Reklama

Reklama

Gravitace

  • USA Gravity (více)
Trailer 1

Jednoho dne vyšle NASA na oběžnou dráhu planety Země raketoplán Explorer. Cílem mise je instalovat do Hubbleova teleskopu nové systémy. Velitelem výpravy je zkušený veterán Matt Kowalski, který má nalétáno asi dvacet let a toto měla být jeho poslední mise před odchodem na odpočinek. Další členkou posádky je cílevědomá doktorka, ale nepříliš zkušená astronautka Ryan Stoneová. Během výstupu do volného prostoru se ale stane nečekaná katastrofa. Posádka se díky neuvážlivému odstřelu porouchaného ruského satelitu dostane do roje trosek. Ten zničí raketoplán a přeruší jeho spojení s pozemským řídícím střediskem. Oba astronauti se ocitají sami ve vesmíru, odkázáni jeden na druhého. Nesourodá dvojice pluje nekonečnou temnou prázdnotou a snaží se dostat k nejbližší ruské vesmírné stanici Sojuz. Kyslík jim pomalu dochází a oni zoufale a z posledních sil bojují o svou záchranu. (TV Nova)

(více)

Diskuze

(mOnkey)

(mOnkey) (hodnocení, recenze)

martin1991

U kina je sice poměrně vysoké riziko, že lidé můžou žvanit/chichotat se/telefony pípat/popcorn a chipsy křupat, což je zrovna u Gravitace, v níž je v mnoha momentech naprosté ticho, poněkud nešťastné, ale tohle je pro mě první film v historii, u kterého jsem přesvědčen, že doma fungovat nebude. Vůbec. (Pokud tedy nemá člověk několikametrové promítací plátno/televizi přes celou zeď v místnosti dokonale izolované od světla. Kvalitní reprosoustava taky nebude úplně od věci.) Jako ideální řešení bych tak viděl počkat na konec promítacího cyklu a pak vyrazit do kina, kde už nebude tolik lidí, případně pokud je ta možnosti, zvolit nějakou divácky neatraktivní hodinu.

na příspěvěk reagoval franzkfk, DaViD´82, martin1991

martin1991

martin1991 (hodnocení, recenze)

franzkfk

Tak napr. ja kino vobec nemusim a vychutnam si film omnoho viac doma v pohodicke a v klude ako v kinosale plnej cudzich ludi, proste nemam z toho taky zazitok a co ma najviac irituje je ked sa zacne niekto smiat to ma vrcholne rusi..

na příspěvěk reagoval (mOnkey)

Denver

Denver (hodnocení, recenze)

pools

článků na tohle téma fakt moc není, to souhlasím. Jeden stručnej jsem někde viděl. Pak se po něm mrknu a pošlu ti odkaz. A co se týče toho ostatního, to mi říkal jeden astronom. Jak říkám, nejsem expert a nechci se hádat. Ale použití GPS ve vesmíru mi přijde i logický. Kdyžtak to vyřešíme přes poštu, ať tu nezasíráme diskuzi.

Denver

Denver (hodnocení, recenze)

Segrestor, tom8811, Rocky62:  Bydlím v pohraničí a líbí se mi tu, ale kino je tu malý a většinou dlouho trvá, než sem novinky dorazí. A po těch recenzích se mi čekat nechce :) Ideální by byly dopolední projekce, když jsou smradi ještě ve škole :)

na příspěvěk reagoval Segrestor

pools

pools (hodnocení, recenze)

Denver

a můžeš odkaz, já našel článek o tom jaké způsoby určování polohy se ve vesmíru používají a o GPS tam nebylo ani slovo

na příspěvěk reagoval Denver

tom8811

tom8811 (hodnocení, recenze)

Denver

přesně tak, lidé jsou dnes strašně nevychovaní, ženské pořád žvaní, a muži se chovají jak malé děti, to vše hlavně ve velkých městech, člověk se dnes nemůže ani v klidu pobavit

Segrestor

Segrestor (hodnocení, recenze)

Denver

tobě by se líbilo tady v pohraničí. včera jsem to viděl v 3D kině a byl jsem tam prakticky sám. no, asi deset lidí, kteří seděli daleko za mnou. měl jsem celý vesmír jen pro sebe, ten zážitek byl doslova boží.

na příspěvěk reagoval Qantas

Rocky62

Rocky62 (hodnocení, recenze)

Denver

přesně tak. Sledovat film v takovejch podmínkách...to už bych si ho vychutnal víc, kdybych ho sledoval na mobilu za běhu ve sněhový vánici.

Denver

Denver (hodnocení, recenze)

krypton22

Časy se mění, dneska bych byl vděčnej spíš za prázdný kino. Poslouchat dementní kecy, zvonění telefonů, šustění, chroupání popcornu.... to už aby si bral s sebou člověk paralyzér.

na příspěvěk reagoval Rocky62, Segrestor, tom8811

krypton22

krypton22 (hodnocení, recenze)

Plný kino jsem zažil snad poprvé od revoluce - včera na Gravitaci v IMAXu na Floře.

na příspěvěk reagoval Denver

Denver

Denver (hodnocení, recenze)

pools

Ještě jsem pátral po informacích.... GPS se ve vesmíru používá naprosto běžně. Používaly ji raketoplány, používá se na ISS, u zásobovacích lodí atd. atd.

na příspěvěk reagoval pools

Abes

Abes (hodnocení, recenze)

duckman

Ještě jedna věc, souřadnice jsou sice záměrně znepřesněny pro reálný čas. Řekl bych, že zrovna vesmírný program má souřadnice naprosto přesné i v reálném čase.)

Abes

Abes (hodnocení, recenze)

pools , duckman

S těma odchylkama pánové. GPS tracking má často problémy s průchodem signálu atmosférou, zavádějí se korekce v řádu desítek metrů, opravené vzdálenosti jsou přesně ale dá se říct, že čím výš bude těleso létat, tím přesněji by se dala poloha určit. Neznám rozptyl signálu, těžko říct jestli jsou družice schopny zaznamenat vysoko letící objekt ale je běžné že se relativně nízko letící družice zaměřují metodou GPS... popř. jinou (Doppler, radar) princip je stále stejný, změřit délku z více stanovisek a hledat průsečík (protínání z délek).

1Legend1

1Legend1 (hodnocení, recenze)

pořád se drží nad 90 i když to má jen pár stovek hodnocení...to je to fakt tak dobrý???:D

na příspěvěk reagoval TheDarKnig

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Apollyon09

a já se celou dobu snažil, aby to u mě vyvolalo ty pocity beznaděje a děsu z prázdnoty vesmíru... a snad až na jeden moment nic :( Divný. Ale aspoň, že to fungovalo o něco lépe z pohledu třetí osoby 

duckman

duckman (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

Jen jsem chtel napsat, ze ta odchylka by byla zhruba o 10% horsi :DDD ale spletl jsem se, nicmene je nutne se pozastavit nad tim, ze jak mo je Sandy zmalovana, asi mela mela NASA sminkovej kit.

duckman

duckman (hodnocení, recenze)

pools

Tak pokud je 400 metru zhruba 10% z polomeru zeme potom i ty odchylky budou odpivat presne 10% odchylek na povrchu zeme, ne? :DDD Coz asi nebudou rady ve stovkach metru :DDD Ona US GPS je zcela zamerene znepresnena asi od 10 do 30 metru aby to nepouzivali ozbrojeni funda mentálové.

na příspěvěk reagoval TheDarKnig, Abes, Abes

Související novinky

Syn Alfonsa Cuaróna natočí komiksárnu pro Sony

Syn Alfonsa Cuaróna natočí komiksárnu pro Sony

05.10.2022

Jonás Cuarón, scenárista, režisér a taky syn slavného Alfonsa Cuaróna (Potomci lidí, Roma) dostal na starosti chystaný komiksový spin-off Spider-Mana El Muerto. Cuarón mladší má za sebou zatím jen… (více)

Venom je rekordní

Venom je rekordní

07.10.2018

Přestože kritici mají z nového komiksového filmu Venom s Tomem Hardym (Dunkirk) v hlavní roli spíše smíšené pocity, snímek sám o sobě v kinech překvapil. Za víkend si totiž z amerických kin odnesl 80… (více)

Na Filmovém víkendu ČSFD rozdáme 1000 plakátů!

Na Filmovém víkendu ČSFD rozdáme 1000 plakátů!

01.08.2017

Na šestém ročníku setkání filmových fanoušků již tento víkend nejen, že poběží největší filmové pecky roku jako Dunkirk, Strážci Galaxie Vol. 2 nebo sexy novinka Atomic Blonde, ale taky se bude… (více)

Cuarón mladší oživí Zorra

Cuarón mladší oživí Zorra

05.02.2016

Jonás Cuarón sepsal se svým otcem Gravitaci a režíroval spřízněný kraťas Aningaaq. Loni pak vyslal do kin svůj celovečerní debut Desierto, který se líbil minimálně produkčním společnostem Lantica… (více)

Reklama

Reklama