Reklama

Reklama

Silné téma, vynikající scénář plný zvratů a životní herecké výkony poskládaly dohromady thriller o pátrání po dvou zmizelých děvčatech, který je napínavý až k nesnesení. Keller Dover (Hugh Jackman) čelí asi nejhorší noční můře každého rodiče, jeho šestiletá dcera Anna a její kamarádka Joy jednoho večera na Díkuvzdání zmizí. Jejich hledání nebere konce, hodiny se vlečnou a dívky jsou stále pohřešovány. Do objektu zájmu se při pátrání dostane zchátralý karavan, který parkoval před jejich domem a u kterého si dívky naposledy hrály. K případu je povolán detektiv Loki (Jake Gyllenhaal), který zatýká řidiče karavanu, retardovaného Alexe Jonese (Paul Dano), ale pro nedostatek důkazů je Jones po nějaké době propuštěn. Oficiální pátrání sice stále pokračuje, ale Dover se cítí bezradný, jeho strach se mísí se vztekem a zlobou. Bere spravedlnost do svých rukou a bez ohledu na následky se rozhodne vyslechnout jediné pojítko k případu sám, po svém a bez rukaviček. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (1 811)

metztlimoon 

všechny recenze uživatele

Keď si človek uvedomí, že akokoľvek sa Keller snažil, aj tak prd pomohol detektívovi pri vyšetrovačke. V podstate sú to dve nezávislé pátračky spojené paralelne do jedného filmu. Hm, niečo nové, to sa mi páči. Po hodine kolegyňa vedľa mňa aj tak prišla na to, kto to bol. Ďalšiu hodinu na to vyplávali na povrch nové skutočnosti (chlapík s bludiskami a hadmi), čo mňa osobne teda zmiatlo. Neobvyklé takto sa pohrávať s divákom, to sa mi páči ešte viac. Loki všeobecne bude odteraz asi moja obľúbená postava (a nielen filmová), lebo kdekoľvek sa objaví, je to zážitok. Raz budem vedieť šoférovať ako on-s krvavým okom, v daždi a v premávke. ()

MrFarmer 

všechny recenze uživatele

Tenhle krimi film atmosférou připomínající seriál The Killing sází především na výborného Jackmana aka drsnýho tatíka dřevorubce, nicméně i přes zajímavou zápletku a chvíle velkého napětí vyšumí do prázdna. Těžko popisovat bez spoilerování, nicméně závěr leč přichází v pravý moment a je logický, nijakým způsobem nerozuzlí zápletku což je velká škoda. Za mě 3* za Jackmana a napětí. ()

wesker 

všechny recenze uživatele

Dobrá kriminálka s pár hodně dobrými momenty ovšem stopáž to zabila je to fakt hodně dlouhý a natahovaný...pořád jsem čekal nějaký mega šok nebo zvrat ovšem nedočkal jsem se.. výborná kamera i herecké výkony. ()

Rodriguess 

všechny recenze uživatele

Dobre naozaj velmi , velmi dobre. Kvalitna napinava drama, kde dany pribeh sa moze stat kazdemu z nas. Herecke vykony su vysoko nadpriemerne, radost pozerat, film akoby zo starej skoly kvalitneho filmu. ()

david666 

všechny recenze uživatele

Zpočátku je ve filmu solidně vytvářena atmosféra díky silnému námětu, kvalitním hercům a svým způsobem i kontroverzním řešením daného problému ztráty dcer. Postupem se ale děj nějak rozmělní a vyvrcholení je takové nějaké jalové i když se to tvůrci snažili vyyrovnat zajímavým ukončením. ()

N0X. 

všechny recenze uživatele

Na takú dĺžku filmu som od toho čakal niečo viac. Scenár bol schopný, Jackman herecky kvalitne zúfalý, Dano zaujímavo psychopatický...ale stále tomu niečo chýbalo. Posledný tretina mohla byť lepšie vygradovaná. Verdikt: 65% ()

Sublit 

všechny recenze uživatele

Konečne dačo na takúto tému pretože od filmu Výmena som kvalitný film tohto žánru nevidel. Napriek tomu, že som s filmom spokojný musím povedať, že už spomínaný film Výmena bol napriek tomu o hviezdičku lepší čím to bolo je ťažko takto hodnotiť možno presvedčivejším výkonom hlavnej postavy. Napriek tomu nemám moc čo vytknú film sa doslova hral s divákom a nútil sa ho zamýšľať kto to nakoniec bude aj keď môj typ vyšiel ;) ()

johnnie78 

všechny recenze uživatele

Dvě a půl hodiny trvající mysteriózní thriller, při kterém se sice nebudete ani minutu nudit, ale kde byla bohužel často logika obětována na oltář napětí. Právě poněkud nelogické a děravé rozuzlení je důvodem, proč nemůžu dát 5. ()

FOndra 

všechny recenze uživatele

Dlouhá minutáž zde skutečně neškodí. Skvělé obsazení, slušně propracovaný příběh. Atmosféra přesně jak má být... ()

MAXIKILLER 

všechny recenze uživatele

Nemohu si pomoct, ale Zmizení na mě neudělalo takový dojem, který jsem očekával. Začátek filmu vypadá nadějně, a člověk jenom trne co se bude dít dál. A o to právě jde. Ono se vesměs dál nic neděje. Vše se nakonec hekticky nahrne do posledních 15 minut filmu, což mi u dobrého thrilleru zkrátka nestačí. Výrazným prvkem je dvojice Gyllenhaal/ Jackman, v jejíž pomyslném souboji hereckých výkonů jasně vede "Wolverine", a zvedá tak celý film z podprůměrných vod aspoň lehce nad hladinu. ()

veverysiak 

všechny recenze uživatele

Výborne vymyslená, zmenežovaná a zahraná morálna dilema, či je kóšer vziať spravodlivosť do svojich rúk, chlapi nás obratne španujú a postrkujú do pozícií, kedy sme raz na strane zúfalých rodičov, raz na strane skrvaveného podozrivého, z jednotlivých scén ide ohromné množstvo emócií, silný film, ktorý zanecháva hlbokú brázdu a nezodpovedané otázky, takže 85%. ()

hufnagel 

všechny recenze uživatele

Režisér nesklamal.Už pri "Incendies"my chodil mráz po chrbte,ale toto bol zaberák na nervovú sústavu.Znova majstrovsky vystavaný scenár až do očakávaného konca,žiadne hluché miesta.A ten rozhovor zo synom na začiatku"Na všetko musíš byť pripravený".A vlastne ani on pripravený nebol.Nakoniec sa vlastne sa nič nestalo a vinník bol potrestaný,až na duševne a fyzicky odrovnaných rodičov a policajta. ()

gezper 

všechny recenze uživatele

Docela dobře natočené, už jen to zachycení temného depresivního bezmocného tónu. Místy trochu utahanější a nataženější. Gyllenhaal často bohužel směšný především neschopností své postavy, ale i trochu hereckým projevem. Sorry, ale u toho mrkání jsem se několikráte neudržel, ale dost možná to bude první promrkání k nominaci na sošku. Protože skalní fandové jeho výkonu (a netvrdím že vysloveně špatného, spíše naopak) určitě zaoponují, že se do toho pořádně položil. Každopádně Jackman, to už bylo kvalitní žrádlo i pro mne, bez jakýchkoli připomínek. Škoda náhodnějšího přístupu k vyšetřování, čímž si to scénarista trochu usnaďnuje. I tak se děj zamotá a zvládne jakš taks rozvinout. Finále překotnější než je nutné, ale stále zůstává silné. A poslední záběr poslední scény, velice sympatický. Celkově vzato stojí si na to vyhradit nějaký sychravější večer. A že jich teď bude .. [70%] ()

Kada80 

všechny recenze uživatele

Film kterej má bez mála dvě a půl hodiny mi tak rychle utekl,že to ani není možný.Skvěle ponurá atmosféra mě totálně dostala a připomněla mi filmy od mistra Finchera,ktery jsem hltal úplně stejně.Ale ty Fincherovi maj v sobě prostě ještě něco na víc. 80% ()

tejna 

všechny recenze uživatele

Nečekané rozuzlení, člověk vlastně zůstane pořád v napětí, každým okamžikem se může něco změnit! Hlavně ten konec.. víc takových! ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Silný scénář plný nečekaných zvratů, atmosféra by se dala krájet, nervy napjaté, srdce v krku, ani jsem chvílemi nedýchal. A s každou minutou se to stupňovalo, abych si u finále s úlevou oddychl. Závěr tedy mohl být silnější, tento jsem už pár minut předtím předpokládal, občas nějaké nevyřčené nesrovnalosti, ale stále zůstává příjemný pocit, že jsem zase jednou viděl něco, co mě dovedlo chytnout a udržet od první minuty až po závěrečné titulky. ()

Coufi 

všechny recenze uživatele

naprosot skvělý mrazivý thriller.. výborně navozená depresivní atmosféra.. že až takový puntičkář nejsem tak tady rád vyzdvihl opravdu skvělou kameru.. naprosto famózní herecký výkon obou hlavních protagonistů.. místy jsem měl i husí kůži což se mi moc často nestává.. víc takových filmů. ()

ermisuck 

všechny recenze uživatele

Ne neobyčejné krimi. Některé věci nevysvětlené, některé nelogické (vysvětlí mi někdo tu "vsuvku" v podobě úchyláka s labyrinty a hady?). Ale na druhou stranu až neobvykle dobrá kamera a lehce nadprůměrné výkony Jackmana a Gyllenhaala. Btw., ten tik oka, co nás u detektiva doprovázel celý film, byl naschvál? Nějak nemůžu přijít na smysl. ()

Související novinky

Villeneuve se ujme další velké sci-fi

Villeneuve se ujme další velké sci-fi

16.12.2021

Režisér Denis Villeneuve (Příchozí, Duna) se v Hollywoodu rychle stává expertem na významné sci-fi. Jen co tak filmař dokončí adaptaci druhé poloviny knižní Duny, ujme se oceňovaného… (více)

Spider-Man vs. Jake Gyllenhaal?

Spider-Man vs. Jake Gyllenhaal?

22.05.2018

Po Princi z Persie se Jake Gyllenhaal vzdal blockbusterových ambicí a začal hrát v menších filmech. Díky Patrole, Zmizení nebo Slídilovi se z něj však znovu stalo žhavé zboží, po němž touží i drahé… (více)

Gyllenhaal si zahraje Bernsteina

Gyllenhaal si zahraje Bernsteina

02.05.2018

Jake Gyllenhaal má za sebou Patrolu, Zmizení, Slídila nebo Demolici a do každého svého projektu jde na sto procent. Naposledy se Jake objevil v dramatu Silnější, kde si zahrál jednu z obětí výbuchů u… (více)

Zemřel hudební skladatel Jóhann Jóhannsson

Zemřel hudební skladatel Jóhann Jóhannsson

11.02.2018

Pokud vás fascinovala hudba u Zmizení, Sicaria a Příchozích, začínáte číst velmi smutnou zprávu. V pouhých 48 letech nás totiž opustil její autor Jóhann Jóhannsson, jeden z nejvýraznějších hudebních… (více)

Reklama

Reklama