Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve Francouzské Polynésii došlo vinou pokusných jaderných explozí k silnému ozáření. Po nějaké době je napaden japonský tanker neznámým obrovským netvorem. Mezitím je mladý americký biolog Niko Tatopoulos, expert v oboru vlivu radioaktivního záření na živé organismy, povolán ministerstvem vnitra k naléhavému úkolu. V Panamě byly totiž objeveny obrovské stopy neznámého veleještěra. O případ napadené lodi se začne zajímat záhadný Francouz Philipp Roaché, který tvrdí, že zastupuje pojišťovnu. Niko si myslí, že jde o nový druh živočicha, který vznikl mutací, a jeho vyjádření se dostane i na televizní obrazovky, kde ho zahlédne bývalá snoubenka, snaživá reportérka Audrey. Vypukne panika, obrovský, téměř stometrový netvor vstoupí do ulic New Yorku a ukryje se v metru. Na Nikův návrh je navezena na blízké náměstí obrovská hromada ryb, která netvora přiláká. Audrey, která Nika vyhledá, se zmocní tajných záznamů a sestříhá z nich reportáž, kterou se pokusí proslavit. Na scéně se opět objeví Roaché. Ve skutečnosti je agentem francouzské tajné služby a má za úkol Godzillu zabít. Uvnitř slavné Madison Square Garden čeká muže děsivé překvapení v podobě téměř dvou set vajec, z nichž se začínají líhnout malé Godzilly. Niko se pokusí upozornit na nebezpečí, které hrozí lidstvu, a snaží se s agentem, Audrey a kameramanem Victorem uniknout hladovým mláďatům. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (771)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Jeden z mnoha filmů, který jsem si v dětství pouštěl na VHS a jakmile skončil, přetočil jej a pustil si znovu. Tehdy jsem neměl povědomí o nějakých jiných dílech, pouze jsem vždycky litoval toho, že Emmerichova Godzilla se nikdy sequelu nedočkala. Pro mě to bylo dost zásadní, takovouhle velkou ještěrku nemohl nabídnout ani Jurský park, který jsem také sjížděl stále dokola. K filmu se z nostalgie kdykoliv rád vrátím a stále stejně se bavím, směju se některým až příliš přepáleným akčním scénám a vychutnávám si obsazení. Jestli mít ve filmu nějakého frantíka, tak Jeana Reno...85% ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Mnohi nemaju radi Emmericha kvoli jeho prehnanosti pri tzv. popcornovych filmoch, akym je trebars tento film, ale aj v roku 2011 som si vychutnal reprizu Godzilly podobne rovnako, ako aj v roku 1998. Taky sci-fi thriller CLOVERFIELD / MONSTRUM (2008) sa mi sice pacil viac, lebo tam bola akasi vaznost a autentickost rucnej kamery, ale Godzilla bol cisty popcornak, stvoreny pre zabavu a natoceny tak, aby nebol mladezi nepristupny. Mne osobne sa to opät pacilo a nemozem dat menej, ako 4 *, kedze vizualne efekty boli na tu dobu slusne natocene, pribeh bol zabavny a pozrel som si to cez domace kino pricom basovy zvuk subwoofera urobilo pri sledovani filmu tiez svoje caro. _______ Matthew Broderick - (Dr. Niko Tatopoulos) +++ Jean Reno - (Philippe Roaché) +++ Maria Pitillo - (Audrey Timmonds) +++ Hank Azaria - (Kameraman - Victor 'Animal' Palotti) +++ Kevin Dunn - (Plukovník Hicks) +++ Michael Lerner - (Major Ebert) +++ Harry Shearer - (Charles Caiman) +++ Arabella Field - (Lucy Palotti) +++ Produkcia: Roland Emmerich, Dean Devlin +++ ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack David Arnold: 1. Heroes ,2. Come with Me ,3. Deeper Underground ,4. No Shelter [Godzilla] ,5. Air ,6. Running Knees ,7. Macy Day Parade ,8. Walk the Sky ,9. A320 ,10. Brain Stew [The Godzilla Remix] ,11. Out There ,12. Undercover ,13. Opening Titles ,14. Looking for Clues , ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Godzilla je trhák, leč lehce diskutabilní. Vážně se nedá brát nikdy ani trochu. Bohužel se někdy tak tváři (hudba, scénář). Nicméně vzhledem k hercům a k celkovému náboji/vyznění je vidět, že byli všichni na place po většinu času ve velké pohodě. Technicky velmi proměnlivé - téměř dokonalé statické záběry Godzilly ve městě střídají okatě počítačové scény rychlých naháněček mezi mrakodrapy. Logicky je film naprosto vedle (Godzilla pohybující se v podzemních tunelech?), ale jako zábavná oddychovka a přehlídka všech možných a nemožných efektů proč ne. Zdevastovaný Manhattan se zase tak často nevidí. Emmerich chtěl pobavit, nikoli postrašit. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Svojho času ešte väčšie sklamanie, ako Stratený svet: Jurský park. V lete 1998 som na Godzille bol v kine a neskutočne, neskutočne, neskutočne som sa nudil. Emmerich si Dňom nezávislosti nastavil latku privysoko, takže asi neprekvapí, že ju nepreskočil. Ale že až tak mohutne padol na hubu, to je fakt sila. Nie je to však len v očakávaniach; i po rokoch je Godzilla podpriemerným a nezáživným katastrofickým veľkofilmom. Na jeden klad (tajuplne-náznakový úvod príjemne navnadí, fajn počítačové triky, Reno, scéna s mláďatami) pripadá desať mínusov (zbytočne dlhá minutáž, biedny scenár, nelogické kotrmelce). Kapitolou samou osebe je jeden z najhorších hollywoodskych kasting desaťročia, v ktorom okrem Rena (a snáď i snaživého Hanka Azariu) nielenže nikto nepodáva dobrý výkon, ale rovno každý podáva výkon otrasný. Už tie mená sú pre mňa vo veľkofilme za 130 miliónov nepochopiteľné. Kevin Dunn v militantnej úlohe? TEN Kevin Dunn a nie Schwarzenegger? Neviditeľný Broderick v titulnej úlohe? Maria Pitillo??? K tomu nelogické obludnosti typu gigantická obluda sa schová v New Yorku. Potešilo slušné finále, ale toto filmové utrpenie fakt nevidím ani na mizivé 3*. Aj diváci boli otrávení, film na celom svete zarobil 242 miliónov, čo pri danom rozpočte (a pri tržbe Dňa nezávislosti 817 pri podstatne skromnejšom rozpočte 75) nebol fakt žiadny zázrak. ()

Galerie (74)

Zajímavosti (58)

  • Ve výzbroji americké armády ve filmu se objevuje mimo jiné značně obstarožní kolové obrněné vozidlo M8 Greyhound z druhé světové války. (ČSFD)

Související novinky

V Sony chystají lupičskou verzi Godzilly

V Sony chystají lupičskou verzi Godzilly

26.08.2020

Studio Sony zakoupilo práva na adaptaci komiksu The Kaiju Score, který je popisován jako film Quentina Tarantina odehrávající se někde v koutě filmu o Godzille. Konkrétně se děj točí kolem loupeže,… (více)

Skladatel Hvězdné brány a bondovek v Praze

Skladatel Hvězdné brány a bondovek v Praze

17.05.2016

Držitel cen Grammy a Emmy, britský skladatel David Arnold, chystá na neděli 5. června svůj první koncert v České republice. Autor hudby k velkofilmům Hvězdná brána, Den nezávislosti, Casino Royale a… (více)

Reklama

Reklama