Reklama

Reklama

VOD (1)

Boxer Billy Hope (Jake Gyllenhaal) je na vrcholu své slávy, má nádherný dům a milující rodinu. I navzdory jeho úspěšné kariéře, ho manželka Maureen (Rachel McAdams) prosí, aby s boxem skončil a mohl tak trávit více času se svojí dcerou Leilou (Oona Laurence). Během jednoho večírku Billy skutečně svůj odchod „do důchodu" oznámí. Vše se ovšem změní ve chvíli, kdy je jeho manželka neúmyslně zabita během potyčky s jiným boxerem. Billyho svět se hroutí. Když mu soud navíc odebere kvůli jeho nevyrovnané povaze dceru z opatrovnictví, je jeho poslední nadějí návrat do světa boxu. Za pomoci trenéra Tita Willse (Forest Whitaker) se pokusí získat svoji dceru zpět... (Forum Film CZ)

(více)

Videa (21)

Trailer 2

Recenze (684)

lamps 

všechny recenze uživatele

Proč uděluji Bojovníkovi všechny tři hvězdičky? Protože je řemeslně v pořádku, obsahuje poměrně dost emocionálně napružených chvil, scény z ringu jsou zásluhou kontaktní kamery velmi naturalistické a dva výteční herci, Jake Gyllenhaal a Forest Whitaker, ždímají opět svůj talent do poslední kapičky potu a krve. A proč uděluji pouze tři hvězdičky? Protože v celém filmu se nestane nic, co bychom dopředu neočekávali (jediný zdánlivě neočekávaný zvrat je pak prozrazen již v textu distributora), "řemeslně v pořádku" je dnes každý takhle finančně zaštítěný a obsazený projekt a koneckonců, pokud zdejší úroveň emocí dosadíme do nějaké pomyslné škály a hodíme do jednoho grafu s Warriorem, odejdou psychicky labilní šampión Billy Hope, jeho sportovní i morální restart plný klišé i jeho rutinní strýček Fugua hanebně poraženi bolestivým knockoutem.... Zlaté tři hvězdy..... ;) ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Já to vnímala asi jak je to napsané v komentáři od Aarona. Tudíž bych se jen opakovala, ale za to, co předvedl Jake Gyllenhaal musím přihodit jednu hvězdu. Vážně někdy nechápu, co je herec pro svojí roli podstoupit a tady klobouk dolů. A ještě jedna malá bodka. Jak Jeremy Renner tak Bradley Cooper by rozhodně nebyli také špatnou volbou. Docela dobře si je v té roli dovedu představit. ()

Reklama

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Enšpigl má naprostou pravdu, Bojovník je úplně zbytečný film. Průměrný scénář i herecké výkony a hlavně děj a konec, který je předvídatelný již po přečtení obsahu. Vůbec mě to nezasáhlo, až na tu poslední ránu, ta celkem sedla, jinak spíše lehčí zklamání, které nezachránil ani snaživý Jake a poměrně slušný soundtrack. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Mňa to bavilo, aj keď to bolo predvídateľné a sto krát videné. Na prvé pozretie fajn, ale na ďalšie ? Neviem, neviem. Jake Gyllenhaal sa síce opäť našiel, ale v tak obyčajnom a jasnom príbehu ma moc nebavil. Všetko sa zmenilo až keď prišiel na scénu Forest Whitaker. Začala ma baviť postupne meniaca sa hlavná postava a samotný príbeh, ale nejaké emócie, išli okolo mňa. Jediný, kto sa tu o ne postaral bol James Horner (nech mu je zem ľahká) zo svojím pianom. Ako celok fajn, celé to ale drží na chrbte hlavne Forest a práve jeho vzťah a trénovanie s hlavným hrdinom ma bavilo najviac. Inak mi akcie prišli celkom slabé, nezáživné, bez napätia, aj keď kamera potešila, ale všetko tu už bolo (kto videl, všetky diely Rockyho vie). Bojovník zobral sto krát videné a vyrazil do ringu v inom zložení, ktoré nie je strhujúce ako niektoré boxerské drámy (Rocky, Million Dollar Baby), ale ani moc nenudí. Obľúbený soudtrack: A Long Road Back. 80% - 4* ()

cukorek 

všechny recenze uživatele

"Creed vs Southpaw" Obe filmy propagujú boxerský úspech, ale víťaz je len jeden. Mojím víťazom sa stáva Southpaw. Southpaw bol silnejší hlavne čo sa týka príbehu a emočného naklonenia k divákovi. Prvým nečakaným zakopnutím bola smrť krásnej manželky, pretože potom koľko krvi stále vypľúval Billy Hope po zápase som myslel, že sa zdramatizuje jeho zdravotný stav a druhým významným pozitívom vo mne vzbudil záverečný boj, keď do drámy bolo zapojené aj malé dievča. Vtedy som držal palce Billimu aj ja. Aj herecká náročnosť a rozdelenie postáv vyznelo lepšie ako u Creeda , len škoda tej krátkej účasti R. McAdams. Našli sa aj malé nedostatky, ale v celku to vidím na 70%. ()

Galerie (90)

Zajímavosti (22)

  • Kromě toho, že Jake Gyllenhaal (Billy Hope) prošel intenzivním tréninkem, většinou kolem 6 hodin denně (3 hodiny běh, cardio, parkour a 3 hodiny silový trenink a trenink boxu), nastoupil i do 5 tréninkových zápasů s pravými boxery. Silový a boxerský trénink neabsolvoval Jake sám. V celé délce výcviku ho doprovázel režisér Antoine Fuqua. Jake Gyllenhaal studoval pro svou roli boxovací styl profesionálního boxera Miguela Cotta. (kubsov)
  • Jake Gyllenhaal pre rolu Lou Blooma v snímke Nightcrawler (2014) najprv schudol 9 kíl, aby následne o pol roka neskôr pribral takmer 7 kg svalovej hmoty kvôli postave Billyho Hopea. (Zdroj: refresher.sk) (YoZo8)
  • Film bol pôvodne plánovaný ako neoficiálne pokračovanie snímky 8. míľa (2002), kde si mal svoju úlohu zopakovať Eminem. Kvôli zmene scenáru sa od tohto zámeru nakoniec upustilo. (Spilvo)

Související novinky

Sedm statečných s unikátní hudbou

Sedm statečných s unikátní hudbou

21.07.2015

Už tento čtvrtek jde do kin Bojovník, boxerské drama s Jakem Gyllenhaalem, jehož hudbu složil nedávno zesnulý James Horner (Titanic, Avatar). Obecně se mělo za to, že bude posledním Hornerovým… (více)

Zemřel skladatel James Horner

Zemřel skladatel James Horner

23.06.2015

V 61 letech nás opustil držitel dvou Oscarů za Titanic, hudební skladatel James Horner. Zkušený letec havaroval ve vlastním stroji, který pilotoval na severu od kalifornské Santa Barbary. Horner byl… (více)

Tyrese Gibson pojede sólo

Tyrese Gibson pojede sólo

03.02.2015

Hláškař Roman Pierce z Rychle a zběsile 2 má kupu fanoušků. Není tedy divu, že na tom chce jeho představitel Tyrese Gibson postavit hereckou kariéru. Gibson se objevil třeba v Transformers nebo… (více)

Arnie a Sly dál nekompromisně akční

Arnie a Sly dál nekompromisně akční

31.10.2011

Nedávno se potkali na placu The Expendables 2 (naštěstí se jim nehoda, během které zahynul bulharský kaskadér, vyhnula). V akci budou pokračovat i poté. Arnold si ještě letos zahraje pohraničního… (více)

Reklama

Reklama