakous takous úroveň, tohle je ale první případ, na který si vzpomenu, kdy svým přístupem a přehráváním film zabíjí. Té postavě a jejímu přežívání v prostředí, které by v reálu jeho těžkou drogovou závislost a rozpad osobnosti muselo zatraceně rychle odhalit, zkrátka nevěřím. Celé bych to byl ochoten akceptovat jako ryzí komedii v duchu rodiny Simpsonových, kdy nýmand přežívá díky neuvěřitelnému štěstí a souhře okolností, ale takhle vážně ne. Ten film prostě není dost chytrý, aby dokázal prodat to, co zamýšlí. Celkový dojem: 40 %. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (10)

  • Nicolas Cage (Terence McDonagh) sa vyjadril, že nedroguje a nikdy nedrogoval s výnimkou pár víkendov pred 25 rokmi. Odvtedy je čistý a proti drogám. No keď bol v Austrálii, dostal sa k nemu scenár k tomuto filmu a v Austrálii je bežné, že keď doktor zavádza pacientovi sondu, dostane roztok s istým percentom kokaínu, aby sa mu rozšírili cievy a sonda s kamerou mohla prejsť. Cage dostal takúto dávku a následne si písal poznámky o tom, aké mal stavy (sucho v ústach, prehĺtania, pocity nepremožiteľnosti), pretože mu to pripomenulo stavy spred 25 rokov. Následne si po "vytriezvení" poznámky prechádzal a na ich základe hral. (HOMERjeALIEN)

Související novinky

Z filmu Bad Lieutenant vznikne franšíza

Z filmu Bad Lieutenant vznikne franšíza

13.07.2021

Kdysi dávno existovaly plány učinit z drsné krimi Bad Lieutenant/Poručík s Harvey Keitelem v hl. roli filmovou sérii. Snímek z roku 1992 měl sice přísný mládeži nepřístupný rating, diváky si však… (více)

Nicolas Cage přichází o zrak

Nicolas Cage přichází o zrak

26.01.2014

Těžko říci, jestli má Nicolas Cage špatného agenta, nebo už o něj přední hollywoodští filmaři nemají takový zájem, pravdou ale je, že v poslední době jde oscarový herec z jednoho průměrného žánrového… (více)

Reklama

Reklama