Reklama

Reklama

Resident Evil: Zatracení

  • Japonsko Biohazard: Damnation (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Zvláštní americký agent Leon S. Kennedy proniká do malé východoevropské země, aby tu ověřil zvěsti, že místní vláda využívá ve válce bio-organické zbraně. Jen chvíli po překročení hranice ale dostává rozkaz k návratu zpět. Leon s odhodláním odhalit pravdu ignoruje nařízení a vstupuje do válečné zóny, aby ukončil řetězec tragédií způsobených bio-organickými zbraněmi. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (168)

Hakha 

všechny recenze uživatele

Z prstu vycucaný příběh, který s Resident Evil: Degeneration tvoří oproti hrané Resident Evil z posledních let kulervoucí filmovou podívanou. Přál bych hranému Resident Evil vzestup z propastného filmového močálu, a můžou začít tím, že si vezmou příklad z tohoto animáku. Mé hodnocení 3 hvězdičky… ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Takhle měl Rozklad vypadat. Zatracení je ve všech směrech lepším dílem než jeho o čtyři roky mladší předchůdce. Tentokrát se povedl příběh na jedničku, zasazení do vymyšlené post-sovětské republiky byl skvělý nápad. A nejlepší věcí na tomto filmu je, že akce je zde habaděj a vlastně nemáte ani chvíli, kdy byste se mohli nudit a říkat, že se ve filmu nic neděje. Leon S. Kennedy opět výborný, některé jeho hlášky byly perfektní. Byl jsem rád i za Adu Wong, která se ve filmu objevila. Závěrečný souboj s vysokými, skoro neporazitelnými zombie byl hodně epický a utvrdil mě v tom, že Zatracení si zaslouží jasných 80 % EDIT: Předtím jsem herní sérii RE neznal tak dopodrobna, tak mi omluvte, že jsem Tyranta označil za "vysokého zombie", docela přešlap :D Jinak, v porovnání s Vendettou to ztrácí, ale důvtip Leona, jenž chrlil jednu suchou hlášku za druhou, osobně považuji za ten hlavní atribut, který z filmu dělá příjemnou zábavu na sobotní odpoledne. Objektivně tak 6/10.......jako fanda série dávám 7/10 ()

Reklama

okkac 

všechny recenze uživatele

No určitě lepší, než 4 díly filmového Residenta, ale jelikož jsem nikdy nehrál žádnou hru, tak jsem se tady v příběhu ztrácel, bo jsem nechápal motivace a pohnutky postav. Ale slušná animace, zasazení do fiktivní post-sovětské republuky a spousta krvavé akce to vynahrazuje. A i obři na konci byli fajn, i když jsem vůbec netušil, co tam vůbec dělají. Hráči her asi budou mnohem spokojenější. 7/10 ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Velice obstojná akční zombie jednohubka rozšiřující svět Resident Evilu. Navíc se jedná o solidní práci na poli animace a vyzuální stránky filmu, takže celkové vyznění není vůbec špatné. Esteticky to opravdu vypadá peněžitě, žádný levný shit. Akce pěkné, konec je hodně efektní. Příběhově s tím taky nemám moc problém, sice to jde jinam než hra a hraje si to na poli globálnosti, ale zázraky jsem po ději rozhodně nečekal. Tudíž zas tak neřeším. Měl jsem chuť na akčni mutárnu a tu jsme dostal. Pro mě vcelku spokojenost a hlavně je tehle film o dost zajímavější a zábavnější než Andersonův Afterlife a věřím, že i Odveta. Chudší 4*. Jen škoda, že Leonův charakter jaksi není cítit. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Vydarený sequel k nevýraznému animáku Resident Evil: Degeneration. Starý známy agent Leon Kennedy dostane za úlohu preveriť fámy o bio-organických zbraniach na východe, no skôr než niečo stihne zistiť ho odvolajú. Napriek tomu sa však rozhodne ostať a na vlastnú päsť zistiť o čo tu ide... Parádna počítačová animácia, pekné prostredia, štýlovo temné spracovanie a uchádzajúci príbeh s čriepkami zo sveta Resident Evilu, v podobe známych postáv i monštier vytvárajú dojem, akoby sa človek ocitol uprostred diania niektorej RE hry, ibaže v tomto prípade ostáva len pasívnym účastníkom (čo vo viacerých momentoch priam zamrzí). Akčne-hororový dej bol v pohode a vizuál mi tu vyložene sadol, akurát sa mi zdalo, že im sem-tam trochu uletel dabing a osobne by som asi uvítal aj menej hlášok a dialógov, keďže mi neprišli až také dôležité. Každopádne, fanúšikovia RE (ku ktorým sa radím aj ja) môžu byť spokojní, ale myslím si, že tento počin je natoľko vydarený a pekne spracovaný, že má šancu zaujať aj ostatných. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (8)

  • Druhý celovečerní CGI – obraz zcela generovaný počítačem – film „Skrytého zla“, jehož děj se odehrává před událostmi ve hře Biohazard 6 (2012) pro PS3. (Perth)
  • Ve filmu lze najít hned několik odkazů na původní herní sérii „Resident Evil“. V bonusové misi druhého dílu herní série se poprvé objevil obr Mr. X, který ve filmu pronásleduje Leona a Buddyho. Scéna prvního setkání Leona a Ady Wong je více než podobné jejich shledání ve 4. díle původní hry, a to včetně Leonovy závěrečné narážky na ženy. U Leona je pak možné zaznamenat, že nosí stejnou obuv jako Chris Redfield ze hry „Resident Evil 5“. (VooDoo:*)

Reklama

Reklama