Reklama

Reklama

Tři přátelé, tři policisté, tři příběhy. Strhující drama z prostředí newyorského policejního sboru, jež realistickým způsobem zachycuje, jak jednoduché je překročit hranici oddělující od sebe muže na straně zákona a zločinu. Každodenní povinnosti řadových policistů ve městě, které nikdy nespí a nedovolí usnout ani divákům v kině. Režisér Antoine Fuqua (Training Day) opět dokázal nevšedním, a přesto drsně realistickým, způsobem zachytit život strážců zákona. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (300)

mzss1 

všechny recenze uživatele

|72%| O tomhle filmu vím už delší dobu, ale nějak jsem se k tomu nedostal. Jenže režisér Fuqua mě poslední dobou jen a jen těší jeho filmy. Celkem jsem od něj viděl, a sice: Slzy slunce, Odstřelovač (S M.Wahlbergem), Pád bílého domu, Equalizer a Bojovník. Všechno jsou to solidní filmy. No a co tihle Nejlepší z Brooklynu? Rovněž je to dobrý film, sice ne bůh ví jaká bomba, ale přesto, tyhle typy thrillerů mám rád. Film sleduje několik postav a v konečném rozuzlení se všichni sejdou na konci. Nemají nějak nic společného, ale i tak to má zajímavé nápady. Tempo je pozvolné, postavy se jednoduše v obyčejných scénách projevují, to mi rozhodně nevadilo. Jen to chtělo něco víc zapamatovatelného, nějaké zvraty, dramatické scény a nějaká ta akcička navíc. Finále bylo ale dobré, spoustu přestřelek, takže se tu i pár nečekaných zabití najde. Hudba solidní. Richard Geere, Ethan Hawke, Don Cheadle a Wesley Snipes podali solidní her.výkony. Žádná z postav nebyla žádný svatoušek – o to, to bylo zajímavější. Těžko soudit kdo z nich byl lepší. Podobných záležitostí jsem viděl už více, takže rozhodování mezi 3 a 4 hvězdou netrvalo u mě moc dlouho. ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Antoine Fuquu mám rád. Jeho Training Day je už v podstatě klasikou. Nejlepší z Brooklynu jsou filmem v mnohém podobným(Ethan Hawke v hlavní roli, prostředí policie a zločinu, atmosféra), přesto jiným a ve výsledku vyznívají diametrálně odlišně. Pomalé tempo vyprávění mi vyhovovalo, napomáhalo tomu, aby na člověka dýchla tísnivá atmosféra letního Brooklynu. Wesley Snipes dostal po dlouhé době šanci v "áčkovém" snímku a ve vedlejší roli rozhodně nezklamal. Ethan Hawke je tradičně skvělý, Richard Gere v odevzdané póze neméně dobrý a Don Cheadle taktéž. Co si mne však zcela získalo, byla hudba Marcelo Zarvose. Nemrzí mne tak ani možná trochu zbytečně "protnutý" závěr. ()

Reklama

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Kriminálna mini-mozaika príbehov mužov v uniformách z Brooklynu, ktoré vlastne spolu ani nesúvisia a hoci sa nedá označiť za sklamanie, aj napriek solídnej réžii nezanechá snáď s výnimkou záveru na divákovi žiadny výrazný otlačok. Don Cheadle a Ethan Hawke síce tradične nesklamali a minimálne vo výkone Wesleyho Snipesa, ktorý dokazuje, že má na viac ako na videokariéru ponúka Brooklyn's Finest aj niečo navyše. Na špičku v žánri to však, bohužiaľ, nestačí. 70% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Kdyby to nebylo tak zbytečně natahované, tak mě to možná i baví, ale v tomhle případě jsem měl prostě pocit, že přede mnou defiluje spousta postav, kdy pouze z té, kterou hrál Richard Gere, jsem měl pocit, že je opravdu zajímavá. Závěrečný masakr je celkem cool, ale to je tak trochu všechno. Výborní herci v průměrném až podprůměrném filmu. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Policejní thrillery patří mezi mé nejoblíbenější žánry. Jeden z nejlepších natočil právě Antoine Fuqua s Ethanem Hawkem v hlavní roli, avšak napodruhé se jim vzájemná spolupráce příliš nepovedla. Nejlepší z Brooklynu nám představuje současnou odvrácenou stranu Brooklynu (i když nevidíme žádné klasické ikonické výjevy obvyklé právě pro Brooklyn, tak může klidně dojít k záměně za jakékoliv jiné město než New York), drogy, násilí a sex je tu vyobrazen v té nejsyrovější formě, na jakou jsme u Fuquy zvyklí. Všechny tři hlavní postavy se pohybují na hranici dobra a zla, nevíte komu fandit (alkoholismus, krádeže peněz drogových kartelů, hra na obě strany) a co je nejhorší - žádná z postav nemá dostatek času vás přesvědčit o opaku, snad až na posledních pár scén. Film tak vlastně ukazuje, že v Brooklynu aby poctivého člověka pohledal. Po herecké stránce není komu co vytknout a také forma vypadá bez chyby, jenomže to tentokrát jako celek za moc nestálo. Z námětu šlo vytřískat o hodně více. Nakonec ale přece jen přihodím třetí hvězdu, a to za závěrečné krvavé vyvrcholení, které dává místy vzpomenout na Training Day. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (4)

  • Slovo "fuck" ve filmu zazní 270krát, což je 1,93krát za 1 minutu. (Dixxx)
  • Počítačová hra, ktorá sa mihne na obrazovke je "Mercenaries: Playground of Destruction" od vývojárov z Pandemic Studios. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Pátá Past, čtvrtý Blade, nové Prcičky...

Pátá Past, čtvrtý Blade, nové Prcičky...

25.02.2010

...a spousta dalších pokračování v dnešní novince. Neztrácejme čas: Bruce Willis po fiasku s Náhradníky ví, že jeho kariéru už zachrání jen návrat k nejslavnější postavě a tak si představuje, že by… (více)

Reklama

Reklama