Reklama

Reklama

Potomek slavného hledače pokladů sira Francise Drakea, Nathan Drake, konečně našel stopu k prokleté zlaté sošce ze Zlatého města v El Doradu. Když se však vydá na cestu, za zády se mu náhle objeví zakeřní konkurenti. (Falcon)

Videa (8)

Trailer 5

Recenze (587)

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Jako rozjezd případné filmové série je to... ucházející. S představiteli hlavních rolí nemám sebemenší problém, ač postava Sullyho je v této verzi napsaná o dosti víc nesympaticky než v herní předloze, za což ovšem Wahlberg nemůže. Peněz na to očividně padlo dostatek, rychlé přeskakování atraktivních lokací se videohrám vyrovnalo a samotné dvě zásadní akční scény byly ve výsledku (očekávaným) highlightem filmu. Největším problémem Uncharted tak je rozhodně sterilní scénář a režie. Pokud diváci dají Uncharted šanci a filmu se podaří vydělat slušné peníze, na dvojku se budu těšit hodně, protože potitulkovka slibuje (aspoň podle her) o poznání zajímavější dobrodružství bez zbytečných představovaček. Pokud možno tedy s někým jiným na režisérské židličce. Obávám se však, že rekordy v návštěvnosti Uncharted bořit nebude. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Uncharted se konečně dočkalo filmového zpracování. Bohužel to ale není taková pecka, jak jsme doufali. Hru neznám, takže jsem možná ve výhodě. Tomu Hollandovi role Nathana Drakea docela sedne a Mark Wahlberg mu dobře sekunduje. Ve filmu spíš pokulhává příběh. Celou dobu totiž hledají ono ztracené Magalhãesovo zlato. Honba za pokladem je celkem zajímavá, ale něco tomu chybí. Neustále musí překonávat překážky a zakusí i zradu. Antonio Banderas ale v roli záporáka působí spíš úsměvně. Celé to vyvrcholí velkolepou akcí na Filipínách, která je lehce přepálená. Možná bude pokračování. Taky je tam dost popkulturních odkazů. "Mám strach z jeptišek." ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Lovci pokladů 3. Většinu času tak generické, ohrané, bezkrevné, nezábavné a digi, že tu chybí jen Rock. Co odflákl scenárista, mohli jakžtakž napravit režisér a herci, ale nestalo se. Wahlbergova postava i hraní na pěst, o nějaké buddy chemii nebo vtipných slovních výměnách mezi ním a aspoň se snažícím Hollandem nemůže být řeč a Banderas sem přišel jen předvést svůj přízvuk. Nebýt ucházející akce s letadlem a finále s létajícími loděmi, vrazil bych tomu odpad. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $120miliónov║ Tržby USA $148,648,820║ Tržby Celosvetovo $407,141,258▐  Tržby za predaj Blu-ray v USA $8,684,685║ Tržby za predaj DVD v USA $4,047,533║ Strašne tuctová zívačka, v kine by som na tom zaspal. Ruben Fleischer zas a opäť potvrdil, že je režisér bez nápadu. Tom Holland je v danej úlohe zle vybraný, nevýrazné chlapča na mužskú úlohu. Tváriť sa len na oko drsne asi moc nestačí. /40%/ ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Pozitivem  filmového fastfoodu typu Uncharted je, že ušetřím. Fakt není sebemenší důvod do tohodle investovat jedinou korunu za blu-ray. A tak je to v současnosti s většinou kinematografické produkce podobné. Já nikdy na fastfood nebyl, raději mám výživné stejky a tohle je spíš topinka s česnekem. Pronuděných 120 minut a ujištění, že nejlepší filmovou adaptací PC hry zůstává pořád 27 roků starý Mortal Kombat. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (24)

  • Film si vzal najväčšiu inšpiráciu práve zo štvrtého pokračovania hry ("Uncharted 4: A Thief´s End"). Je to Hollandova (Nathan Drake) najobľúbenejšia hra zo série. (belinko)
  • Ve filmu vlastní Sully kočku jménem Mr. Whiskers, ovšem představitel role Mark Wahlberg má ve skutečnosti na kočky alergii. (NiWi)
  • Snímek je filmovou adaptací stejnojmenné videohry z roku 2007 od vývojářského studia Naughty Dog, která se dočkala obrovského úspěchu a několika pokračování. (-OverLord-)

Související novinky

Amazon odhalil obří plány s Tomb Raiderem

Amazon odhalil obří plány s Tomb Raiderem

28.01.2023

Herním adaptacím se po letech nezdarů a posměchu začíná mimořádně dařit. Sony slaví úspěch s Uncharted nebo The Last of Us, Netflix zase s Arcane podle světa League of Legends, no a Amazon teď zkusí… (více)

Banderas by rád natočil třetího Zorra

Banderas by rád natočil třetího Zorra

28.11.2022

Mezi výborným Zlatým okem a ještě lepším Casinem Royale natočil režisér Martin Campbell taky moderní reboot (a pak výrazně slabší sequel) jiné slavný franšízy. Řeč je o Zorrovi z roku 1998, v němž si… (více)

Hvězdy herního The Last of Us součástí seriálu

Hvězdy herního The Last of Us součástí seriálu

10.06.2022

Fanoušci herní série The Last of Us včera díky akci Summer Game Fest obdrželi celou řadu skvělých zpráv. Tou první je, že se první díl dočká nové přepracované a definitivní edice s lepší grafikou a… (více)

Reklama

Reklama