Reklama

Reklama

Kletba z temnot

  • USA The Possession (více)
Trailer 2

Kletba z temnot vypráví příběh bývalých manželů Clyda (Jeffrey Dean Morgan) a Stephanie (Kyra Sedgwick) a jejich dvou malých dcer. Jednoho dne si mladší dcera Em (Natasha Calis) koupí na bleším trhu tajemnou skříňku. Od té doby se začnou s děvčátkem dít zvláštní věci. Em je skříňkou naprosto posedlá, nosí ji všude s sebou, je nervózní a chová se agresivně. Její matka začíná mít podezření, že skříňka způsobuje u dcery psychické problémy. A po sérii znepokojivých a nevysvětlitelných událostí rodina odhalí pravou příčinu. Zjišťují, že skřínka byla vyrobena pro Dybbuka – zlého démona, který se usadí v těle člověka, který ho ze skříňky osvobodil. A jejich dcera skříňku otevřela… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (13)

Trailer 2

Recenze (475)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Výborný horor od režiséra Hlídače mrtvých. Tenhle režisér mě neustále pčekvapuje. On horory umí. A i když jsou pomalé tak v nich umí vytřískat atmosféru jako málokdo. Tohle je další z jeho skvělých zářezů. Sice je pravda že sem tam mohl přitlačit na pilu, ale tohle je jeden z mála filmů, kde sem se po dlouhé době aspoň trochu bál, stejně jako u Hlídače mrtvých. Stačí ještě jeden dobrý film a poletí mezi mé oblíbené režiséry. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Kletba z temnot skoro vůbec nevyužívá lekaček, což je v dnešní době komerčních hororů skoro rarita. Sází opravdu jen na napětí a atmosféru. Ovšem v závěru snímku už si tvůrci mírně nevěděli rady, a tak stavěli klišé na klišé. Proto nemůžu říct, že by mě závěr nějak napínal či překvapil. Kdybych to neviděl v kině, možná bych byl přísnější. ()

Reklama

imf 

všechny recenze uživatele

Další uklidňující důkaz o tom, že věnovat se v dětství modelařině a kašlat na dlouhovlasé holčičky se vyplácí. Minimálně se dožijete puberty a nenastěhuje se vám do chřtánu podlý židovský duch, který na rentgenu straší doktory. Ole Bornedal v béčkové lize předvádí hororové řemeslo, které spíš potěší než vystraší, ale především důstojně udržuje nad vodou starý dobrý vymítačský žánr. Týpků, co do noční temnoty šeptají, že vám snědí srdce a sežerou duši, totiž nikdy není dost. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Talentovaný tréner basketbalu sa po rozvode presťahuje do nového domu. Jedného dňa keď berie k sebe deti na víkend, zastavia sa na dvore jedného zo susedov, kvôli výpredaju nepotrebných vecí. Tam jednej z dcér padne do oka starožitná skrinka s neznámymi nápismi. Toto však nie je len taká obyčajná skrinka. Úprimne??? Jeden z najslabších hororov o exorcizme aké som videl. Pamätať si budem max tri zábery. Samofackanie, samovypadávanie zubov otčima a dva prsty v hrdle mladej dievčiny. Nebyť zvukových efektov, len ťažko horko by na mňa niektorá z tých málopočetných hororových scén skutočne zapôsobila. Po prvej a dosť slušnej, nasledovalo hodinové kukanie do "blba", pozeranie na hodinky s občasným zívaním. Potom "hrr", všetko čo sme už niekde videli. A záver?? Neskutočne predvídateľný a miestami dosť vtipný vďaka židovskému kňazovi, ktorý by sa skôr hodil do filmu "Diktátor". Mrzí ma to, ale udeliť viac ako tri hviezdy by bolo z mojej strany veľmi trúfalé. Tak ako ma sklamal "Devil Inside", nepotešil ani "The possession". A čo to SKVELE dodal užívateľ - hygienik ! ! ! - 55% ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Hneď v úvode som ostal trochu zaskočený, keď sa z tajomnej skrinky ozve čistou slovenčinou "Ja zjem tvoje srdce..., zjem tvoje srdce..." Neskôr je to síce vyložené ako poľština, ale toto znelo až príliš slovensky. Na horor som natrafil v dvd požičovni úplne náhodou, nič som od neho nečakal, ale dostal ma. Atmosféra je fajn, ľakačky tu veľmi nie sú, ale pomalý a stupňujúci sa strach je najsilnejšou stránkou filmu. Herec J. D. Morgan mi výzorom neustále pripomínal J. Bardema a detskí herci zvládli svoje party tiež skvele, čo nie je pravidlo. Treba pochváliť že sa diabol v závere neukázal v plnej paráde. presne takto sa to má robiť a záver je presne taký, aký by mal v hororoch byť. Napriek veľkému množstvu hororov na tému exorcizmu si myslím, že toto je celkom výživný horor. 80%. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (15)

  • Film je inšpirovaný skutočným príbehom muža, ktorý v roku 2004 ponúkal cez eBay “originál skrinky obývanej démonom, ktorá nemala byť nikdy otvorená, ale dávne varovanie zostalo nevypočuté“. (Sufferer)
  • Démonův tajemný jazyk je ve skutečnosti polština. (MareT.)
  • Herec Jeffrey Dean Morgan se svěřil, že při natáčení docházelo k podivným údalostem. Během natačení klíčových scén praskaly světla reflektorů a dva dny po skončení filmovaní záhadně shořely všechny rekvizity. (Dr Lizal)

Reklama

Reklama