Reklama

Reklama

Mocná čarodějnice Ravenna (Charlize Theron) se lstí vetřela do přízně krále prosperující a mocné říše, který z ní záhy udělá královnu a pak zemře. Ravenně ale podle proroctví kouzelného zrcadla stojí ve štěstí nevlastní dcera Sněhurka (Kristen Stewart) a posedlost vlastní krásou, kterou by si ráda uchovala navěky. Všechny problémy by vyřešila Sněhurčina smrt, jenže dívka právě uprchla z domácího vězení do Temného lesa, odkud se ještě nikdo živý nevrátil. Ale královna potřebuje mít jistotu, a tak si najme odvážného lovce (Chris Hemsworth), který dostane za úkol ji vystopovat a přivést zpátky. Jeho sebevražednou misi komplikují nejen podivuhodní obyvatelé, kteří les obývají, ale také to, že Sněhurka není jen tak obyčejná holka. Klidu na práci lovci nepřidává ani statečný princ (Sam Claflin), jenž pro ni má slabost už od dětství, a hlavně partička sedmi trpaslíků, kteří sice nejsou tak roztomilí jako Prófa a Stydlín, zato se umí náramně ohánět se sekyrou a vědí, že se Sněhurkou jim svitla naděje na záchranu temnotou zmítané říše. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (60)

Trailer 2

Recenze (1 647)

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Brát za klad, že jsem čekal daleko horší břečku nejde brát na druhou stranu za klad. Zcela upřímně: Kristen je přímo tragická jak co do vzhledu, tak do herectví, v čemž jí zdatně sekunduje většina pěšců na šachovnici s čestnou výjimkou Charlize Theron, která si u mě notně zachraňuje reputaci po svým výstupu v Prometheovi a je jednou z mála světlých stránek útoku temnoty na diváka. Pokusy o temný vyznění, osudovost a vůbec dospělost jdou do kytek díky ořezanému prostředí, postavám a vztahům. Dialogy jsou nejtragičtější ze všeho, tak nevěrohodný a nepasující věty aby člověk pohledal, a čím více to má vyznít osudově, citově nebo motivačně, tím hůř. I přes to, že film má relativně slušnou délku, která by dávala dostatečný prostor k rozvinutí děje, prostředí i charakterů, je do příběhu implementováno přehršel nelogických zkratek. Například přesně víme, v který vesnici se Sněguračka objeví a hledáme jí tak, že neobklíčíme neprodyšně vesnici a neprohledáváme, ale prostě to zapálíme a schválně co to udělá. O náboru lučištníků do temný armády ani nemluvě, dyk se jim tam může přihlásit každý princ bojující za svobodu. Sněguračka si opatří hřebíček přesně na čas, koníčka má náhodou připravenýho hezky u žumpičky a tak dále. Něco z toho by se dalo odpustit v pohádce (rozhodně ne všechno), ale tohle se tváří jakože hrozně vážně a dospěle. Akční stránka je tragická, nepřehledná a zkratkovitá, i když na druhou stranu oceňuju, že mi Sněguračku nakonec coby Conana the Barbariana nenutěj a její akční vložka se omezí víceméně na "holka s holkou". No ale to nejhorší. Kde je kurva romantika? Aspoň trochu? Ne, to neni potřeba, dneska máme velký holky, co si s trůnem věděj rady samy, jsou nezávislý a uklízet po trpaslících už je nikdo nemůže nutit. Kdyby aspoň tohle bylo jak má, snad bych se slitoval a třetí hvězdu přihodil. Ale jeden pusanec od Thora to nezachrání, člověk tam ani trochu necejtí něco jako vřelej cit, něco, co by mu způsobilo radost, že nám ta holka eště bude chvíli žít. Kdepak, jestli alternativní Sněhurka, tak v podání Ivana Mládka. Update: A též Tristana, za což velice děkuji uživatelce Jezinka.Jezinka. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Božsky krásná Charlize a její úvodní intro si vás získají téměř okamžitě. A pak už vás film nepustí. Sanders má režii v ruce, parádní vizuál (krásný když je třeba, špinavý když si to scéna žádá) a vůbec všechno šlape jak má. Výprava vypadá patřičně nabubřele a má to ono žádané pánoprstenovské pozlátko. Kristen je prima, ale zdálo se mi, že na hlavní postavu málo mluví ani na sebe nestráhvá příliš pozornosti. Chris Hemsworth v roli nalitého, ale minulostí sužovaného lovce zase válí a lahůdkově obsazení trpaslíci potěšili a dodali pořádný kopec zábavy. Howardovu hudbu je radost poslouchat. Tak nějak jsem si to představoval. Hail the Queen! ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Fakt jsem se tesil a nakonec docela zklamani. Sanders proste neni natolik zkusenej, aby to zvlad ukocirovat a pritom tu byl velkej potencial. Naprosto dostacujici pribeh, kterej funguje jako moderni verze pohadky, ale i jako misty drsnejsi fantasy. Do toho banda super hercu v cele se sympatakem Hemsworthem a zaporackou Theron a vlastne vsichni trpaslici jsou nejaky znamy xichti. Jedina otravna tu je ocekavane Stewart, ktera ma k "v zemi zdejsi ze vsech nejkrasnejsi" sakra daleko, vetsinu casu to je proste smudla se svym klasickym zhuleneckym vyrazem a gigantickejma prednima zubama. Prvni problem je, ze je film dost roztahanej, ackoliv tu je akce dost (i kdyz nektery sceny jsou vykradeny ze znamejsich fantasy), proste to nedokaze strhnout nebo nejak vic napnout. Dalsi problem je, ze spousta vsemoznejch priserek, co tu je zlehka ukazana, neni vubec vyuzita, rubou se tu vlastne jen lidi. Ne ze by to bylo nejak hrozny, proste solidni fantasy se super trikama, ale trailer sliboval daleko vetsi pecku. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kdy si současní autoři fantasy filmů uvědomí, že ke kvalitě (úspěchu se to bohužel netýká) není zapotřebí milión digitálních efektů, kopírování úspěšného či hvězdy z pochybných romancí, kterým jde hraní jak upírovi chytání bronzu v soláriu, nýbrž prostinká to věc zvaná Příběh.. Po proslovu Sněhurky z Arku k poddaným jsem utřel studený pot z čela a až k samému konci čekal jak na trní, komu bude patřit její srdce, klín i pokladnice. A ejhle! V této čarokrásné planosti šlo o milostný kosočtverec (ano, přesně ten, co si myslíte) a anemická princezna ve skutečnosti miluje bílého jelena, co mu z hlavy roste osika, neb pohled na něj jevil se láskou nejvíce naplněn. Ona zoofilie přece není tak hrozná a když se líbají mrtví, je pak dovoleno cokoliv. Ostatně, kdo ví, co jiného s ní Lovec dělal, když tam nebyla kamera.. Jinak krajně nesouhlasím s obviňováním zrcadla, že nemá vkus, že vlivem přehnané konzumace čističe Okena vidí rozmazaně či že by mělo navštívit očního lékaře. Vždyť ten gong z Indiana Jonese a Chrámu zkázy, co se při verdiktu mění na T-1000, nehodnotil krásu pouze vizuální, ale i tu nejdůležitější, po které se co svět světem stojí nejvíce prahne a touží - krásu vnitřní. Cha! A teď tu o Perníkové chaloupce… ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Ale áno. Má to svoje muchy (je to asi o 20 minút dlhšie, než by sa patrilo, hlavne potácanie sa Temným lesom je naťahované a filmu by vôbec neuškodilo, keby sa kompletne vystrihli scény s trpaslíkmi), ale herci sú výborní, réžia suverénna a mierne ponurá fantasy atmosféra bezchybná. Po tej záplave detských fantasy osviežujúci dúšok. 7/10 ()

Galerie (147)

Zajímavosti (37)

  • Charlize Theron (Ravenna) přiznala, že si během natáčení filmu mimořádně oblíbila svou hereckou kolegyni Kristen Stewart (Sněhurka): "Opravdu, opravdu zbožňuji to děvče. Skočila bych pro ni z okna. Je úžasná, naprosto úžasná. A dělá skvělé masáže." (Sufferer)
  • Sněhurčino (Kristen Stewart) setkání s bílým jelenem s velkým parožím je odkaz na film Princezna Mononoke (1997), kde podobný jelen představuje Ducha lesa. Malé bílé víly/skřítci jsou pak velmi podobní kodymům z téhož filmu, jejichž přítomnost dokazovala, že les je zdravý. (Plamen_Ignis)

Související novinky

Připravte se na záplavu pohádek

Připravte se na záplavu pohádek

26.04.2016

Ačkoliv pokračování Sněhurky a lovce ukázalo, že se diváci nehrnou na každý pohádkový film, ty od Disneyho se pravidelně mění v hity. Loni to prokázala Popelka a letos hlavně Kniha džunglí, která… (více)

Jason Bourne vs. Aragorn?

Jason Bourne vs. Aragorn?

20.06.2015

V Universalu letos slaví jako o život. Z Padesáti odstínů šedi, Rychle a zběsile 7 a Jurského světa se vyklubaly neskutečné hity a nadcházející animák s Mimoni dopadne stejně. Na příští rok pak… (více)

Star Wars hledají režiséra

Star Wars hledají režiséra

02.05.2015

Rozchody režiséra a studia nejsou zas tak neobvyklé. V nedávné době potkaly třeba Ant-Mana (Marvel a Edgar Wright) nebo spin-off Sněhurky a lovce (Universal a Frank Darabont), nejnověji pak ztratil… (více)

Lovec bez Darabonta

Lovec bez Darabonta

17.01.2015

A další krásný příběh s ponurým koncem. Prequel Sněhurky a lovce nazvaný The Huntsman měl režírovat věhlasný Frank Darabont (Vykoupení z věznice Shawshank, Zelená míle), pár týdnů před natáčením jej… (více)

Reklama

Reklama