Reklama

Reklama

Star Wars: Síla se probouzí

  • Česko Star Wars: Epizoda VII - Síla se probouzí (více)
Trailer 1
USA, 2015, 136 min

Režie:

J.J. Abrams

Kamera:

Dan Mindel

Hudba:

John Williams

Hrají:

Harrison Ford, Mark Hamill, Carrie Fisher, Adam Driver, Daisy Ridley, John Boyega, Oscar Isaac, Lupita Nyong'o, Andy Serkis, Domhnall Gleeson, Anthony Daniels (více)
(další profese)

Lucasfilm a vizionářský režisér J.J. Abrams spojili síly, aby vás znovu přenesli do předaleké galaxie. Star Wars se vracejí na plátna kin filmem Star Wars: Síla se probouzí. (Falcon)

Zajímavosti (161)

Mandalorian (2019) (seriál)

Andor - Kassa (2022) (epizoda) (S01E01)

  • Roodown, přezdívaný „Crusher“, je specifický druh, který se používá na těžké práce. Je doslova „zabudován“ do exoskeletu, který zvyšuje už tak přirozenou sílu. Poprvé jsme ho mohli vidět na planetě Jakku ve Star Wars: Síla se probouzí (2015). (Veskoslav)

The Mandalorian - Kapitola 23: Spiknutí (2023) (epizoda) (S03E07)

  • Ve stínové radě je druhý zprava Brendol Hux, kterého si zahrál Brian Gleeson. Je to otec generála Armitage Huxe z nové trilogie, kterého hrál jeho bratr Domhnall Gleeson. Brendon Hux měl na starost výcvik dětských kadetů, kdy inspiraci vzal z výcviku rytířů Jedi ještě z dob služby v republikové armádě, kde přímo spadal pod jedijské velení. Tento program pak sloužil i jako výcviková metoda Prvního řádu, který ji převzal a kdy unášel děti, z nichž cvičil vojáky. Tento osud potkal Finna, kterého hrál John Boyega v Star Wars: Síla se probouzí (2015). (Veskoslav)

Star Wars: Vzestup Skywalkera (2019)

  • Režisér J.J. Abrams nie je s filmom spokojný. Na natáčanie Epizódy VII (2015) mal o tri mesiace viac času, než koľko dosta na túto epizódu. Veľa scén sa teda vymýšľalo priamo na pľaci. Dokonca ho kaderníčka strihala pri režírovaní len preto, že Abrams nechcel strácať žiaden čas. Bolo to spôsobené tým, že stratili čas odchodom pôvodného režiséra Riana Johnsona a Disney odmietlo mať premiéru inokedy ako v decembri, kedy sú najväčšie tržby. (Krnac)

Avengers: Endgame (2019)

  • Snímek během pouhých 11 dnů (dvou prvních víkendů) vykázal celosvětový zisk bezmála 2,2 miliardy amerických dolarů. Při nezapočtení inflace se film za tak krátkou dobu dostal na 2. pozici nejvýdělečnějších snímků všech dob. Za méně než dva týdny měl na svém kontě větší příjem, než za celou dobu v kinech nasbíraly Titanic (2,187 miliardy), Star Wars: Síla se probouzí (2,068 miliardy) nebo Avengers: Infinity War (2,048 miliardy). (Tashi)

Související novinky

Avatar: The Way of Water už je čtvrtý

Avatar: The Way of Water už je čtvrtý

29.01.2023

Byl to poměrně zajímavý souboj - přitáhne více pozornosti diváků velký návrat Star Wars po deseti letech, nebo návrat Avataru po třinácti letech? Teď už známe odpověď. Pokračování sci-fi blockbusteru… (více)

John Williams oznámil svůj poslední film

John Williams oznámil svůj poslední film

24.06.2022

Legendární hudební skladatel John Williams (Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů, Mnichov, Zachraňte vojína Ryana) prozradil, že se pomalu ale jistě hodlá odebrat do skladatelského důchodu. Po více… (více)

Spider-Man: Bez domova boří žebříčky rekordů

Spider-Man: Bez domova boří žebříčky rekordů

17.12.2021

Jak se očekávalo, tak se děje - a vlastně v ještě větší míře, než mělo. Spider-Man: Bez domova podle odhadů v předpremiéře vydělal 50 milionů dolarů, což je třetí nejvyšší číslo v historii nezávisle… (více)

J. J. Abrams nechce natočit žádný DC film

J. J. Abrams nechce natočit žádný DC film

18.05.2021

Režisér J. J. Abrams a jeho produkční společnost Bad Robot momentálně dohlížejí nad kupou připravovaných komiksových projektů studia Warner Bros. a DC. Logicky se tak čas od času vyrojí spekulace, že… (více)

Reklama

Reklama