Reklama

Reklama

Gangster Squad – Lovci mafie

  • USA Gangster Squad (více)
Trailer 3
USA, 2013, 113 min

Mafián Mickey Cohen platil v polovině 20. století za nejmocnějšího a také nejbrutálnějšího bosse na západním pobřeží Spojených států. Učil se od Al Capona a v Los Angeles kontroloval kšefty s drogami, prostituci i odbory. Město se tak ocitá pod jeho nadvládou. Má pod palcem skoro všechny, včetně policie a soudů. Jedinou výjimku tvoří policejní náčelník, který pověří seržanty O'Maru a Wooterse sestavením speciálního týmu pěti nebo šesti mužů, kteří se pokusí zničit Cohenovo impérium, aniž by měli oficiálně něco společného s policií. (TV Nova)

(více)

Videa (28)

Trailer 3

Recenze (1 214)

genetique 

všechny recenze uživatele

Fleischerove videoklipárske pracovné postupy majú veľmi pozitívny dopad na konzumného diváka, zároveň si však treba dať pozor aj na obsah a nevenovať všetku pozornosť povrchnej audio-vizuálnej stránke. Aj tá môže niekedy ubrať filmu na vážnosti. Menej presýtených filtrov, slow-motion záberov a bola by z toho naozaj úderná noirovská záležitosť. Tradičný gangsterský príspevok sme tu však nemali dlhšiu dobu, preto tieto chybičky krásy nepovažujem za nejakú markantnú trhlinu. Scenár možno neprinesie nič nové, ale aspoň sa drží zaužívanej šablóny a nie je prvoplánový a deravý. Brutálny herecký ansámbel prispieva ku kvalitám, i keď z niektorých postáv sa dalo vyťažiť viac charakteru, ktorým by sa vryli do diváckeho povedomia. Nepopieram, že časom tento snímok vyšumí z hláv ako šumienka, ale v danom momente som si ho naozaj užil. Populárna hra Mafia sa tak môže tešiť z kvalitnejšej adaptácie, než ktorú dostal Max Payne, Resident Evil, či Tomb Raider dokopy. 80%. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Ďalší dôkaz, že scenáre v Hollywoode už píše hocijaký mongoloid, pripútaný v štúdiu reťazou k radiátoru. Tak zlé dialógy som nepočul od posledného filmu s Dolphom Lundgrenom. K tomu nevýrazní herci (Penn si to užil, ale nútia ho vypúšťať z huby hrozné blbosti) a nulová dobová atmosféra. Akčné scény sú fajn, miestami takmer super, a celé to má našťastie slušné tempo, ale to už film nezachráni. ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Plytký popcorn, kterému chybí duše, atmosféra i jediná zapamatováníhodná scéna, které činily gangsterský žánr vždy tak atraktivním a divácky vděčným. Mnoho momentů z filmu a posledních deset minut psal scenárista asi podle poučky "Jak sesmolit nechtěnou parodii na žánr snadno a rychle." Nad vodou to drží pouze chlapácké charisma Joshe Brolina. V globále je to stejně rutinní a hloupé, jako Zombieland, což jsem ale u Fleischera čekal, takže o zklamání nemůže být vůbec řeč. S ohranou hláškou "Inspired by a True Story" mě nekrmte, páni producenti. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Je to povrchní kýč, kterému scenáristou příliš moudrosti do vínku naděleno nebylo, ale koukat se na to dá, hlavně díky fajnovému hereckému obsazení, hezkému vizuálu a řemeslné zručnosti. Hlavní zlý mafián Seana Penna mi tedy ale přišel jako parodie sebe sama. Jeho pokusy tvářit se šíleně a maniakálně vyznívaly spíše humorně, nicméně i to mi ve výsledku přispělo k diváckému zážitku, který bych nazval jako uspokojiný. Víckrát se na Gangster Squad pravděpodobně nepodívám (sám od sebe určitě ne), ale akutní nutkání utéct co nejdál od obrazovky jsem při sledování nepociťoval. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Sean Penn hrající jako Mickey Cohen, který je slizký,nemilosrdný,psychopatický Mob-Boss, Má v rukou celé LA. Stovky politiků, soudců a policajtů. Pro mně je to jeden z Top záporaků za poslední dva roky ! Seržant John O'Mara (Josh Brolin) dostane svolení, aby po něm šel a zničil mu vše na čem mu záleží a tak musí sestavit Tým čestných policajtů- tihle gentlemani jsou všichni bojovníci, přeživší z Druhé Světové Války a unášeni proudem v městě, které z Ideálního Ráje se změnilo na Děsivé Peklo! A válka může začít! Herci jsou Perfektní ke každému jsem si vytvořil skvělý vztah a tudiž Empatizmus fungoval na Jedničku ! Gangster Squad nám nabízí Senzačně vzrušující Akci jako výtečné, krvavé Souboje pěstmi,zpomalené záběry, Over Topová automobilová Honička, éru specifických zbraní, zejména extrémní použití tommygunu, Tak jak jsem toužil vlastnit H&K MP5 po Die Hard, po tomhle toužím vlastnit svůj Thompson! Celé podtrženo sečteno Uspokojujícím Soundtrackem a okouzlujicími Dialogy! Nejlepší Gangsterka, co jsem kdy viděl .. Tohle mělo sakra Koule !! Viděno v kině! Rozhodně v blízké době zkouknu znova!10/10 ()

Galerie (68)

Zajímavosti (32)

  • Jedným z alternatívnych názvov filmu bolo aj označenie "L. A. Gang Story". (MikaelSVK)
  • Jerry Wooters hovorí, že jediný slávny Mickey, ktorého pozná, je Mickey Mouse. Ako dieťa hral Ryan Gosling v MMC (Klub Mickeyho Mousa). (Spilvo)
  • Sean Penn, který ztvárnil Mickeyho Cohena, se částečně podílel jak na scénáři, tak na vzhledu své postavy a výsledném střihu filmu. (Brousitch)

Související novinky

Justice League? Možná za deset let!

Justice League? Možná za deset let!

14.02.2013

Starý scénář se opakuje. Pokusů o zfilmování týmovky Justice League of America (Superman, Batman, Green Lantern, Wonder Woman a spol.) už tu bylo několik, třeba digitálně animovaný film v režii… (více)

Sean Penn jako „agent s povolením zabíjet“?

Sean Penn jako „agent s povolením zabíjet“?

30.01.2013

A bude na to dohlížet Pierre Morel, který se v 96 hodinách postaral o definitivní vstup Liama Neesona do síně slávy největších bad-ass borců? Vypadá to, že Penn potřebuje vydělat na nájem, protože si… (více)

I duchům se líbí Emma Stone

I duchům se líbí Emma Stone

21.01.2013

Guillermo del Toro pilně pracuje na postprodukci své novinky Pacific Rim (to víte, do filmu o souboji obrovských robotů s obrovskými monstry je potřeba dodělat „pár“ triků), ale už se pozvolna… (více)

Spy Hunter našel režiséra, ztratil Rocka

Spy Hunter našel režiséra, ztratil Rocka

27.09.2012

Ten totiž zřejmě vyrazí na lov démonů. Ale popořadě. Studio Warner Bros. se už několikrát pokoušelo rozjet filmovou adaptaci stařičké videohry Spy Hunter. O režii se zajímali třeba John Woo či Paul W… (více)

Reklama

Reklama