Reklama

Reklama

Tři přátelé, tři policisté, tři příběhy. Strhující drama z prostředí newyorského policejního sboru, jež realistickým způsobem zachycuje, jak jednoduché je překročit hranici oddělující od sebe muže na straně zákona a zločinu. Každodenní povinnosti řadových policistů ve městě, které nikdy nespí a nedovolí usnout ani divákům v kině. Režisér Antoine Fuqua (Training Day) opět dokázal nevšedním, a přesto drsně realistickým, způsobem zachytit život strážců zákona. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (300)

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Fuqua umí točit filmy, tentokrát jsem si pustil z jeho tvorby tuto solidní žánrovou detektivku, která sice nemá čím překvapit, ale jede na zajetém systému, kde se nedá nic v zásadě zkazit. Příběh je rozdělen na tři linie, kde pojednává o jednotlivých hrdinech. Nejlepší byla asi linie s Donem Cheadlem, který coby infiltrovaný policista má přivést gangstera Snipese ke spravedlnosti, ale jak tomu tak bývá, tak čím dál tím více mu přirůstá srdce k gangu, že ani už časem neví, kdo doopravdy je a co je jeho úkol. Cheadle je skvělý herec, své zkušenosti zde dokázal naplno zužitkovat. Část s Gerem mi přišla asi nejslabší, protože nenabídla nikterak zajímavou zápletku. Nebyla špatná, ale já bych docela dost věcí změnil. Hawke se svými rodinnými problémy a chtíčem ukrást peníze drogovým dealerům podal impozantní výkon. Zde bylo jasné, že dobře to s ním skončit nemůže. Líbilo se mi, jak se na konci všechny tři příběhy spojily a hlavní protagonisté se sešli v jednom baráku. Závěr byl dost hutný, krví a mrtvolami se nešetřilo, holt došlo i na hlavní hrdiny. Film měl nějaké nedostatky, ale v rámci žánru pořád nadprůměrný produkt. Za mě dávám 74 % ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

** FILM PLUS - I po druhé projekci ponechávám 3 hvězdičky, bohužel. Bohužel proto, že ve snímku hraje spousta kvalitních a známých herců, kteří zde díky slabému scénáři neměli možnost zdaleka vymáčknout ze sebe maximum. První hodinu se sáhodlouze seznamujeme s postavami, kde se téměř nic neděje. Poté se osudy začínají proplétat a v druhé polovině se konečně začíná něco dít. Závěr lehce emotivní, hlavně osud Ethana Hawka. CZ dabing celkem ušel (až na Gereho, kde si ho střihl pan Mahdal, dle mého špatná volba) a já tak po 130 minutách mohl pouze konstatovat, že to nebylo tak zlé, ale dalo se z tohoto námětu vykřesat daleko daleko více. 60% ()

Reklama

Dubro 

všechny recenze uživatele

Brooklyn´s Finest nie je zrovna upgreadom Training Day, ale ako slušný sequel je pozerateľný. Etán Propán Bután Havke zvládol svoju postavu úplne bravúrne a Ričŕd zvaný Gere len potvrdil fakt, že aj s malým šašom sa dá zahrať veľká úloha. Ďalšie postavy vám síce psychosomatický šok nespôsobia, no dokážu, že Brooklyn je „stoka“, v ktorej žiť by ste nechceli. (Len či netrepem...) ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Fugua do svojej filmovej skladačky nazháňal skutočne 'hollywood's finest', škoda však, že on do tej spoločnosti najlepších nepatrí. Márne sa žánrovo snaží priblížiť svojmu najväčšiemu hitu spred ôsmych rokov. Dokonca ani prítomnosť jeho najväčšej hviezdy mu s týmto filmom nepodarila preraziť na úplné výslnie. Mne však aj tento nadštandard stačí k tomu, aby som konečne po dlhej dobe mohol oceniť dobrú gangsterskú krimi-drámu. Prvá polhodinka je naozaj pomalá, ale citeľne navodzuje atmosféru tak, že divák až s nechutnou nervozitou čaká, kedy nastane ten zlomový moment, keď do príbehu vstúpia momenty toho pravého napätia. No a po tomto momente už nemám čo vytknúť trojpríbehová línia do seba skvelo zapadne, a aj keď tá skladačka nie je premyslená tak detailne ako napríklad v Iñárrituových snímkoch, tak tu mi to tak vyhovovalo. 80%. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Příliš dlouhé, první gradující scény přicházejí asi po 90 minutách, stojí rozhodně za to, ale ... Tempo není nikterak zběsilé, Training Day byl trošku z jiného soudku. Přitom nemohu říct že bych se u Brooklyn's Finest nudil. Herecké obsazení k tomuto nedává ani na chvilku příležitost. Líbilo se mi sledování všech tří dějových linií, v nichž každá postava prožívala své problémy. Policejní práce prostě není žádné peříčko. 60% ()

Galerie (52)

Zajímavosti (4)

  • Počítačová hra, ktorá sa mihne na obrazovke je "Mercenaries: Playground of Destruction" od vývojárov z Pandemic Studios. (Real Tom Hardy)
  • Ve scéně, kdy Tango (Don Cheadle) na střeše budovy chytne gangstera a namíří na něj zbraň, drží mu jí přímo u krku. V záběru z jiného je však zbraň o mnoho dál. (TheDave)
  • Slovo "fuck" ve filmu zazní 270krát, což je 1,93krát za 1 minutu. (Dixxx)

Související novinky

Pátá Past, čtvrtý Blade, nové Prcičky...

Pátá Past, čtvrtý Blade, nové Prcičky...

25.02.2010

...a spousta dalších pokračování v dnešní novince. Neztrácejme čas: Bruce Willis po fiasku s Náhradníky ví, že jeho kariéru už zachrání jen návrat k nejslavnější postavě a tak si představuje, že by… (více)

Reklama

Reklama