Reklama

Reklama

Šifra Karla Velikého

(TV film)
  • Německo Die Jagd nach dem Schatz der Nibelungen (více)

VOD (1)

Historik a archeolog Eik Meiers se snaží dokázat, že poklad Nibelungů existuje. Na světě jsou stále lidé, kteří jsou ochotni obětovat cokoliv, jen aby ho získali. Když při jedné z dobrodružných výprav za bájným pokladem tragicky zahyne jeho žena Marie, Eik se rozhodne opustit místo historika, vzdává se své touhy a rozhodne se žít pokojným životem spolu se svou malou dcerkou. Po deseti letech historička Katharina Bertholdová objevila v místech, kde zemřela Marie, zasypanou kryptu. Eik se zprvu odmítá do bádání zapojit, ale když tam nalezne prsten manželky, rozhodne se v práci, kterou tolik miluje, pokračovat. Nápomocen mu má být přítel a mladý badatel Justus. O poklad usiluje zločinecká banda dr. Brenera. Nezáleží mu na tom, jak poklad získá, použije k tomu peníze i násilí. Chce především získat ampulku Dračí krve, která má nadpřirozenou léčitelskou moc. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (47)

brasek 

všechny recenze uživatele

Po vzhliadnutí filmu som váhal medzi dvoma až troma hviezdičkami... rozhodol som sa pre tri, kedže film nie je nudný. Možno ide o nejaký nemecký mix Indiana Jonesa a National treasures, ale tento snímok je bez nejakej väčšej dejovej línie občas s nelogickými aspektami... neprítomnosť polície, strelba záporáka na hlavných hrdinov bez odozvy ostatných turistov, vykradnutý byt a všetko je v poriadku...atď . Indície sú rozlúštené ešte skôr ako sú vyslovené... nuž taký snímok na jedno pozretie, však iné sa od nemeckého tv filmu nedalo čakať... a vždy som si myslel, že ten poklad stráži drak :) ()

DarkDemon 

všechny recenze uživatele

Další německá „Indy-Jones“ vykradačka, ale rozhodně patří mezi jejich povedenější dílka. Jako obvykle nevalné herecké výkony - padouchové jsou opět za partu zoufalých nýmandů. I tak se na to dá koukat a pokud od toho nic moc nečekáte (kdo by byl tak naivní) na ukrácení nudy se film „přežít“ dá ... třeba se i pokocháte krajinou či objekty - ze všeho nejhezčí je jednoznačně Bettina. ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Překvapivě povedený a zábavný film (vzhledem k zemi vzniku). Má to pěknou zápletku i prostředí, ovšem místy to působí moc natahovaně. Každopádně JE to dobrodružné, je v tom trocha mystiky a jako celek to nepůsobí vůbec špatně. Hledání pokladu nikdy nezklame, napodobuje to spoustu podobných filmů, ale tak nějak jim to nedělá ostudu. Opravdu klenot mezi německou tvorbou. Je to zábavné, je to chytré, napínavé, dlouhé. 65%. ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Pre tentokrát Nemecký príspevok k téme mysteriózna, histórie a hľadaniu bájnych pokladov. Nie vyslovene zlý, tí, ktorí majú radi riešenia stáročných historických záhad na počkanie a často aj bez nejakého logického vysvetlenia, (S na mape znamená jasne súhviezdie Labute, takže mastíme na Labutí zámok :)) si prídu na svoje. Milovníci histórie si určite užijú rôzne nemecké historické lokality no a milovníci logiky a prudkej akcie, budú asi hľadať ďalej. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Velmi pomalý rozjezd, jak tohoto snímku, tak celé trilogie. V dalších filmech to má o hodně větší šmrnc. Autoři sice kopírují Jonese a jiné filmy, ale ten hodně podobný Jones se narodí až v příštím volném pokračování. Zde se dost hodně kafrá a kafrá, ale i tak je akcí sdostatek. A navíc je tento snímek poučný. Proč se zábavnou formou nepoučit o historii, i když některé věci byly hodně sporné. Ovšem nikde také není řečeno, že se jedná o historický dokument. Takže podtrženo a sečteno, Velmi slušná podívaní na nedělné dopoledne, ale vážně brát nelze, stejně jako ostatní díly. Jo a přidávám plus za nádherné scenérie. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama