Reklama

Reklama

Pilíře Země

(seriál)
  • Kanada The Pillars of the Earth (více)
Trailer
Kanada / Německo / Velká Británie, (2010–2011), 7 h 9 min (Minutáž: 48–57 min)

Epizody(8)

Anglie roku 1123. Tom Stavitel (RUFUS SEWELL), povoláním kameník, sní o stavbě velkolepé katedrály. Spojence pro její realizaci nachází v ambiciozním převorovi Philipovi (MATTHEW MACFADYEN). Zatímco se Anglie po smrti krále Jindřicha I. utápí v občanské válce, začíná se v Kingsbridgi po letech příprav mohutně stavět. Zhmotnění jedné velké představy však bude trvat několik desetiletí plných intrik, vražd a válek. Bez síly lásky by však cíle nebylo nikdy dosaženo. To ona dává lidem křídla k uskutečnění snů malých i velkých. To ona pomáhá dobru zvítězit nad zlem. A právě o tomto vítězství je náš příběh.

PILÍŘE ZEMĚ, knižní bestseller Kena Folletta je již několik let na výsluní zájmu čtenářů celého světa. Nyní k vám přichází 4dílné filmové zpracování tohoto velkolepého historicko-dobrodružného eposu z produkční dílny Tonyho a Ridleye Scottových, tvůrců hitů Gladiátor a Robin Hood. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (219)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Mam rád toto storočie, v ktorom sa seriál odohráva, no nepatrím medzi tých seriálových fetišistov, aby som na to "len tak" pozrel. Skutočnosť je taká, že až po dlhej dobe som sa dozvedel, že The Pillars of the Earth produkovali Ridley a Tony Scottovci a to je niečo čo ma už donútilo sa na to pozrieť. Čo sa týka samotného seriálu, tak som videl tu 4 dielnu časť a musím povedať, že ma to celkom chytilo. Postavy majú čo ponúknuť a postupne vyťahujú esa s rukávu v zaujímavom príbehu, ktorý je čo raz viac napínavejší a v závere ponúkne dobre rozuzlenie a zároveň aj krásny záver s katedralou v celej kráse. Na druhu stranu poteší aj pekná výprava, pár bitiek, ale aj známe tvare - Rufus Sewell, Ian McShane, Eddie Redmayne, Donald Sutherland, Sam Claflin či krasna Hayley Atwell. Za zmienku ešte aj stojí dobra hudba Trevora Morrisa. Serial, ktorý odporúčam. Obľúbený soundtrack: Main titles, love theme. 80% - 4* ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Impozantní televizní produkce s krásnou výpravou, ale Maďarsko přesto nemá šanci nahradit anglickou scenérii. Z celého rozvětveného příběhu na mě nejvíce zapůsobily mocenské a církevní půtky, milostné a osobní příběhy poddaných už tak zajímavé nebyly. Celý seriál je nicméně postavený na úžasném castingu, z kterého mě zaujali především Matthew MacFadyen, Alison Pill a Sarah Parish - velmi charismatické postavy. Za ten atmosférický konec přidávám pomyslnou mini 5*. ()

Reklama

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Ať to přetřásám, jak to přetřásám, nemůžu než dát plný počet. Uvědomuju si, že to je v podstatě historická telenovela, jenže i to je při současném srabu velmi příjemná změna. Mám středověk rád, v historickém filmu si domyslím vše co potřebuju, aby mi to fungovalo. Kritikem tedy asi dobrým nebudu. Jsem vděčný za pěkné obrázky, nástin doby, snahu o vykreslení politického pozadí. Příběh samotný mne při tom nesmí rušit. Pokud je ovšem příběh kvalitní, tím líp. Tady je to tak na 60%. Story trošku kulhá. Herci jsou ale málo známí a skvělí. Dobrý casting, dobrá režie, výborný obraz i zvuk, podívaná jak má být, zhltl jsem seriál za dva večery. Historická data jsem dostudoval, jsem zas o něco chytřejší...Jen víc takových telenovel...90% EDIT 2020: je to skutečně jen průměrná telenovela. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Tak to bych v životě neřekl, že mě bude bavit kniha o tom, jak banda středověkých socek staví kudlankám Imobiliář!. Skotí bratři narvali v rozmáchlé produkci tisíc stran do osmi hodin, proto nejdřív čtěte a pak střílejte! Jinak místy nebudete vědět, která bije. Jen jsem si nevšiml, že by se autor předlohy někde zmínil, že hlavní hrdina má být slizký jeliman s plastikou obličeje. Ten týpek snad o tři strupy prohrál casting na Noční můru! ()

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Dříve pro mně poměrně neznámá televize Starz se po skvělém Spartakusovi opět vytáhla. Vzhledem k tomu, že se jedná o tv zpracování, je to našlapaný miniseriál ze středověku protkaný intrikami, církvi, stavbami a také bitvami. To hlavní, co mě zaujalo bylo to, že zde není žádný Vilém Tell, Robin Hood apod., ale kupříkladu Tom Builder, který umí především stavět. Všechny postavy jsou, dá se říct, na své úrovni a mají jenom pocit moci. Příběh se zaměřil na stavbu katedrály, co bylo nutno obětovat a že na každého jednou dojde. Herci se tady sešli dost charakterní, charismatičtí, ať už jde o Rufuse Sewella, kterému historické filmy svědčí, nebo také good guy Matthew MacFadyen, bad guy Ian McShane a další. Oproti knižnímu bestselleru se sice nestihne zacházet až tak do detailu, ale hodnocení mi to nijak neovlivní. Příjemné osmi hodinové ponoření do středověké doby. Konec potěšil. ()

Galerie (215)

Zajímavosti (24)

  • V příběhu vystupuje Francis (David Bark-Jones), ale toto jméno v té době neexistovalo. Prvním nositelem jména „Franciscus“ nebo „Francesco“ byl totiž sv. František z Assisi, původním jménem Jan Bernardone. V jeho případě šlo o přezdívku s významem „Francouzek“, Františkova matka totiž byla z Francie a malý Jan přitahoval pozornost tím, že v mládí upřednostňoval francouzštinu před místním dialektem umbrijštiny. Sv. František byl už za svého života velmi populární a po jeho smrti se stalo jeho jméno/přezdívka oblíbeným, nicméně platí, že sv. František žil více než tři generace po době, kdy se odehrává děj tohoto seriálu. (Verbudrak)
  • Hoci seriál ukazuje hrady v dnešnom štýle, v skutočnosti boli v normanskej dobe zabielené. Dnešnému divákovi by biele hrady prišli čudné, ale v danej dobe hrady neslúžili len na obranu, no mali byť na míle ďaleko tiež znamením toho, že ich vládca je mocný a bohatý. Preto nemali na sebe len holý kameň, ale bolo na nich ešte vápno. (Arsenal83)
  • Pro natočení finálových leteckých záběrů posloužila katedrála v anglickém městě Salisbury. (GeusX)

Související novinky

Podzimní televizní boj

Podzimní televizní boj

13.08.2012

Skromný český televizní píseček se dočká zanedlouho dalšího boje o sledovanost, především na poli komerčních seriálů. Dvě nejsilnější komerční televize vsadily na školní prostředí (TV Nova seriálem… (více)

Po Spartakovi dorazí Marco Polo

Po Spartakovi dorazí Marco Polo

17.01.2012

Americká kabelová stanice Starz na televizním trhu výrazně zabodovala s masakrálním seriálem Spartakus (druhá regulérní série s podtitulem Vengeance startuje 27. ledna). Dařilo se jí i s Pilíři Země… (více)

Bratři Scottové zboří Pompeje

Bratři Scottové zboří Pompeje

05.04.2011

Historické a fantasy eposy se definitivně stěhují do televize. HBO včera vyvolalo nadšení prezentací první čtvrthodiny z Game of Thrones, dnes tu máme další velkolepý televizní projekt. Pompeii bude… (více)

Ridley Scott nechá vyhrát fašisty

Ridley Scott nechá vyhrát fašisty

11.10.2010

Zatímco probíhá boj o dvoudílný prolog k Vetřelci (studio 20th Century Fox chce přístupnost PG-13 a rozumný rozpočet, Scott trvá na tvrdém R-ku a rozpočtu 250 miliónů pro oba filmy... a chce si… (více)

Reklama

Reklama