Reklama

Reklama

Bláznivá parodie si bere na mušku filmové hity španělské produkce z posledních let. Faunův labyrint, Ti druzí, Sirotčinec, Volver, Hlas moře a mnoho dalších se ukáže v netradičním pojetí, plném těch nejšílenějších gagů, zápletek a potřeštěných situací! (oficiální text distributora)

Recenze (70)

dubinak 

všechny recenze uživatele

Tomuto filmu jsem nedávala žádnou naději, přesto jsem ho zhlédla. Zas taková pohroma to nebyla. Nebyla jsem moc ráda za to, že si tvůrci vzpomněli zrovna na španělské horory, které pokládám za jedny z nejlepších a nevím proč by se na ně měli dělat béčkové parodie. Bylo to natočené aspoň s menším citem a úplně si svůj jížní stát nepohoršili. ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Že já sem na něco takovýho vůbec koukal. Parodie na španělský filmy ne tak úplně vydařená. Jo, celý se to pohybovalo ve stylu Sirotčince + pár dalších, ale abych řek pravdu, tak sem se upřímně zasmál u jediný scény (pantomima), to mě opravdu pobavilo. Ale na americký parodie typu Scary Movie to zdaleka nemá... ()

Reklama

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Oproti americkym parodiim se filmu Spanish movie dari udrzet jakousi dejovou linku. Nejde tedy jen o snahu o (nekdy radoby) vtipnost. Ocenuju zejmena snahu evropskych tvurcu o podobny zanr, ktery se v Evrope zatim moc nevyskytuje. Co mi chybi, je evropsky humor. Myslim, ze se tvurci prilis snazili zalibit americkym divakum. Skoda, film mel dost dobry potencial. ()

zvrator 

všechny recenze uživatele

Nesadlo mi to...a darmo,ze v peknom obraze...srali ma aj tie spievane vsuvky!...na mna dlho prilis ucesane,nasilu vtipne a miestami sa to snazilo tvarit "mudro a seriozne"...zla kombinacia...bolo sice par dobrych scenok,ale vacsinu filmu som mal len Lárčov syndrom...a to mam parodie rad!slaby priemer...(postava Antona Chigurha-"Tato krajina nie je pre starych" a maleho sirotku pobavili...) ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Dosť ma prekvapilo keď som uvidel, že film tu nemá žiadne hodnotenie. Síce nejde o žiaden zázrak, aleje to najlepší film s prívlastkom Movie za dlhú dobu. Všetky tie Date, Epic, Disaster sú sračky najhrubšieho zrna(a hlavne preto, že sa snažia robiť vtip z niečoho vtipného) a som rád, že Spanish Movie sa drží hororového žánru ako svojho času Scary Movie a aj preto je tam cítiť istú atmosféru a na moje počudovanie tam nie je žiaden fekálny humor. Trápne ftípky sa tu nájdu, no suma sumárom je to vydarená paródia, ktorá do dnešnej parodickej žumpy priniesla ako také osvieženie... žeby to bolo tým, že to je európsky film? :) No a cameá známych španielskych režisérov potešili. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo v okolí města Barceloně, a to od 23. 2. 2009 po dobu 9 týdnů. (Ficik)
  • Film paroduje také španělský horor Sirotčinec (2007), jehož režisér Juan Antonio Bayona si zahrál postavu Alfreda, podobně jako Belén Rueda roli Laury. Dále lze rozpoznat scény parodující snímky Faunův labyrint (2006) či Ti druzí (2001). (t.mon)

Reklama

Reklama