Reklama

Reklama

Hunger Games: Síla vzdoru 2. část

  • USA The Hunger Games: Mockingjay - Part 2 (více)
Trailer 2
USA / Německo, 2015, 137 min

V poslední kapitole nepůjde jen o přežití, ale bude se bojovat o budoucnost obyvatel celého Panemu. Konečné zúčtování s nenáviděným prezidentem Snowem (Donald Sutherland) se blíží. Reprodrozd Katniss spolu se skupinou nejbližších přátel, včetně Gala (Liam Hemsworth), Finnicka (Sam Claflin) a Peety (Josh Hutcherson), povede rebely v jejich boji za svobodou. Jednotka z 13. kraje se vydává na misi, jejímž cílem je zničit prezidenta a skoncovat s jeho tyranií. Na Katniss však tentokrát čeká mnohem nebezpečnější nepřítel, než ten s jakým se dosud setkala v aréně Hladových her. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (19)

Trailer 2

Recenze (737)

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Ukázka závěru, jak nemá vypadat. Jak se očekávalo druhý díl není z daleka překonán. Pokles dolu je ohromující, tento díl uzavírá tuto ságu a definitivní sráží do kolen. Velké zklamání, nudný děj, laciné efekty, možná akce se občas snést dala, ale i přesto nic nefunguje jak by mělo. Já osobně kromě druhého dílu nejsem spokojený a vracet se rozhodně nikdy nebudu .. 2/10 = 25% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Kam se tahle série dostala, mě upřímně docela dost mrzí. První i druhý díl jsem si poměrně užil, první dokonce i víc. Boj za svobodu a proti tyranii prezidenta Snowa graduje, hodně se mluví, hodně se utíká, hodně to nudí. Když jsem viděl druhý díl, čekal jsem u třetího (rozděleného na dva) hutné a velkolepé finále. První polovina byla o dvou nevzrušivých hodinkách, prostě leccos špatně. A dost kritiky. Vyvrcholení je krapet lepší, ale říct, že jsem spokojený, zdaleka nemůžu. Banda děcek a dalších nevýrazných dospěláků prochází rozbombardovaným městem, občas jim jde o kejhák, občas se pokoušejí o kejhák diváků, jakmile začnou mlít o smyslu života. Mistrná práce kostymérů a maskérů z prvních dvou dílů je tatam, pohybujeme se v šedivých ruinách z jak nějakého akčního béčka, rafinovaných pastí se také nedočkáme, efektů, které by stály za zmínku, je zoufale málo. Nějaký technický standard tady sice (i vzhledem k rozpočtu) máme, ale prostě nestrhne. Hlavní symbol hnutí odporu s tváří Jennifer Lawrence naštěstí dál baví. Kdo se před prvním dílem obával, že půjde o tupou dobrodružnou fantasy romanci, oddychl si, kdo po posledním dílu očekával, že se dočká velkého završení série, může litovat lístků do kina. Dravost, dynamika a nápaditost šly holt na hodně dlouhou pauzu na čůrání. ()

Reklama

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Ještě předchozího dílu jsem se zastával, ale tady už bohužel převládlo zklamání. Jako ukončení velmi solidní série se mi to příliš nezamlouvá. Myslel jsem, že to bude ukončení, které opravdu chytne/dojme/uchvátí, ale to se bohužel nestalo. Možná až to dám podruhý tak to bude lepší, ale v tom kině mě to prostě nějak nesedlo. Katniss jako by už ztratila dech, z té zajímavé postavy se stal jen stín. Předvídatelný konec tomu taky nepřidal. Celkově ten děj celého filmu nebyl nic moc, i když jako celek lze tuto sérii hodnotit spíše kladně. Moc mě mrzí, že si pro nás tvůrci na závěr nepřipravili nějakou pecku. 65% ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Dvojka logicky pokračovala kde první díl trojky skončil. Konečně je to akčnější byť ukecaných míst je tam zase kupa. V kanálech to celkem získalo grády a co mně bavilo byla ta výsadková vznášedla. Ačkoliv jsem čmuchal, že něco smrdí, jedna věc mne v boji o Capitol překvapila a tady mají tvůrci body navíc. Konec byl jasný a jak tu někdo píše, mělo to skončit kočkou. Nevím kdo měl potřebu to opravdu brutálně nastavovat omáčkou až v tom málem nebyl vidět samotný knedlík. Naštěstí nákupu v supermaketu a vyzvedávání dětí z kroužků nás tvůrci ušetřili. Stejně bych to už asi vypnul. Suma sumárum, tohle se i s jedničkou dalo smačknout do plnohodnotného třetíhu dilu a nemusel být z toho pětihodinový epos. Dávám za tři rulíkové kapsle. * * * ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Problém s Hunger Games je v tom, že téma se značně vyčerpalo v prvních dvou dílech, vůbec poprvé jsem si tak přála, aby se tvůrci vydali více blockbusterovou cestou a vykašlali se na nějaké filozofování o fungování světa a společnosti, po čtvrté už to působilo naivně, zvlášť když toto filozofování je prokládáno rozhovory o tom, koho z chlapců si hlavní hrdinka nakonec vybere. Akční scény jsou výborné, nechybí jim dravost a působivost, jen je jich málo. Film to nevyrovnal ani v emocionální rovině, postavy zde sice umírají jako na běžícím páse, ale divák se s žádnou nestihne pořádně sžít. Z nejsilnějších momentů série pak také nebyl úplně vytěžen potenciál. Bez debat jde o důstojné zakončení, jen pocit, že to mohlo být lepší, u mě převládá. ()

Galerie (220)

Zajímavosti (27)

  • Zbraně, používané ve filmu rebely ze 13. kraje, jsou německé HK G36c. Vojáci Kapitolu používají belgické FN P90 a izraelské TAR-21. (j.linhi)
  • Po skončení natáčení posledního filmu si Josh Hutcherson (Peeta Mellark) nechal medailonek, který ve všech filmech nosila Katniss na krku a Jennifer Lawrence (Katniss Everdeen) si nechala jeden z Katnissiných kožených obleků. (Duoscop)
  • Smrt herce Philipa Seymoura Hoffmana (Plutarch Heavensbee) zkomplikovala filmařům práci, jelikož měl před sebou ještě 7 natáčecích dnů. Některé záběry byly proto dokončeny digitálně a dějová linka celé postavy musela být upravena. (Weasley)

Související novinky

Filmový BioShock našel režiséra

Filmový BioShock našel režiséra

26.08.2022

Netflix, BioShock a režisér Já, legenda nebo Hunger Games. Tak přesně tahle kombinace teď má fanoušky dnes již kultovní herní série přimět k tomu, aby se začali mírně těšit na filmovou adaptaci.… (více)

Hunger Games dostanou prequel

Hunger Games dostanou prequel

17.06.2019

Spisovatelka Suzanne Collins oznámila na květen roku 2020 zatím nepojmenovaný knižní prequel Hunger Games a filmová adaptace na sebe nejspíš nenechá dlouho čekat. O právech na zfilmování knihy… (více)

Spider-Man a čtení myšlenek

Spider-Man a čtení myšlenek

01.12.2016

Hunger Games skončily, Divergence se přesouvá do televize a Labyrint má před sebou poslední díl. Hollywood tak hledá další velkou "náctiletou" ságu a je slušná šance, že jí nastartuje Hlas nože.… (více)

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Reklama

Reklama