Reklama

Reklama

Kletba z temnot

  • USA The Possession (více)
Trailer 2

Kletba z temnot vypráví příběh bývalých manželů Clyda (Jeffrey Dean Morgan) a Stephanie (Kyra Sedgwick) a jejich dvou malých dcer. Jednoho dne si mladší dcera Em (Natasha Calis) koupí na bleším trhu tajemnou skříňku. Od té doby se začnou s děvčátkem dít zvláštní věci. Em je skříňkou naprosto posedlá, nosí ji všude s sebou, je nervózní a chová se agresivně. Její matka začíná mít podezření, že skříňka způsobuje u dcery psychické problémy. A po sérii znepokojivých a nevysvětlitelných událostí rodina odhalí pravou příčinu. Zjišťují, že skřínka byla vyrobena pro Dybbuka – zlého démona, který se usadí v těle člověka, který ho ze skříňky osvobodil. A jejich dcera skříňku otevřela… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (13)

Trailer 2

Recenze (475)

Botič 

všechny recenze uživatele

Všechno podle mustru - stará, ďábelská truhla s x tajemnými položkami, dítě navlečené do pytle od brambor, učitelka zůstávající ve škole po setmění, protože kde a kdy jindy se dají opravovat domácí úkoly, spooky profesor, který ví. Nic nového, jen opět nudně zamlžený průměr s ponaučením pro příště - nepořizujte svým dětem staré truhlice s židovskými nápisy - ušetříte si spoustu práce. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Na zabitie nudy tak akurát, ale žeby ma to ohúrilo sa nedá povedať. Čistý priemer a určite lepšie ako The Conjuring. Celkom nečakane by sme našli aj humorné situácie, napríklad ten židovský vyháňač, poviem vám, pomerne smiešna figúrka. Ten jeho tanec mentálne zaostalého človeka pri exorcizme nemal chybu. Sem tam zafungovali aj lakačky, ale nič svetoborného. Čo by som ale vytkol v prvom rade, tak tú vetičku, vraj je to natočené podľa skutočnej udalosti. No to je teda pekná sranda a dosť odvážne tvrdenie :) To snáď autori ani nemôžu myslieť vážne, že by niekto uveril takej blbinke a že je úplne normálne, keď niekomu vylezie z úst miniatúrny Glum z LOTRa? Jediné čo je na filme reálne tak skutočnosť, že Dybbuk sa naozaj nachádza v židovskej mytológii a tiež tá drevená skrinka, ktorá slúži ako jeho domček. Napriek tomu, natočené a odohrané to bolo fajn takže u mňa 55/100. ()

Reklama

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Manželská rozluka, vyvolala dybbuka." Přiznám se bez mučení (prováděném biblickými citacemi, cákáním olivového oleje a vyvoláváním jména Omnibus), že při většině vymítání zívám, div si sanici nevykloubím (taky zajímavý nápad), ovšem tahle posedlost mi sedla, jak dybbukova prdel na hrnec. Proszę chłopaka, zerknij z pudełka...wskoczyć do małej dziewczynki... pak se zas schovej do skříňky! A ze scény před zrcadlem mi naskočila husí kůže i pod jarmulkou. Při angíně už si nikdy nebudu svítit baterkou do krku! K úplné spokojenosti mi v tom chyběla jedna slavná scéna s krucifixem, ale uznávám, že masturbaci pětiramenným svícnem bych asi nerozdýchal. A ta malá už vůbec ne. Btw, nedávno jsem pobyl pár týdnů v nemocnici (JIP, Chirurgie, ARO, Chirurgie, ale teď už v cajku, už se tomu směju pod pejzy), kde mě i několikrát vyšetřovali v CT tunelu, až jsem si říkal: "Na co tam ti doktoři můžou pořád čumět?!" Tak už to vím... ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Joo tak tohle si nechám Líbit !! The Possesion je Stylová žánrovka naservírovaná na stříbrném podnose, poskytující škálu Zvukových a Vizuálních Efektů na vysoké technické Úrovni !! Neustále je se na co Koukat, pořád se něco děje.. Film vás téměř nenechá vydechnout !! Co se týče Atmosféry, ta je fakt bezvadní !! Bornedal je třída a ví co má dělat!! Jediná výtka snad k Exorcistovi, který vypadal, jako by denně vyhulil 2 kila Trávy a jeho způsob vymítání vykouzlí krásný úsměv na tváři !Rozhodně se mi Possesion zamlouvá více než Letošní pomalý Sinister... PS: Taky jste slyšeli na začátku .. Zjem tvoje Srdce ?? Že ne? Já jo ! ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Hned zkraje je třeba říci, že The Exorcist zůstává i nadále nepřekonán. Úvodní scéna nastartuje psychologické drama o nefungující rodině ( v současnosti oblíbené aktuální téma), která musí překonat překážky na hraně života a smrti, aby pochopila, že některé problémy jsou naprosto banální proti těm, které nás mohou potkat. Inspirace asijskými bubáky byla naštěstí minimální, ale najdete ji zde. Spíše než atmosférického strašení se dočkáte několika opravdu rázných lekaček, a pak vás vyděsí i jen obyčejná vrtačka. Temná hudba v praví čas zavyje a bouchne, takže slabší povahy se ke konci budou zřejmě lekat bez přestání. V závěru si, jak u těhle filmů bývá zvykem, nechali tvůrci otevřená vrátka... V poslední třetině jsem měl dojem, že K.Sedgwicková vypadá na některých záběrech děsivěji, než démonický bubák. Jelikož jsem se nenudil, dávám mezi 3-4*. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (15)

  • Původně byl film od MPAA hodnocen ratingem R, později bylo však omezení zmírněno na PG-13. (josefklimes)
  • Filmaři při natáčení použili živé můry. Velká scéna vyžadovala 2000 kusů tohoto hmyzu, který měl zaplnit dětský pokoj. Motýly museli přinést ve stádiu larev, aby se vylíhli na místě. (rafix)
  • Postavu Tzadoka hraje Matisyahu (Matthew Paul Miller). (klima777)

Reklama

Reklama