Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Percy Jackson, Annabeth, Luke, Grove a Thalia jsou pronásledování kyklopy a běží lesem do tábora polokrevných, aby si zachránili život. Thalia se rozhodne s netvory bojovat, aby svým přátelům umožnila útěk. Bohužel je v souboji zabita. Její otec, bůh Zeus, ale najde způsob, jak by mohla žít dál. způsob, jak by mohli žít všichni polobozi. Dá jim dar, který zajistí, že nikdo z nich už nezemře. Promění Thalii v borovici, která zajistí neviditelnou ochrannou bariéru kolem tábora. Po nějaké době se do tábora dostane i kyklop Tyson, který je nevlastním bratrem Percyho, mají společného otce Poseidona. Percy ani jeho přátelé nejsou z Tysonovy přítomnosti zrovna nadšení. Když však kolchidský býk prorazí ochrannou bariéru a ohrozí všechny v táboře, Tyson se zachová velmi statečně. Zjistí se, že někdo otrávil strom, a tím pustil býka do tábora. Byl to Luke Castellan, syn boha Herma. Má vztek na celý svět a chce tábor vyhladit... Percy se od delfské věštkyně dozví o příběhu z minulosti. Tři synové zlého Krona otce zabili a jeho ostatky svrhli do hlubin Tartaru. Ale Kronovi je souzeno, aby povstal a pomstil se Olympu i celému světu. Dále hovoří o proroctví, ve kterém má polobožský potomek jednoho z nich Krona přemoci, nebo také přinést zkázu, a to za pomoci zlatého rouna. Toto proroctví se jistě týká Percyho... Zlaté rouno je v Moři nestvůr, kterému lidé říkají Bermudský trojúhelník. Annabeth zjistí, že zlaté rouno by mohlo zachránit i strom, a tím znovu obnovit ochrannou bariéru kolem tábora. Nebyl to však Percy, kdo byl vybrán, aby se vydal hledat zlaté rouno, nýbrž jeho věčná rivalka Clarissa. Percy, Annabeth a Grover se rozhodnou také opustit tábor a vydat se hledat zlaté rouno na vlastní pěst a k jejich nelibosti se k nim přidá i Tyson. Navíc se dozvědí, že Luke už je také na cestě do Moře nestvůr. Našel ostatky Krona a chce ho s pomocí zlatého rouna zase oživit. To se nesmí stát, protože Kronos by zničil celý svět... (TV Prima)

(více)

Videa (24)

Trailer 2

Recenze (416)

necisty 

všechny recenze uživatele

Teda nezlobte se na mě, ale v moři ne nestvůr ale Harry Potterů, Hunger Games, Stmívání, Divergence a dalších musí mít film v sobě něco speciálního, čím ty ostatní nějak překoná. Tady jim bohužel nesahá ani po kotníky a spíš je vykrádá. Auto, co se vynoří z lesa a vezou je ty tři šílené ženské, no já být Rowlingovou, tak je zažaluji za plagiátorství... A toho kyklopího týpka ukradli z Matrixu. Nevím, jestli se to jen netrefuje do mých chutí, podle mě je tu špatně snad úplně všechno, ale co hlavně - chybí tomu napětí! ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

na prznění mytologie jsem si zvyknul již v prvním díle a jakkoliv nejsem pořád ochoten akceptovat jejich amerikanizaci,přijde mi myšlenka jejich převedení do dnešní doby poměrně fajn.Bohužel pro diváka,to co v prvním díle pod taktovkou zkušeného harcovníka Columbuse fungovalo a bavilo,to Freudenthal těžce nezvládá a druhý Jackson tak působí lacině,unyle a neuvěřitelně ploše.Triky jsou možná fajn v rámci rozpočtu,ale to co vyplňuje zbytek hodně šustí papírem a když k tomu přičtu fakt,že mi podobně jako v Bollových filmech úplně neseděla hudba na jednotlivé scény,je druhý Percy Jackson pro mě velkým zklamáním...50% ()

Reklama

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Druhý Percy Jackson se k nám vrací po třech dlouhých letech. Teenageři nám dospěli a svět je opět na pokraji zkázy. Jako na potvoru si ovšem vzali všichni Olympští bohové volno a tak je na jejich synech a dcerách, aby zachránili nejen Olymp, ale i celý svět. Ihned po velmi pěkných úvodních titulkách a okouzlující doprovodné hudbě se ocitáme znovu v táboře polobohů (Camp Halfblood). Po chvíli rozkoukávání si začnete film opravdu užívat a možná vás překvapí, že kentaur Chiron už není Pierce Brosnan. Nicméně po rozcvičce v koloseu zaútočí na tento tábor ohromný býk. Vizualizace je skvostná a příběh konečně začne dostávat nějaké ty grády. Úvod filmu tedy opravdu chválím. Film je vtipný, vizuálně úchvatný a dokáže skvěle vtáhnout do příběhu. Po odjezdu z tábora jako by filmu došla šťáva. Dlouhou chvíli přešlapuje na místě a bohužel ani konec to nevytáhne na úroveň kvality, co nasadil v prvních 30ti minutách. Percy Jackson Moře Nestvůr je určitě dobrá snaha o pokračování příjemného příběhu. I když film má nějaké ty chybky, tak si stále myslím, že jde o velmi dobrého nástupce Harryho Pottera. Zamrzí zcela jistě absence velkých hvězd jako v případě předchozího dílu. (Thurman, Brosnan, Bean) A nebo více originality a velkých soubojů. Moře nestvůr mě přesvědčilo, abych nečekal další dva roky a pořídil si knihy od Ricka Riordana a pořádně se do nich začetl. Ne tak dobrý jako předchozí díl, ale za shlédnutí to určitě stojí. *Jedná se o útržky z celé recenze* (70 %) ()

mcb odpad!

všechny recenze uživatele

Nikdy bych neřekl, že může vzniknout něco dementnějšího než Souboj Titánů. Druhý Percy Jackson ale dokazuje, že řeckou mytologii lze znásilnit ještě brutálnějším způsobem - zatímco Columbusova jednička byla přiznaným guilty pleasure, Moře nestvůr je příšerným televizním "blockbusterem" s naprosto katastrofální úrovní všeho. Velmi odpudivý a pro cílového dětského diváka taky neuvěřitelně škodlivý film, kterých se (naštěstí) rodí málo. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek, který v názvu slibuje celé moře nestvůr, ale nakonec vám jich dá jenom pár, protože víc ani není třeba. Bude to stačit. Divák bude mít pocit, že dostává naprosto skvělou podívanou, i když je to jen splácání několik bájí dohromady, a to v celek, který je skutečně hrozný mišmaš. Snaha o hlášky je hezká, jen jich je celkem málo. Mládeži by se tohle mohlo líbit, prznění bájí jim asi tolik vadit nebude. ()

Galerie (109)

Zajímavosti (16)

  • Nakrúcanie prebiehalo vo Vancouveri a New Orleans. (ludovit14)
  • Palica s dvoma hadmi, ktorú drží Hermes (Nathan Fillion), sa podľa gréckej mytológie nazýva caduceus. Vznikla z lieskovej palice, ktorú mu na znak uzmierenia venoval Apolón. Mala zázračnú schopnosť uzmierovať a utišovať škriepky. Keď ju raz Hermes hodil medzi dva zápasiace hady, hneď sa prestali hrýzť a ovinuli sa okolo nej. (Greenpeacak)

Související novinky

Percy Jackson míří na Disney+

Percy Jackson míří na Disney+

16.05.2020

Knižní fantasy sága Percy Jackson se dočká nové adaptace na streamovací službě Disney+. Zprávu potvrdil autor předlohy Rick Riordan. Příběh vypráví mix řecké mytologie, historie a kouzel, v jehož… (více)

A kdy vlastně uvidíme...

A kdy vlastně uvidíme...

04.06.2012

...pokračování X-Men, Spielbergovu novou scifárnu nebo druhého Thora? Hollywoodská studia čachrují s daty premiér a obsazují volné termíny pro předpokládané hity. Tak především: příští rok Amerika… (více)

Reklama

Reklama