Reklama

Reklama

Bláznivá parodie si bere na mušku filmové hity španělské produkce z posledních let. Faunův labyrint, Ti druzí, Sirotčinec, Volver, Hlas moře a mnoho dalších se ukáže v netradičním pojetí, plném těch nejšílenějších gagů, zápletek a potřeštěných situací! (oficiální text distributora)

Recenze (70)

Olík 

všechny recenze uživatele

Nemusím mít tři doktoráty ze španělské kinematografie a znát nazpaměť každou druhou repliku z Hlasu moře abych hned z prvních minut rozpoznal, že se Calderovy y sus amigos podařilo něco, o co se například za velkou louží marně pokouší (že pane Friedbergu, Wayansi, Seltzere, Stephensne, Kargane a další) už drahně let. To "něco" je parodie, kde dobře trefně podaný vtip má lehce navhr před trapností či laciným gagem. ()

Shredder odpad!

všechny recenze uživatele

Toto ze bola parodia?? Ja som myslel ze pri parodii sa mam smiat a nie unudit na smrt. Pocas celeho snimku som sa ani raz nezasmial. Spanieli sa pokusili natocit film typu Scary Movie, ale vysledok je este niekolkonasobne horsi ako najstrasnejsi vyplod americanov - Disaster Movie. Videl som originaly viacerych parodovanych diel a to ma este utvrdzuje v nekvalite humoru. Napriklad scena, ktora paroduje Sirotcinec ked medium vojde do miestnosti a vystrasene zacne kricat pretoze je tam diskoteka je vrchol trapnosti. Jedine co ma potesilo, bolo cameo Leslieho Nielsena, avsak scenar je tak hrozny, ze aj napriek jeho komedialnemu talentu ma scenka nechala chladnym. ()

Reklama

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Oproti americkym parodiim se filmu Spanish movie dari udrzet jakousi dejovou linku. Nejde tedy jen o snahu o (nekdy radoby) vtipnost. Ocenuju zejmena snahu evropskych tvurcu o podobny zanr, ktery se v Evrope zatim moc nevyskytuje. Co mi chybi, je evropsky humor. Myslim, ze se tvurci prilis snazili zalibit americkym divakum. Skoda, film mel dost dobry potencial. ()

zvrator 

všechny recenze uživatele

Nesadlo mi to...a darmo,ze v peknom obraze...srali ma aj tie spievane vsuvky!...na mna dlho prilis ucesane,nasilu vtipne a miestami sa to snazilo tvarit "mudro a seriozne"...zla kombinacia...bolo sice par dobrych scenok,ale vacsinu filmu som mal len Lárčov syndrom...a to mam parodie rad!slaby priemer...(postava Antona Chigurha-"Tato krajina nie je pre starych" a maleho sirotku pobavili...) ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Je samozřejmě naprostá povinnost vidět všechny thrillerové/horrorové španělské klasiky, jinak se člověk absolutně nechytá. Nicméně si myslím, že by Španělé měli zůstat u vážnějších témat, protože ty jim jdou na jedničku. Tahle parodie byla dělaná vyloženě na sílu s cílem narvat to nejvíc fórů na jedno místo. Ale občas to byla fakt sranda. 60% ()

Galerie (30)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo v okolí města Barceloně, a to od 23. 2. 2009 po dobu 9 týdnů. (Ficik)
  • Film paroduje také španělský horor Sirotčinec (2007), jehož režisér Juan Antonio Bayona si zahrál postavu Alfreda, podobně jako Belén Rueda roli Laury. Dále lze rozpoznat scény parodující snímky Faunův labyrint (2006) či Ti druzí (2001). (t.mon)

Reklama

Reklama